احتمال

لایک ها
53
اگر من 2 تا تاس رو بندازم زمین احتمال اینکه جفت 6 بیاد چقدره؟
یه جا خوندم نوشته بو یک یکم میشه کامل توضیح بدید با راه حل؟

لایک ها
53
پاسخ : احتمال

15 نفر پست رو دیدن کسی نمیدوست واقعا؟!!!

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

احتمال امدن شش در هر يك از دو تاس : 1/6
و چون اين دو بيشامد مستقل از هم هستند پس احتمال جفت شش امدن هر دو تاس مي شود : (1/6) * (1/6) = (1/36)

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

و چون اين دو بيشامد مستقل از هم هستند پس احتمال جفت شش امدن هر دو تاس مي شود : (1/6) * (1/6) = (1/36)

raminpro2009

New Member
لایک ها
53

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

پس چرا ژنتیک خیلی سبز نوشته میشه 1 یکم خودمم از جوابش در عجبم

moghini

New Member
لایک ها
258

خوب بستگی داره.
اگر تاس ها یکسان باشند فضای نمونه ای شما 1/2*6*6 =18 عضو داره که تنها یکی از برآمد های اون جفت شش هست
اگر تاس ها متفاوت باشند مثلا" آبی و قرمز ،فضای نمونه ای شما 6*6=36 عضو داره که باز هم تنها یکی از برآمد های اون جفت شش هست.
اون جواب هم برای این پرسش نادرسته.عجیب هم نادرسته.

ali.bsh

New Member
لایک ها
23

خوب بستگی داره. اگر تاس ها یکسان باشند فضای نمونه ای شما 1/2*6*6 =18 عضو داره که تنها یکی از برآمد های اون جفت شش هست اگر تاس ها متفاوت باشند مثلا" آبی و قرمز ،فضای نمونه ای شما 6*6=36 عضو داره که باز هم تنها یکی از برآمد های اون جفت شش هست. اون جواب هم برای این پرسش نادرسته.عجیب هم نادرسته.
چه تاس ها یکسان باشن چه نباشن فضای نمونه ای 36 عضو داره.
اگه چیزی که شما می گین درست باشه مثلا اگه دو تا تاس قرمز داشته باشیم احتمال این که جفت 6 بیاد 1/18 می شه و اگه یه تاس قرمز و یه تاس آبی داشته باشیم احتمال جفت 6 اومدن 1/36 ه که واضحه اشتباهه.

آخرین ویرایش توسط مدیر

moghini

New Member
لایک ها
258

چه تاس ها یکسان باشن چه نباشن فضای نمونه ای 36 عضو داره.
اگه چیزی که شما می گین درست باشه مثلا اگه دو تا تاس قرمز داشته باشیم احتمال این که جفت 6 بیاد 1/18 می شه و اگه یه تاس قرمز و یه تاس آبی داشته باشیم احتمال جفت 6 اومدن 1/36 ه که واضحه اشتباهه.

آخه مسئله اینجاست که در حالت متفاوت بودن اعضای فضای نمونه ای به صورت زوج مرتب هست مثلا"(3,5) یعنی تاس آبی3 تاس قرمز 5 که با برآمد(5,3) متفاوت هست که بیانگر تاس آبی 5 تاس قرمز 3 هست اما در حالت یکسان بودن واضحه همچین تفاوتی نداریم.اعضای فضای نمونه ای به صورت مجموعه های دوتایی هستند.فقط فکر میکنم در تعداد فضای نمونه ای در حالت یکسان بودن اشتباه کردم .اگر اشتباه نکنم بشه 1/2*6*5+6=21

ali.bsh

New Member
لایک ها
23

آخه مسئله اینجاست که در حالت متفاوت بودن اعضای فضای نمونه ای به صورت زوج مرتب هست مثلا"(3,5) یعنی تاس آبی3 تاس قرمز 5 که با برآمد(5,3) متفاوت هست که بیانگر تاس آبی 5 تاس قرمز 3 هست اما در حالت یکسان بودن واضحه همچین تفاوتی نداریم.اعضای فضای نمونه ای به صورت مجموعه های دوتایی هستند.فقط فکر میکنم در تعداد فضای نمونه ای در حالت یکسان بودن اشتباه کردم .اگر اشتباه نکنم بشه 1/2*6*5+6=21
اگه تاس ها یکسان باشن هم اعضای فضای نمونه ای باید به صورت زوج مرتب باشن نه مجموعه.اگه بخوایم ببنیم کلا دو تاس چند حالت متفاوت می تونن داشته باشن حرف شما درسته.ولی اگه بخوایم احتمال رو حساب کنیم باید دو تاس رو متفاوت در نظر بگیریم.
چیزی که واضحه اینه که رنگ تاس ها روی احتمال جفت 6 اومدن تاثیر نداره!پس نمی شه اگه تاس ها یکسان باشن یا متفاوت باشن احتمال جفت 6 اومدن فرق داشته باشه.
برای روشت تر شدن: فرض کنید توی به کیسه ی آبی(!!!) 8 مهره ی سفید و 2 مهره ی سیاه داریم.دو مهره به تصادف از این کیسه بر می داریم.می خوایم بدونیم احتمال این که دو مهره سیاه باشن چقدره.
طبق چیزی که شما می گین فضای نمونه ای 3 عضو داره:این که هر دو سیاه باشن یا هر دو سفید باشن یا یکی سفید و یکی سیاه.پس احتمال این که دو مهره ی خارج شده سیاه باشن برابر 1/3 و احتمال این که دو مهره سفید باشن هم 1/3 ه که واضحه اشتباهه.

moghini

New Member
لایک ها
258

ببخشید ولی من فکر میکنم مثال شما ربطی به این بحث نداره.ما داریم راجع به احتمال هم شانس صحبت میکنیم.در حالی که مثال شما احتمال غیر هم شانس هست.

ali.bsh

New Member
لایک ها
23

شما یه تاس رو اسمشو بذار تاس شماره 1 و اون یکی رو بذار تاس شماره 2.
برای این که مثلا اعداد 5و6 ظاهر بشن دو حالت وجود داره.یکی این که تاس شماره یک 5 بیاد و تاس شماره دو 6.یا این که تاس شماره یک 6 بیاد و تاس شماره دو 5.
حالا برای این که جفت 6 بیاد یک حالت وجود داره و اونم اینه که تاس های یک و دو هر دو 6 بیان.
بنابراین احتمال ضاهر شدن اعداد 5و6 دو برابر احتمال جفت 6 اومدنه و اگه شما اعضای فضای نمونه ای رو به صورت مجموعه (و نه زوج مرتب) در نظر بگیرید اون موقع احتمال غیر هم شانس می شه.

moghini

New Member
لایک ها
258

حرف شما کاملا" درسته و من امروز از این معمای دو ماهه در اومدم ممنون:77:
یعنی اگر ما به صورت زوج مرتبی در نظر بگیریم یک احتمال هم شانس با 36 عضو فضای نمونه ای داریم در حالی که اگر مجموعه ای در نظر بگیریم میشه 21 عضو اما 15 عضو احتمالشون دو برابر شش عضو دیگر هست که میشه احتمال غیر هم شانس.
آقا مرسی.
وصد البته ببخشید.

آخرین ویرایش توسط مدیر

موبیوس

New Member
لایک ها
1

سلام . دوست من . اگر شما فضای نمونه ای این ازمایشو بنویس که اسونه دقیقا 36 عضو داری طبق اصل ضرب و تعداد اعضای پیشامدی که گفتی برابر با یک است پس احتمال شما میشه 1/36( یک تقسیم بر سی و شی) موفق باشی

بالا