manehsan

New Member
لایک ها
701
با عرض سلام خدمت شما
در این مدت که برای المپیاد شیمی می خوانم به سوالاتی برخوردم که نتوانستم از کسی بپرسم حال در آخرین روز های این سال و با نزدیک شدن اولین مرحله درو کردن زحمات شیمی, این سوالات را مطرح می کنم.همچنین از دوستان و کاربران محترم استدعا دارم که در این راه به بنده کمک کنند.
با تشکر
1.در کتاب سولومنز(فارسی!) ص517 آمده است که H2 از نظر اسیدی قوی تر از NH3 است که کتاب پیش دانشگاهی این را نقض و برعکس می داند.تکلیف چیست؟!
2.(شیمی آلی جان مک موری)-حداقل 5 ساختار برای C4H6O5 (اسید مالیک - سیب ) رسم کنید.
3.ضریب وانت هوف ترکیباتی مثل آمونیاک و سدیم پراکسید و سوپراکسید چند است؟
4.آیا غلظت یک خاصیت شدتی است؟
5.(شیمی آلی - سیدی)ایراد نام روبرو چیست؟2-کلرو پارا زایلن
6.(شیمی آلی سولومنز-زبان اصلی!)چرا از میان الکل های ایزومر های بوتیل دمای ذوب t بوتیل الکل از همه بیشتر است؟
7.آیا دمای جوش هم به منظم بودن مولکول وابسته است؟
8.ساختار یون اوزونید و سوپر اکسید را رسم کنید.
9.(مسترتون)-فرض کنید که سه پیوند دو گانه در بنزن در محلی ثابت شده اند یعنی 2 نوع پیوند مختلف و مجزا وجود دارد.چند دی برمو بنزن مطابق فرض وجود دارد؟
10.آنتروپی ازون , O2 , O را مقایسه کنید.

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها taha

bahman

New Member
لایک ها
270
پاسخ : گنجینه سوالات المپیاد از مرحله 1 تا 3!

سوال 3چون امونیاک مولکولی حل میشود سدیم پروکسیدتقریبا 3 و سدیم سوپروکسید تقریبا 2 س 4 بله چون اگر 2 ظرف از یک مایعرو جدا کنیم غلظت در هر دو ثابت است10سo2 بیشتر ازo3بیشتر ازo فکر کنم بقیرو بیخی خی

crazyboy

New Member
لایک ها
539

2.(شیمی آلی جان مک موری)-حداقل 5 ساختار برای C4H6O5 (اسید مالیک - سیب ) رسم کنید.
لینک

manehsan

New Member
لایک ها
701
پاسخ : اشکالات شیمیایی من از مرحله 1 تا 3!

با عرض سلام
سری بعدی!
1.چرا پیوند n-h در آمید قوی تر از آمین است؟
2.متانول الکل نوع چندم است؟
3.تفاوت خواص عناصر در یک دوره به چه علت است؟ 1)الکترون لایه ظرفیت 2)پروتون
4.در کدام مخلوط آب واتانول , یخ به کف ظرف می رود؟ 1)درصد حجمی اتانول > 70% 2)درصد حجمی اتانول > 75 %

crazyboy

New Member
لایک ها
539

8.ساختار یون اوزونید و سوپر اکسید را رسم کنید. لینک لینک 2

آخرین ویرایش توسط مدیر

bahman

New Member
لایک ها
270

1: امید چیه بگو تا جواب بدم
2: سوال از این اسونتر نبود نوع اول
3: هردو ولی لایه ظرفیت کاربردش بیشتره
4:: هیچ کدوم چون در هر صورت چگالی شون از اب یخ زده که 9/0 است کمتره

bahman

New Member
لایک ها
270

دوست من اگه ناراحت نمیشی اوزونید با اوزون فرق داره اوزونید یه بار منفیه

manehsan

New Member
لایک ها
701

1: امید چیه بگو تا جواب بدم
2: سوال از این اسونتر نبود نوع اول
3: هردو ولی لایه ظرفیت کاربردش بیشتره
4:: هیچ کدوم چون در هر صورت چگالی شون از اب یخ زده که 9/0 است کمتره
آمید ( ترکیب نیتروژن و کربن و اکسیژن)
در متانول همه هیدروژن است.چرا نمی گویید نوع 3 ؟
در مورد سوال 4=کتاب المپیاد های شیمی (رزمندگان)! (می تونید حرفتون را با دلیل اثبات کنید.)
بابت سوال 3 هم ممنون

