اصل بر هم نهی

لایک ها
82
سلام دوستان تو کتاب فیزیک سال سوم نوشته اگه میخواید نیرو های وارد بر یک ذره ی باردار حساب کنید مثلا اگه ذره ها سه تا باشند یه ذره رو در نظر نگیرید تا بشن دوتا بعد نیرو های وارد از ذره ی باقی مانده یه اون یکی حساب کنید حالا دوستان یه سوال یعنی فرقی نداره که اون ذره باشه یا نباشه اخه اون ذره هم یه نیرویی به اون ذره ی دیگه وارد میکنه اگه حذفش کنیم که نیروی واقعی نمیده پس دلیلش چیه که کتاب این گفته دوستان یه اثبات دقیق و قانع کننده بدید لطفا:105:

REZA_ZAREIE

Well-Known Member
لایک ها
329
پاسخ : اصل بر هم نهی

سلام دوستان تو کتاب فیزیک سال سوم نوشته اگه میخواید نیرو های وارد بر یک ذره ی باردار حساب کنید مثلا اگه ذره ها سه تا باشند یه ذره رو در نظر نگیرید تا بشن دوتا بعد نیرو های وارد از ذره ی باقی مانده یه اون یکی حساب کنید حالا دوستان یه سوال یعنی فرقی نداره که اون ذره باشه یا نباشه اخه اون ذره هم یه نیرویی به اون ذره ی دیگه وارد میکنه اگه حذفش کنیم که نیروی واقعی نمیده پس دلیلش چیه که کتاب این گفته دوستان یه اثبات دقیق و قانع کننده بدید لطفا:105:
سلام دوست عزيز. برداشت شما ازجمله كتاب اشتباه هست. عين جمله كتاب : اگر تعدادي ذره باردار دريك ناحيه از فضا قرار داشته باشند نيروي الكتريكي وارد بر ذره برآيند نيروهايي است كه هريك از ذره هاي ديگر درغياب ساير ذره ها بر آن ذره وارد ميكند

آخرین ویرایش توسط مدیر

only physics

New Member
لایک ها
2,386

پيرو صحبتهاي كاربر آقاي زارعي ، منظور كتاب اينه كه وقتي چندبار درفضا قرار دارند، تمام بارها به هم نيرو وارد ميكنند و وجود يك بار بين دوبار،تاثيري بر نيرويي كه بار اول به بار سوم وارد ميكنه،نداره و هربار،تاثير خودشو ميذاره.:213:

لایک ها
82

ببینید شما اگه بخواید برایند سه ذره ی باردار مثل q[SUB]1[/SUB],q[SUB]2[/SUB],q[SUB]3[/SUB] رو که تشکیل یه مثلث میدن بخواید نیرو های وارد از q[SUB]2[/SUB] به q[SUB]3 ر[/SUB]رو حساب کنید q[SUB]1[/SUB] رو در نظر نمیگیرید دیگه در صورتی که اونم یه تاثیری داره جواب این سوال بدید لطفا ؟

hamjam

New Member
لایک ها
74

نه دیگه!!! ببین وقتی می خوایم تاثیر یه با بر بار دیگه رو اندازه بگیریم از اثر دیگر نیرو ها صرف نظر می کنیم و وقتی همه ی نیرو ها رو برای یه بار اندازه گرفتیم آن ها رو با هم جمع برداری می کنیم.:150:

