خبر: فرود موفقيت آميز يك كاوشگر بر روى يك ستاره ى دنباله دار ( مأموريت روزتا)

Wizard

Moderator
ارسال ها
534
لایک ها
1,253
امتیاز
93
#1
به نام خداوند دانا و توانا

بعد از ظهر ١٢ نوامبر ، سازمان فضايى اروپا ( esa) براى نخستين بار در تاريخ ،موفق به انجام يك مأموريت براى فرود يك كاوشگر برو روى سطح يك ستاره ى دنباله دار شد. نام اين مأموريت روزتا(rosetta) است كه اسم ماهواره ى پرتاب شده براى انجام اين مأموريت بود

روزتا در ٢ مارس ٢٠٠٤ از سطح زمين پرتاب شد و قبل از رسيدن به دنباله دار در ٦ آگوست ٢٠١٤ ، ٦.٤ ميليارد كيلومتر درون منظومه ى
شمسى پيماييد. در مأموريت روزتاى سازمان اسا( esa) كاوشگر فيلى(Philae)( كه توسط ماهواره حمل مى شد- مترجم) به آسودگى بر ستاره ى دنباله دار نشست. اين اولين بار در تاريخ هست كه يك چنين مأموريت غير عادى و دشوار با موفقيت انجام مى شود.
پس از صبر و اضطراب در زمان فرود بر سطح دنباله دار(67P/Churyumov–Gerasimenko) به مدت هفت ساعت، سيگنال و علائم فرود موفقيت آميز در ساعت ١٦:٠٣ گرينويچ(١٩:٣٦ دقيقه ى تهران) ، ثبت شد.
جين ژاك دورداين مدير كل سازمان اسا گفت: مأموريت جاه طلبانه ى روزتا در كتاب هاى تاريخى پناه گرفت. نه تنها اولين بار است كه به صورت نزديك با يك دنباله دار ملاقت شده و دور آن زده شده؛ بلكه اولين بار است كه يك دستگاه بر سطح يك دنباله دار فرود مى آيد.
با روزتا ما درى به سوى منشأ و مبدأ سياره ى زمين مى گشاييم و درك بهترى از آينده خواهيم داشت. اسا و شركاى آن در مأموريت روزتا امروز يك چيز فوق العاده اى كسب كردند.
آلوارو گيمينز، مدير بخش علوم و اكتشافات روباتيك اسا گفت: (( بعد از بيشتر از ١٠ سال سير درون فضا، الان در حال تدارك بهترين تحليل و آناليز علمى بر روى يكى از قديمى ترين بقاياى منظومه شمسي خودمان هستيم.))

چيكيده از اخبار سازمان اسا

منبع:

Touchdown! Rosetta’s Philae probe lands on comet / Rosetta / Space Science / Our Activities / ESA
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

fatemeh.zar

New Member
ارسال ها
237
لایک ها
253
امتیاز
0
#2
پاسخ : خبر: فرود موفقيت آميز يك كاوشگر بر روى يك ستاره ى دنباله دار ( مأموريت روزتا)

دیروز داشتم اتفاقاتش رو آنلاین دنبال می کردم. وقتی نشستن فیلِی (philae) روی دنباله دار تایید شد داشتم از خوشحالی بال در میوردم!:97:

برای اونایی که نمیدونن باید بگم که روزتا 11 سال پیش از زمین پرتاب شد و اسفند پارسال از خواب بیدار شد تا ماموریتش رو آغاز کنه. اون اطلاعاتی از شکل سطح دنباله دار بدست اورد و گاز و غبارهای دنباله اش رو آنالیز کرد. و همچنین بررسی کرد تا بفهمه کجا برای فرود کاوشگر فیلِی مناسب تره. حالا هم کاوشگرش رو به سطح دنباله دار فرستاده تا اطلاعات بیشتری از سطحش بدست بیاره. روزتا و فیلِی دنباله دار رو همراهی میکنن تا به نزدیکترین فاصلش از خورشید برسه و چند ماه بعد ماموریت رسمی تموم میشه.

این فیلم مسیر حرکت روزتا و مراحلش رو نشون میده:
http://wpc.50e6.edgecastcdn.net/805.../public/videos/2013/10/011/1310_011_AR_EN.mp4

اینم یه انیمیشن خیلی جالب که کلا ماموریت رو توضیح میده:
http://wpc.50e6.edgecastcdn.net/805.../public/videos/2014/11/009/1411_009_AR_EN.mp4

اینم تصویری از سطح دنباله دار که فیلِی وقتی روش فرود اومده تهیه کرده. یکی از پاهای فیلِی هم گوشه تصویر دیده میشه:

 
آخرین ویرایش توسط مدیر
بالا