مقاله - ترموستات

irantarh

New Member
ارسال ها
17
لایک ها
2
امتیاز
0
#1




به منظور ثابت نگه داشتن دمای اتاق می توان از​
ترموستات
استفاده نمود. به عبارت دیگر ترموستات را می توان یک کنترل کننده دانست که بصورت الکتریکی عمل می نماید. از ترموستات می توان برای تنظیم دمای فضاهای بسته نیز استفاده نمود که در این موارد،​
ترموستات
را به دستگاه های سرمایشی یا گرمایشی الحاق می نماییم. به عنوان مثالی از عملکرد ترموستات می توان از شکل زیر استفاده نمود.

با توجه به شکل بالا در صورت گرم شدن هوا، ترموستات به خنک کننده فرمان شروع کار می دهد. زمانی که دمای اتاق به سطح آستانه ی ترموستات برسد، مجدداّ ترموستات به خنک کننده فرمان خاموش شدن می دهد.
از ترموستات می توان در تنظیم درجه حرارت حالت های مختلف مواد از قبیل جامدات و مایعات و گازها در بخش های مختلفی از قبیل صنعت، ساختمان و لوازم خانگی بهره برد.
ترموستات ها را به طور کلی می توان به دو دسته ی ترموستات های الکترومکانیکی و الکترونیکی دسته بندی نمود. در ترموستات های الکترومکانیکی از حسگرهای حرارتی استفاده شده و در ترموستات های الکتریکی از سنسورهای دما استفاده می گردد.
به منظور تنظیم درجه حرارت در جامدات، مایعات یا گازها از​
ترموستات
استفاده می شود. ترموستات در دستگاه های گرم ساز یا سرد ساز صنعتی همانند گرم خانه ها، گل خانه ها یا دیگ های بخار مورد استفاده قرار می گیرد. ترموستات ها همچنین در بخش تاسیسات ساختمانی همانند شوفاژخانه های مرکزی یا تهویه کننده های هوا کاربرد دارند. از ترموستات ها می توان در لوازم خانگی از قبیل سرخ کننده ها، فرهای برقی، آبگرم کن های برقی و لباس شویی ها نیز استفاده نمود.

یکی از انواع ترموستات ها،​
ترموستات
الکترومکانیکی می باشد. در ترموستات های الکترومغناطیسی از حسگرهای حرارتی برای فرمان دادن به میکرو سوئیچ ها از طریق رابط های مکانیکی استفاده می شود. محصولاتی که از این نوع تکنولوژی استفاده می کنند عموماّ دارای عمر طولاتی می باشند. ترموستات های الکترومغناطیسی از دو نوع حسگر استفاده می کند. یک نوع حسگر براساس انبساط فلز و نوع دیگر آن بر اساس انبساط مایع عمل می کند. در ترموستات های مبتنی بر انبساط مایع هنگامی که دمای سنسور بالا می رود، مایع از طریق یک لوله به داخل دیافراگم رفته و ایجاد انبساط کاری می نماید که این انبساط باعث باز و بسته شدن یک کلید فنری می گردد. در ترموستات های مبتنی بر انبساط فلز، کلید فنری مستقیماّ از طریق انبساط فلزی کار می کند.
نوع دیگر ترموستات ها، ترموستات الکترونیکی بوده که با استفاده از سنسور دمایی، جریان الکتریکی به یک​
رله
مینیاتوری ارسال می کند.
ترموستات ها تجهیزات کنترلی می باشند که کاربردهای فراوانی در زمینه های مختلفی دارند. امروزه با پیشرفت علم و پر اهمیت شدن انرژی، استفاده از ترموستات های هوشمند از نوین ترین ایده ها است. ترموستات هایی که در ساختمان های هوشمند نیز مورد استفاده قرار می گیرند. این ترموستات ها بسیار حرفه ای هستند به طوری که حتی دمای کف پای ساکنان اتاق ها در ابتدای صبح را نیز درنظر دارند. این ترموستات ها دمای اتاق را با توجه به دمای بدن افراد تنظیم می کنند.
از انواع ترموستات ها می توان به ترموستات های اتاقی دیجیتال اشاره نمود. این ترموستات ها را می توان به 3 دسته ترموستات های پایه ای، ترموستات های زمان دار و ترموستات های دارای صفحه نمایش تقسیم بندی نمود. ترموستات های پایه ای دارای امکاناتی از قبیل تنظیم سرعت فن کوئل به صورت دستی یا اتوماتیک در دو حالت گرمایشی و سرمایشی می باشد. ترموستات های زمان دار دارای قابلیت های زیادی می باشند که مهمترین آنها امکان زمان بندی 7 روزه برای عملکرد های مختلف است.
به صورت کلی می توان برای ترموستات های اتاقی ویژگی هایی را قائل شد. به عنوان مثال​
ترموستات
های اتاقی دارای 3دور فن کند، متوسط و تند می باشد همچنین این ترموستات ها دارای تنظیم روال ضد یخ زدگی می باشند.​
 
بالا