لایک ها
82

ببین شما اگه بخوای نیرو های وارد بر یه ذره رو از طرف یه ذره دیگه پیدا کنی بقیه رو حذف میکنی بعد نیروی وارد بر اون ذره رو از طرف ذره باقی مونده حساب میکینی خب این نیروی واقعی نیست که چون اون ذره هایی که حذف شدن کمی از تمرکز ذره ی باقی مونده رو به خودشون میگرفتن اما الان که حذف شدن همه تمرکز میفته رو یه ذره به نظرت منطقیه که حذفشون کنیم ؟:7:

only physics

New Member
لایک ها
2,386

ببین شما اگه بخوای نیرو های وارد بر یه ذره رو از طرف یه ذره دیگه پیدا کنی بقیه رو حذف میکنی بعد نیروی وارد بر اون ذره رو از طرف ذره باقی مونده حساب میکینی خب این نیروی واقعی نیست که چون اون ذره هایی که حذف شدن کمی از تمرکز ذره ی باقی مونده رو به خودشون میگرفتن اما الان که حذف شدن همه تمرکز میفته رو یه ذره به نظرت منطقیه که حذفشون کنیم ؟:7:
همچين چيزي اتفاق نميفته.تاثير يك بار بر بار ديگه،حتي زمانيكه بينشون بار ديگه اي قرار داشته باشه،مثل زمانيه كه بين شون هيچي نيست.

از تصوير زير استفاده كنيد.

http://uploadtak.com/images/a4497_.bmp

نيروي F3 كه به بار q1 وارد ميشه در حالت اول به حالت زير برابره:

http://uploadtak.com/images/f4138_bar.bmp

وجود بار هيچ تاثيري بر نيروي بين دو بار ديگه نداره.هربار تاثير خودش رو ميذاره.:119:

لایک ها
82

دوست عزیز میتونی این اثبات کنی که هر بار در حضور بار دیگه هم تاثیر خودش میذاره بدون اثبات من نمیپذیرم

hamjam

New Member
لایک ها
74

در فیزیک و تئوری سیستم، اصل برهم‌نهی (که بهخاصیت برهم‌نهی نیز معروف است) بیان می‌کند که برای تمام سیستم‌های خطی، «پاسخ خالص ایجاد شده در یک نقطه و زمان مورد نظر به وسیله دو یا چند محرک، برابر است با مجموع پاسخ‌هایی که بوسیله هر محرک به تنهایی بوجود می‌آید».
در نتیجه اگر ورودی A پاسخ X را ایجاد کند و ورودی B پاسخ Y را ایجاد کند، آنگاه ورودی (A + B) پاسخ (X + Y) را ایجاد خواهد کرد.
از لحاظ ریاضی، برای تمام سیستم‌های خطی به صورت F(x) = y، که x یک نوع محرک (ورودی) و y نوعی پاسخ (خروجی) به حساب می‌آیند، برهم‌نهی (یعنی مجموع) محرک‌ها به برهم‌نهی پاسخ‌های مربوطه منجر می‌شود:
.
در ریاضیات، این خاصیت معمولاً جمع‌شوندگی خوانده می‌شود. در بسیاری از موارد واقعی، جمع‌شوندگی F به معنی نگاشت خطی تابع است، که تابع خطی یا عملگر خطی نیز خوانده می‌شود.
این اصل کاربردهای زیادی در فیزیک و مهندسی دارد که باعث می‌شود بسیاری از سیستم‌های فیزیکی را بتوان با سیستم‌های خطی مدل کرد. برای مثال، یک تیر را می‌توان به عنوان یک سیستم خطی مدل کرد که ورودی محرک آن بار روی تیر و پاسخ خروجی آن خمش (یا انحراف) تیر است. از آنجا که سیستم‌های فیزیکی تقریباً خطی هستند، اصل برهم‌نهی تنها تقریبی از رفتار فیزیکی واقعی است؛ که دید عمقی از ناحیه عملکرد کلی این سیستم‌ها به ما می‌دهد.
اصل برهم‌نهی به تمام سیستم‌های خطی قابل اعمال است، که شامل معادلات جبری، معادلات دیفرانسیل خطی، و سیستم معادلات و غیره می‌شود. محرک‌ها و پاسخ‌ها می‌توانند اعداد، توابع، بردارها،میدان‌های برداری، سیگنال‌های تغییرپذیر با زمان، یا هر عنصر دیگری باشنند که اصول خاصی را ارضا. دقت کنید که اگر پای بردارها و میدان‌های بردار در میان باشد، اصل برهم‌نهی به صورت جمع برداری خواهد بود.

