آمار شیوع سرطان دهان در ایران

hamede

New Member
ارسال ها
1
لایک ها
0
امتیاز
0
#1
همزماني مصرف دخانيات و الكل، مهمترين علت ابتلا به سرطان‌هاي دهاني است كه امروزه يكي از ‪ ۱۰علت عمده و شايع مرگ و مير در دنيا به شمار مي‌رود.

هر چند آمار موجود در مناطق جغرافيايي و كشورهاي مختلف دنيا در زمينه ابتلا به سرطان‌هاي دهاني متفاوت است، اما با اين وجود از مجموع سرطان‌هاي بدن، حدود چهار درصد مردان و دو درصد زنان به سرطان‌هاي دهاني دچار مي‌شوند.

در سالهاي اخير به علت افزايش آمار زنان سيگاري، اين رقم به كمترين ميزان اختلاف با مردان مبتلا رسيده است.

در برخي كشورهاي آسيايي همچون هند، ‪ ۵۰درصد از كل مبتلايان به سرطان را بدخيمي‌هاي دهاني تشكيل مي‌دهند، اما ميزان مبتلايان در ايران به علت نبود بررسي‌هاي دقيق، آمار مشخصي ندارد.

‪ ۹۵درصد از كل مبتلايان به سرطان‌هاي دهاني در سنين بالاي ‪ ۴۰سال رخ مي‌دهد و به طور كلي متوسط سني افراد مبتلا به اين بيماري ‪ ۶۵سال است.

ضعف در سيستم ايمني بدن به دليل افزايش سن و عوامل تاثيرگذار ديگر از قبيل مصرف انواع و اقسام دخانيات به شكل‌هاي كشيدني و جويدني را كه موجب تماس مستقيم با مخاط دهاني مي‌شود، وجود ويروس ها، خوردن غذاهاي تند و همچنين شكستگي تكه‌اي از دندان را كه منجر به تحريك و آسيب به زبان و حتي دهان مي‌شود را از جمله عواملي برشمرد كه احتمال ابتلا به سرطان‌هاي دهاني را در افراد افزايش مي‌دهد.

افراد به ويژه در سنين بالاي چهل‪سال به منظور اطمينان از بهداشت دهان خود هر سه ماه يك بار به متخصص بيماري‌هاي دهان مراجعه كنند.

همچنين اگر زخمي يا ضايعه مشكوكي بيشتر از دو هفته در حفره دهان افراد باقي بماند ، به پزشك متخصص مراجعه كنند.








 
بالا