احتمال

moghini

New Member
لایک ها
258
ماشینی از قسمت ها ی متمایزی تشکیل شده است که هریک مستقل از بقیه ممکن است خراب شوند.مطابق شکل بعضی قسمت ها متوالی و سپس به طور موازی قرار دارند بنابراین دو قسمت موازی اگر حداقل یکی کار کند دستگاه کار میکند.اما برای قسمت های سری یا پشت سر هم همه باید کار کنند.در غیر این صورت دستگاه کار نخواهد کرد.احتمال خراب شدن هر قسمت روی آن نوشته شده است .احتمال آن که تمام دستگاه کار کند چقدر است؟
حل من:احتمال خراب شدن کل دستگاه: 0/012=(0/1+0/2+0/1)* (0/1+0/2)
پس احتمال درست کار کردن دستگاه=0/088
حل کتاب:احتمال کار کردن رشته ی اول:0/8*0/9=0/72احمال درست کار کردن قسمت دوم:0/648=0/9+0/8+0/9پس احتمال درست کار کردن دستگاه0/28*0/352 -1
اشکال راه من چیه؟

bmeng

New Member
لایک ها
76
پاسخ : احتمال

اول از همه باید بیای احتمال درست کار کردن هر شاخه رو به دست بیاری:

اینها احتمال درست کار کردنه اگه اینها رو از یک کم کنیم میشه احتمال کارنکرده ها
یعنی:
حالا احتمال کل کار نکرده ها میشه
چون گفته احتمال انکه تمام دستگاه کار کند یعنی یک منهای تمام کار نکرده ها که میشه
ولی شما تو حلت احتمال خراب شدن دستگاه رو اشتباهی به دست اوردی اول باید درستشو به دست میاوردی بعدش احتمال خراب شدن یک منهای درست کار کردن بود تازه احتمالهای خراب شدت رو نباید جمع میکردی چون تو هر شاخه چندتا حالت خراب شدن داشتی مثلا اولی خراب باشد دومی درست یا بر عکس یا هردو خراب باشد پس نباید احتمالاتو جمع میکردی باید ضرب میکردی!
امیدوارم توضیحات کافی باشه

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

وااا من اینهایی رو که ریاضی نوشتمو نشون نمیده! یه باردیگه حل هارو فارسی مینویسم:
یک منهای یک دهم در یک منهای دو دهم در یک منهای یک دهم که حاصل مبیشه 0.648
یک منهای یک دهم در یک منهای دو دهم که حاصل میشه0.72
حالاقسمت دوم:
یک منهای هفتادودو صدم که حاصل میشه0.28
یک منهای ششصدوچهل و هشت هزارم که حاصل میشه0.352
حالا اختمال کار نکرده ها میشه یک منهای بیست وهشت صدم در سیصدوپنجاه و دو هزارم
وجاب اخر مبشه یک منهای کار نکرده ها
ببخشید اگه حل ها نیوفتادن سعی کردم فارسیشو بنویسم کامل ایشاللا که متوجه بشین!

moghini

New Member
لایک ها
258

او درسته.
در واقع راه من درست بود فقط باید حالتی رو که در هر شاخه هر دو دستگاه هم خراب بودند از جمع احتمالات کم میکردم که نکردم(خودم کردم که لعنت بر خودم باد).یعنی همون شمول و عدم شمول.
ممنون.

bmeng

New Member
لایک ها
76

او درسته.
در واقع راه من درست بود فقط باید حالتی رو که در هر شاخه هر دو دستگاه هم خراب بودند از جمع احتمالات کم میکردم که نکردم(خودم کردم که لعنت بر خودم باد).یعنی همون شمول و عدم شمول.
ممنون.
بله! درسته!
این چه حرفیه! پیش میاد دیگه!

بالا