لایک ها
82

دوست عزیز شما ثابت نکردید هر بار تاثیر خودش میذاره بلکه گفتید جمع کل نیرو ها میشه جمع تک تک اگه اشتباه فهمیدم بگید ؟ لطفا یه نفر کاملا واضح اثبات ارایه کنه

hamjam

New Member
لایک ها
74

خوب اینکه جمع کل نیرو ها میشه جمع تک تک اونها غیر از اینه که یعنی هر بار تاثیر خودش رو می ذاره:2:

لایک ها
82

دوست عزیز شما اثبات نکردید که اون تابع جمعیه فقط گفتید این تابع رو جمعی میگن و ازش استفاده کردید از کجا معلوم جمعی باشه که شما به صورت جمع چند تابع نوشتیدش اصلا قضیه اینه که اثبات کنیم جمعیه البته خواهش میکنم اگه اشتباه میگم توجیهم کنید ممکنه اشتباه کرده باشم و شما اثبات کرده باشید که جمعیه و سواد من قد نده !! پس لطفا بحث ادامه بدید:77:

only physics

New Member
لایک ها
2,386

به نظرم اين بحث اونقدر چيزخاصي نداره و نيازي نيست اينقدر كشش بديد.

درضمن افرادي كه به پستهاي شما جواب ميدن، به عنوان مثال كاربران گرامي reza-zareie و hamjam و........... ساير افراد، وقتشون رو ، فكرشون رو، و.......خيلي ازچيزهاي ديگه شون رو استفاده ميكنن كه به شما جواب بدن.اينا همه يه لطفه از جانب اين افراد،درحق شما.

بنابراين ادب حكم ميكنه كه علاوه برتشكر از اين افراد ، مودبانه تر باهاشون رفتار كنيد ، چون خودتون هم ميدونيد كه جواب دادن به سوالات شما،وظيفه ي اين افراد نيست،بلكه يه لطفه درحق شما.

و اما درمورد سوالتون.......

شما از جمله ي كتاب،يه برداشت اشتباه كرديد و براين اشتباهتون هم اصرار داريد!!:161:

اجازه بديد گام به گام بريم جلو تا خودتون به يه اثبات برسيد.

شما قبول داريد كه نيرويي كه يك بار به بار ديگه وارد ميكنه ، چه درحالتي كه بينشون بارسومي وجود داشته باشه، و چه درحالتي كه بين شون خالي باشه،يكيه؟؟

لایک ها
82

دوست عزیز شما خیلی تند صحبت میکنی من اصلا بد صحبت نکردم اما خب چون شما گفتید باشه مودبانه تر میگم اما کجای جمله هام مودبانه نبود !!؟ اما از سوال دوم درسته همه ی فکر و وقتتون میذارید من از شما ممنونم اما جوابی که من میخوام نمیدید راستش این سوال من نیست سوال یه دوست المپیادیه که از من کرده پس لطفا بدونید که برداشت من اشتباه نبوده این از این مورد بعدم این سوالی که از شما کردم سوال ریشه دار واساسی ای هست میدونید کسی که این سوال از من کرد یه دکترای فیزیک بود که دارای مدال المپیادم بود به من گفت که جواب بهش بدم (میخواستن ببینن سواد من چقدره شاید ) خب زورم نرسید از شما کمک گرفتم حالا که فکر کنم موضوع روشن شده باشه پس لطفا کمکی بکنید بعدم اگه راجع به جمله هایی که میگفتم یعنی یه فیزیکی نیست که این جواب بده و ... ناراحتید میخواستم شما بیشتر اهمیت بدید وگرنه منظور خاصی نداشتم خب حالا:231:

بالا