در مورد این:
"1.مباحث اتمي و مولکولي کتابهاي درسي فيزيک، شيمي دبیرستان و مطالب درون سلولي در زيست شناسي؛"
درسته. مهم ترین موضوع تو کل المپیاد خوب دانستن درسهای دوره دبیرستانه. شما هر چقدر دروس دوره دبیرستان را بیشتر خونده باشید در المپیاد مسلط ترید.
"2.کليه مقالات آموزشی منتشر شده در وبگاه باشگاه نانو؛--->کتاب مجموعه مقالات باشگاه نانو"
این مقالات در کتاب "مجموعه مقالات سایت باشگاه نانو" جمع آوری شده اند و میتونید اونو از نانوسان تهیه کنید. در حال حاضر این منبع مهم ترین منبع المپیاده. همینطور حجیم ترین، سخت ترین و بهم ریخته ترین!
"3.کتاب نانو از نو/اسماعيل کلانتري، امير دارستاني فراهاني، عباس مرادي؛"
این کتاب بهترین گزینه برای کسانی است که میخواهند نانو رو از صفرصفرصفر(یعنی صفر مطلق!) شروع کنند. مباحث این کتاب بطور کلی آسان و پایه ای هستند و جنبه معرفی نانو را دارند. مباحث این کتاب خیلی موردسوال در المپیاد نیستند.
"4.کتاب دو جلدی آشنايي با فناوری نانو /حسن سليمي، سيد محمد يوسف طاهري، عماد احمدوند ؛"
حقیقتش این کتابهارو من نخوندم ولی اشاره یکی از دوستان این بود که:
"کتاب خوبیه که بیشتر روی کاربردها تمرکز کرده و دید خوبی از نانو بهت میده."
لازم بذکره این کتاب کلا منبع المپیاد نیست! البته از لحظه صفحه آرایی و جذابیت رتبه اول را در این مجموعه دارد.
"5.کتاب نانوفناورها و نانو دستاوردها/فاطمه مؤيد، فائقه اسلامي پور؛"
این کتاب که نه در واقع کتابچه اینترنتی را قبلا خوانده ام اما راستش هر چقدر به ذهنم رجوع می کنم نمیتونم چیزی ازش بیاد بیارم. تصویری که از این کتابچه در ذهن دارم ترکیبی از نانو از نو و دوجلدی آشنایی با فناوری نانوست یعنی معرفی اجمالی نانو با شکل و شمایلی جذاب. این کتابچه هم جزو منابع المپیاد نیست و بطور کلی میتونم بگم اگر تو این لیست نمی اومد کلا نکته خاصی نداشت که موجب یادآوری بشه. بطور کلی میشه گفت بدون این کتابچه هم میشه المپیاد قبول شد. این کتابچه حدودا 20 صفحه ای رو میتونید از سایت باشگاه نانو دانلود کنید.( یا میتونستید!)
"6.کتاب شبيه سازيهاي ساده نانو/مهدي نيک عمل؛"
از نویسنده کتاب عذرخواهی میکنم اما اگر بخوام یه عنوان برای این کتاب بزنم میگم: " خودتونو علافش نکنید!"
این کتاب برای دانش آموزان دبیرستانی غیرقابل فهم است(یا حداقل از بچه های دوره که میپرسیدیم کسی نفهمیده بود چیه!)
این کتاب تا دوره سوم جزو منابع بود ولی در دوره چهارم حذف شد و نویسنده آن هم به هلند مهاجرت کرد.
فصول اول این کتاب که برخی مباحث را بدون محاسبات مطرح می کنند خوبند ولی وای بوقتی که فرمولها شروع میشوند. البته بدون فرمولها هم میتوانید 3 سوال مبحث شبیه سازی را جواب بدهید.(سوالهای شبیه سازی المپیاد را بخوانید تا متوجه حرفم بشوید!) پس میتوانیم عنوان این کتاب را به این صورت تغییر بدهیم: "بدون فرمولهایش بخوانید!"
