روش خوندن این اعداد هم کمی متفاوت هست . از چپ به راست.
شیر - جیو - با - چی - لیو - ئو - سی - سن - آر - ئی
جالبه بدونید چینی ها برای نشان دادن اعداد نیازی به دو دست ندارند و با یک دست می توانند اعداد یک تا ده را نشان بدهند.
اگر دقت کنین حرکات دست به کاراکتر اعداد شبیه هستند. عدد ده رو هم می شه به شکل دیگه ای نشون داد.
ترکیب چینی هم کار دشواری نیست.
مثلا عدد یازده می شه shi yi به معنی 10 و 1 . عدد دوازده می شه shi er تا 19. عدد بیست هم می شه er shi به معنی دو ده و اگر بخوایم بگیم 21 باید بگیم er shi yi . به همین ترتیب تا 99 که می شه jio shi jio .
صد و هزار هم به ترتیب می شن bai = بَی و qian= چی ِن. که مثل ترکیب های بالا اضافه می شه.
حالا اگر بخوایم بگیم 1389 می گیم : yi qian san bai ba shi jio . ولی اگر بخوایم بگیم 1390 می گیم: yi qian san bai jio و نیازی نیست ده یا همون shi به آخرش اضافه کنیم مگر این که حرفی بخوایم اضافه کنیم مثل سال که می شه : yi qian san bai jio shi nian. یعنی سال یک هزار و سیصد و نود.
در زبان چینی عدد 4 نحس به شمار می ره چرا که چهار "si" به معنی مرگ هم هست و به همین دلیل در آسانسور ها و ساختمان های چین طبقات چهارم و چهاردهم حذف شده!!
جالبه بدونید کره ای ها هم عدد 4 رو نحس می دونن درست به همین دلیل اما با این تفاوت که اونا به چهار می گن "sama".
چینی ها به عدد 8 و 9 خیلی علاقه دارن و اون رو به نوعی مقدس می دونن ولی یه چیز جالب توجه دیگه اینه که در چین هیچ وقت از عدد 250 استفاده نکنید. چون این کلمه نوعی بی احترامی به شخص مقابل و به معنی احمق هست!!!
در فروشگاه ها موقع چونه زدن اگر عدد 250 پیشنهاد کنین ممکنه شخص ناراحت بشه و به همین دلیل به شما عدد 251 یا 249 رو پیشنهاد می کنه نه عدد 250!
عدد 13 هم که در خیلی از کشورها نحس به شمار می ره در اینجا هم به همین شکل هست و بسیاری از ساختمان ها فاقد طبقه سیزدهم هستند...