اثبات گنگ بودن رادیکال2

maryam1377

New Member
لایک ها
19
سلام برای اثبات گنگ بودن رادیکال دو توی مبتکران و کتاب سمپاد تکمیلی از برهان خلف این رو اثبات کرده ولی به نظر من اشتباهه چون که حتی رادیکال چهار هم با این اثبات گنگ در میاد.نظر شما چیه؟

اثبات این جوریه که اگه رادیکال دو گویا باشه تقسیم دو عدد گویا که نسبت به هم اولند می شه پس دو ضرب در یکی از اعداد میشه عدد دیگر پس اون عدد بر دو بخش پذیر میشه و اگه اون عدد رد دو کا بذاریم عدد دیگر هم بر دو بخش پذیر میشه و با فرض مسئله که این دو عدد نسبت به هم اولند تناقض به وجود میاد.

Yousefi

Well-Known Member
لایک ها
602
پاسخ : اثبات گنگ بودن رادیکال2

gif (1).gi.gif

ولی:
111.gif
من به جای ۲، ۴ گذاشتم. از 4b2 = a2 نمی‌شه نتیجه گرفت که a = 4k ولی a = 2k رو می‌شه. حالا توی تقسیم 4q به b2، عامل ۴ حذف نشده که نتیجه بگیریم، b یه عامل دو داشته.

آخرین ویرایش توسط مدیر

ParsUser

New Member
لایک ها
28

سلام برای اثبات گنگ بودن رادیکال دو توی مبتکران و کتاب سمپاد تکمیلی از برهان خلف این رو اثبات کرده ولی به نظر من اشتباهه چون که حتی رادیکال چهار هم با این اثبات گنگ در میاد.نظر شما چیه؟

اثبات این جوریه که اگه رادیکال دو گویا باشه تقسیم دو عدد گویا که نسبت به هم اولند می شه پس دو ضرب در یکی از اعداد میشه عدد دیگر پس اون عدد بر دو بخش پذیر میشه و اگه اون عدد رد دو کا بذاریم عدد دیگر هم بر دو بخش پذیر میشه و با فرض مسئله که این دو عدد نسبت به هم اولند تناقض به وجود میاد.
این اثبات تو کتاب جبر و احتمالم اومده و درسته اما شما که می فرمایید رادیکال 4 هم جواب میده ، این حرفتون نادرسته چرا که وقتی a=2q به توان دو برسونی میشه 4b^2=4b^2 که از این لزوما نمیشه نتیجه گرفت b=2k پس تناقضی به وجود نمیاد .

هالیدی

New Member
لایک ها
21

سلام
تو خوشخوان هم از برهان خلف برای اثبات کمک گرفته منتهی برای رادیکال 3
ببخشید من منظور شمارو نمیفهمم یعنی چی که نمیشه؟؟؟

Hosein.D

New Member
لایک ها
862

یعنی چی برای 4 هم جواب میده؟!

maryam1377

New Member
لایک ها
19

مثلا اگر به جای رادیکال دو رادیکلxبذاریم در حالت کلی هم فکر کنم جواب میده یعنی می تونیم جای x یه عدد مجذور کامل مثل چهار رو بذاریم.میشه این برهان رو با رادیکالx بنویسین؟

بالا