آخرین ویرایش توسط مدیر

bahman

New Member
لایک ها
270

ببین نوع کربن به تعداد کربن های متصل به ان بستگی دارد نه هیدروژن یا گروه آلکیل اگه جایی نوشته شک نکن اشتباه ه ببین تو کتاب شیمی2 نوشته چگالیه اتانول 816\ است و چگالیه اب هم 1 از طرفی با یخ زدن اب و استثنای ان به حجم اب 10 درصد اضافه میشه (اینو به عنوان نکته حفظ کن اگه دقت کرده باشی تو فصل1 قسمت جرم میانگین ... یه سوال در مورد اب داده بود . جوابش اینه چون 100g اب سنگین 89 حجمشه ولی اب یخ زده 90 پس یخ شناور میماند ) و با جایگذاری اعداد میبینی که در هر 2 چگالی کمتر از یخ است منظورت از امید چندمیشه تو کتاب سال چهارم هست درسته یه نگامیکنم ببینم چی میشه

آخرین ویرایش توسط مدیر
لایک ها
521

1.سوال اول تناقضش با کتاب درسی رو میشه دقیق تر بگید؟ کدوم صفحه کتاب درسی؟
2. یکی از دوستان لینک مفیدی قرار داد
3. توضیح داده شد
4. توضیح اون دوستمون که گفتن اگه یک مقدار محلول رو نسف کنیم، غلظت ها توی هر دو قسمت یکسانه خیلی خوب بود. کلا اون کمیت هایی که واحد مخرجشون از جنس مقداره، شدتی محسوب میشن... مثلا گرمای سوختن یک واکنش مقداری هست ولی گرمای سوختن مولی یک واکنش شدتیه... چون اولی واحدش kJ هست ولی دومی kJ/mol
5. برای نشان دادن مواضع دو یا چند گروه استخلافی از شماره استفاده می شود، اما از پیشوند های ارتو، متا و پارا نمی توان برای نامگذاری بیش از دو گروه استخلافی استفاده کرد. (پاورقی ص130 همون کتاب)
6. اتفاقا برعکسه و کتاب سولومونز زبان اصلی ویرایش دهم هم بر این باوره!
7. سوال جالبی نیست، اگه مثال خاصی توی ذهنتون هست بگید، چون برای نقطه جوش فقط نبروهای بین مولکولی رو باید مقایسه کرد... حالا گاهی وقتا مثل شاخه دار شدن آلکانها حتما نقطه جوش هم تغییر می کنه و ممکنه منظم بشه یا نا منظم.. مثلا شما به نئوپنتان می گید منظم؟ به خود نرمال پنتان چی؟ ولی خوب خیلی منطقی و راحت میشه با نیروهای بین مولکولی بر اثر کروی شدن ساختار توجیهشون کرد نیازی به نظم و اینا هم نداره!
8. ساختار لوئیس براشون تعریف نمیشه، ولی میشه به صورت رادیکالی رسم کرد که البته خیلی هم ارزشی نداره... چون بهترین توجیه روش اوربیتال مولکولیه
9. خوب 1،2 دوتا میشه.. 1،3 و 1،4 یه دونه میشه

10.
O3(g): 238.93 J/Kmol
O2(g):205.138 J/Kmol
O(g):161.06J/Kmol

manehsan

New Member
لایک ها
701

با سلام
از همه دوستانی که در این پست ها جواب بنده را دادند ممنونم و همچنین از این بزرگواران درخواست می کنم در ادامه نیز راهنمای بنده باشند .
با تشکر
درباره سوال 1-(تناقض-آقای توکلی)=نمودار ص 58 کتاب پیش
درباره سوال 6=آقای توکلی درست فرمودند (mp=نقطه ذوب){باز هم شرمنده}
سوال 7=در کتاب شیمی آلی تستی (گاج){مربوط به عهد قدیم}این سوال مطرح شده بود.

manehsan

New Member
لایک ها
701

سوال 3چون امونیاک مولکولی حل میشود سدیم پروکسیدتقریبا 3 و سدیم سوپروکسید تقریبا 2 س 4 بله چون اگر 2 ظرف از یک مایعرو جدا کنیم غلظت در هر دو ثابت است10سo2 بیشتر ازo3بیشتر ازo فکر کنم بقیرو بیخی خی
ببخشید.اشتباه نمی کنید.
سدیم پراکسیدNaO
NaO2 سدیم سوپراکسید
من فکر می کنم اولی 3 باشه و دومی 2 .این طور نیست؟

gonahkar

New Member
لایک ها
67

سدیم پراکسید و سوپر اکسید وقتی تو آب حل میشن با آّ واکنش میدن که به ازای هر مول از آنها 4و2 مول یون در آب آزاد میشه