"7.کتاب آزمايشهاي ساده نانو/عليرضا بصيري، نسيم نصيري نيا؛
این کتاب جزو منابع المپیاد نیست.(چون فقط همینقدر در موردش میدونم همینو میگم. البته میتونید مباحث این کتاب رو در سایتش ببینید.اینو یادم بود!)
"8.کتاب مقدمهای بر نانوفناوری/ چارلز پی.پول، ترجمه دکتر نيما تقوینيا؛"
این کتاب سنگین را بگذارید برای وقتی که که همه کارهایتان را کرده اید و باز هم وقت دارید. این کتاب منبع آزمون ملی دانشجویی فناوری نانو است.البته بنده خدایی می گفت فصل 2 این کتاب بطور کامل پوشش دهنده برخی مباحث المپیاد است. ولی باز هم میگم این کتاب سنگینه.
"9.نمونه سوالات اولين المپياد علوم و فناورینانو؛"
کار کردن نمونه سوالات در کنار خواندن برای المپیاد مهم ترین نکته المپیاد است. میتوانید سوالات و پاسخنامه همه دوره های المپیاد + سوالات و پاسخنامه آزمون های آزمایشی را از سایت باشگاه دانلود کنید. سوالات را بعد از خواندن منابع(بجز کتاب دکتر تقوی) حتما تمرین کنید و بعد از مسلط شدن روی سوالات دوباره منابع را نگاهی بیندازید. این بار نقاط مهم منابع کاملا به چشم می آیند و خواهید دید که پاسخ تقریبا همه سوالات در منابع هست. این کتاب را میتوانید از سایت باشگاه دانلود کنید.
"10.کتاب مباحث عمومی فناوری نانو"
این کتاب که قرار است با انتشار دنباله هایش به منبع اصلی المپیاد تبدیل شود دومین منبع مهم المپیاد است و میشود گفت با خواندن این کتاب و کتاب مجموعه مقالات میتوانید درصد خوبی از سوالات المپیاد را پاسخ بدهید. این کتاب از مجموعه مقالات کم حجم تر است. مانند مجموعه مقالات بهم ریخته نیست و یک مبحث چندین بار در آن تکرار نشده، مباحث کمتری را ولی تاحدودی عمیق تر در بر میگیرد.
"11. کتاب مجموعه پرسش های المپیاد علوم و فناوری نانو"
این کتاب بلندقامت شامل مباحث مهمی است که در قالب پرسش و پاسخ مطرح شده اند. برای تمرین مناسب است و در برخی سوالات بدجوری مچتان را میگیرد و بعضی جاها هم در پاسخ سوالات کلا موضوع جدیدی را آموزش میدهد.
"12.کتاب پرسش های نو از نانو"
این کتاب هم شبیه کتاب قبلی است و برخی سوالات آن به شدت مهم اند. بطور مثال یکی از سوالات آن در شبیه سازی یکبار در مرحله اول المپیاد و بار دوم در مرحله دوم المپیاد مورد سوال قرار گرفته است.
خب اینا که خیلی شد!
نگران نباشید شما فقط لازم است کتاب مجموعه مقالات و مباحث عمومی را (به همین ترتیب اولویت) بخوانید(البته اگر میبینید غیرقابل فهمند میتونید اول نانو از نو رو بخونین.) و بعد تستهای آزمونهای آزمایشی و المپیاد را تمرین کنید. برای تمرین بیشتر میتوانید سوالات کتابهای مجموعه سوال را کار کنید. بعد از انشاالله قبولی برای مرحله دوم هم میتوانید کتاب دکتر تقوی را بخوانید. البته برای مرحله دوم مطالعه اولویت اول نیست.پس برای یه جمع بندی میشود گفت:
(نانو از نو)
1.مجموعه مقالات
2.مباحث عمومی
3.کتابهای مجموعه پرسشها و پرسشهای نو
4.سوالات آزمون های آزمایشی و المپیاد
اگر باز هم وقت داشتید:
5.دوباره منابع قبلی را مرور کنید.
6.کتاب دوجلدی آشنایی با فناوری
7.کتاب شبیه سازی های ساده
8.کتاب آزمایشهای ساده
9.کتاب مقدمه ای بر فناوری