آیا دما انرژیست ؟

Noyan

New Member
لایک ها
5
سلام می شه توضیح بدید این جمله رو : دما میانگین انرژی جنبشی ذرات مادست .
؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟

Aref Physics

New Member
لایک ها
224
پاسخ : آیا دما انرژیست ؟

من ترمو خیلی اطلاعات ندارم ولی فکر کنم بتونم شکتو برطرف کنم

دما یک تعریف از ویژگی از مواده که اون هارو از هم متمایز میکنه و اون ویژگی هم انرژی جنبشی یا سرعت ذرات یا مولکول های مادست

درواقع دما یک میزان و سنجش از انرژی از مواده که مربوط میشه به داغی یا سردیشون.

حالا اگه مشکلت تو میانگینشه

باید بگم که الزاما همه ی ذرات یک ماده انرژی جنبشی یکسانی ندارند اما توی یک سیستم منزوی میانگین انرژی هاشون همواره ثابته

لایک ها
314

سلام . این جمله اصل بولتزمنه .
K = rkT/2 ; که در این رابطه K متوسط انرژی جنبشی است و T دمای مطلق (برحسب کلوین ) و r درجه آزادی و k ثابت بولتزمنه ( حدود 1.38 *10 به توان -24) .
البته دما یه تعریف ln ی هم داره که در فیزیک آماری و ترمودینامیک وجود داره که نمیدونم همینه یا نه .

Noyan

New Member
لایک ها
5

ممکنه یک منبع هم برای اصل بولتزمن معرفی کنید که این جمله توش باشه ؟

لایک ها
314

توی المپیاد نمیاد در حد 40 نفر . نمیدونم ولی فک کنم کتاب ترمودینامیک زیمانسکی گفته باشه که کتاب سنگینی هم هست .

bemoniri

New Member
لایک ها
200

کلا برای مرحله 1 و 2 سنگینه نظریه جنبشی و اصل بولتزمن و توی مرحله 3 هم ترمو نمیدن پس نمیاد(کلا خیلی خودتون رو درگیر نکنید) ولی اگه علاقه داشتید در
A guide to physics problems گفته که البته زبان اصلی هست
توی زیمانسکی هم گفته

bayanlou

New Member
لایک ها
15

سلام در پاسخ به این که آیا دما انرژی است؟ باید بگم که خیر دما انرژی نیست بلکه خصوصیتی از رفتار های جسم است همان طور که میدونید انرژی میتواند بین اجسام منتقل شود اما دما خیر بلگه این گرما است که مبادله میشود.
درمورد اینکه دما متناسب با متوسط انرژی جنبشی ذرات ماده است باید کفت که انرژی درونی یک جسم برابر است با مجموع انرژی پتانسیل وانرژی جنبشی ذرات ماده ازآنجا که در تغییر فاز انرژی درونی یک جسم تغییر می کند اما دما ثابت است طبق آزمایش های میکروسکوپی مشخص شده است که در تغییر فازانرزی جنبشی مولکول ها ثابت است و فقط انرژی پتانسیل تغییر می کند پس می توان نتیجه گرفت که دمای مطلق یک جسم متناسب با متوسط انرژی جنبشی ذرات آن است.

No_name

New Member
لایک ها
141

مگ دما ميانگين انرژي جنبشي نيس ؟

يعني مجموع انرژي جنبشي هاي تك تك ذرات ماده (با واحد ژول) تقسيم بر تعداد ذرات ماده (بدون واحد) پس واد دما ژولِ كه !

چي شد ؟ خودم قاتي كردم :21:

ولي اينو شك ندارم كه دما انرژي نيس ! گرما انرژيه و دما متوسط سردي و گرمي اجسامه يعني متوسط انرژي جنبشي ذرات ماده !

حالا يكي توضيح بده قسمت ناقض بالا رو ! :39:

لایک ها
31

سلام می شه توضیح بدید این جمله رو : دما میانگین انرژی جنبشی ذرات مادست .
؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟
دما همان میانگین انرژی جنبشی نیست بلکه با آن متناسب است
ما دما را به طور قراردادی تعریف کرده ایم .با این فرض می توانیم بگوییم دما جز خواصی از ماده نیست بلکه ما به آن نسبت داده ایم

Archaeopteryx

New Member
لایک ها
2,256

همه چیز انرژی است!!!!

و انرژی هم همه چیزه....

بالا