manehsan

New Member
لایک ها
701

سدیم پراکسید و سوپر اکسید وقتی تو آب حل میشن با آّ واکنش میدن که به ازای هر مول از آنها 4و2 مول یون در آب آزاد میشه
اونوقت با عرض پوزش{کی گفته کاملا تفکیک می شه؟}

gonahkar

New Member
لایک ها
67

یک کلمه ی تقریبا کار رو درست می کنه

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

آمید ( ترکیب نیتروژن و کربن و اکسیژن)
در متانول همه هیدروژن است.چرا نمی گویید نوع 3 ؟
در مورد سوال 4=کتاب المپیاد های شیمی (رزمندگان)! (می تونید حرفتون را با دلیل اثبات کنید.)
بابت سوال 3 هم ممنون
نوع الکل به کربن هاش ربط داره نه به هیدروژنش البته من اینطور فکر میکنم.
سوال 4: چگالی یخ 0.9 است و چگالی الکل حدود 0.8 و چگالی آب 1 است و در هر دو صورت چه 75% الکل و چه 70% الکل داشته باشیم ؛ الکل خیلی بیشتر از آب هست و چگالی کل ظرف از میانگین چگالی آب و الکل (0.9) کمتر میشه چون اگه 50% بود میشد 0.9 پس وقتی چگالی محلول از چگالی یخ کمتر باشه یخ در هر دو صورت به ته ظرف میره فکر میکنمbahman اشتباه گفت تحلیلش درسته ولی در مورد جوابش... نمیدونم شک دارم. جواب درست توی کتاب ننوشته؟؟

manehsan

New Member
لایک ها
701

نوع الکل به کربن هاش ربط داره نه به هیدروژنش البته من اینطور فکر میکنم.
سوال 4: چگالی یخ 0.9 است و چگالی الکل حدود 0.8 و چگالی آب 1 است و در هر دو صورت چه 75% الکل و چه 70% الکل داشته باشیم ؛ الکل خیلی بیشتر از آب هست و چگالی کل ظرف از میانگین چگالی آب و الکل (0.9) کمتر میشه چون اگه 50% بود میشد 0.9 پس وقتی چگالی محلول از چگالی یخ کمتر باشه یخ در هر دو صورت به ته ظرف میره فکر میکنمbahman اشتباه گفت تحلیلش درسته ولی در مورد جوابش... نمیدونم شک دارم. جواب درست توی کتاب ننوشته؟؟
متاسفانه خیر{سوال4}
درباره سوال 3 مسابقه شریف مرحله1 هم :من به این سوال پاسخ ندادم و در این مدت هم سرگرم بحث با حل کننده این سوال برای اجازه بودم.ایشان هم برایم تا چند روز دیگر ایمیل خواهند کرد و بنده نیز در سایت قرار خواهم داد.
با تشکر

bahman

New Member
لایک ها
270

نوع الکل به کربن هاش ربط داره نه به هیدروژنش البته من اینطور فکر میکنم.سوال 4: چگالی یخ 0.9 است و چگالی الکل حدود 0.8 و چگالی آب 1 است و در هر دو صورت چه 75% الکل و چه 70% الکل داشته باشیم ؛ الکل خیلی بیشتر از آب هست و چگالی کل ظرف از میانگین چگالی آب و الکل (0.9) کمتر میشه چون اگه 50% بود میشد 0.9 پس وقتی چگالی محلول از چگالی یخ کمتر باشه یخ در هر دو صورت به ته ظرف میره فکر میکنمbahman اشتباه گفت تحلیلش درسته ولی در مورد جوابش... نمیدونم شک دارم. جواب درست توی کتاب ننوشته؟؟
درسته من اشتباه گفتم ولی لپی بود از سما بهخاطر اصلاح ممنون

gonahkar

New Member
لایک ها
67

متاسفانه خیر{سوال4}
درباره سوال 3 مسابقه شریف مرحله1 هم :من به این سوال پاسخ ندادم و در این مدت هم سرگرم بحث با حل کننده این سوال برای اجازه بودم.ایشان هم برایم تا چند روز دیگر ایمیل خواهند کرد و بنده نیز در سایت قرار خواهم داد.
با تشکر
چرا اینقدر راه دور میری اینجا تو همین سایت خیلی ها هستن که اون سوال رو حل کردن یکیش خود من!

manehsan

New Member
لایک ها
701

پس میشه شما جواب را بذارید؟
با تشکر

بالا