افزايش جمعيت نخبگان كشور به بيش از 11هزار نفر....

ارسال ها
690
لایک ها
2,054
امتیاز
0
#1
رييس بنياد ملي نخبگان با اعلام افزايش جمعيت نخبگان كشور به بيش از 11 هزار نفر، از ارائه 20 نوع تسهيلات به نخبگان و استعدادهاي برتر توسط اين بنياد خبر داد.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر نسرين سلطانخواه در حاشيه مراسم راه‌اندازي مرحله اول سامانه جامع الكترونيكي مديريت امور و ارتباط با نخبگان و استعدادهاي برتر بنياد ملي نخبگان (ثريا) كه در بنياد نخبگان استان تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار كرد: سامانه ثريا درگاه ارتباطي مستمر بنياد ملي نخبگان با تمام كساني است كه به نحوي با بنياد مرتبط هستند.
وي افزود: همچنين اين سامانه يك بانك اطلاعاتي در خصوص فعاليتهاي بنياد ملي نخبگان است؛ چراكه بنياد ملي نخبگان در يك زمان كوتاه بايد تعداد زيادي از نخبگان را تحت پوشش قرار دهد. همچنين تعداد افراد تحت پوشش بنياد در طي يك فرايند دو ساله و نيمه از مرز دو برابر گذشت.
سلطانخواه با بيان اينكه در حال حاضر بيش از 11 هزار نخبه و استعداد برتر تحت پوشش بنياد ملي نخبگان هستند، گفت: تفاوت اين قشر با ارباب رجوع ساير دستگاه‌ها اين است كه در يك دستگاه اجرايي، ارباب رجوع تنها يك يا دو بار به آن مراجعه مي‌كند و ديگر ارتباط او با دستگاه قطع مي‌شود. در حالي كه بنياد ملي نخبگان با جمعيت يازده هزار نفري نخبگان كه هر سال بر تعداد آنها نيز افزوده مي‌شود، ارتباط چندين ساله دارد. بنابراين نيازمند يك درگاه ارتباطي مستمر است كه هم هوشمند بوده و هم داراي حافظه جهت ثبت سوابق باشد.

دريافت تاييديه سطح سه بنياد ملي نخبگان توسط بيش از 1400 اختراع
وي افزود: علاوه بر اين هر ساله بر جمعيت اقشار مختلف مرتبط با بنياد ملي نخبگان افزوده شده و تسهيلات بنياد نيز افزايش مي‌يابد، بطوريكه در حال حاضر حدود 20 نوع تسهيلات به نخبگان به استعدادهاي برتر ارائه مي‌شود و هر يك از اقشار نخبگان تعدادي از اين تسهيلات را دريافت مي‌كنند.
رييس بنياد ملي نخبگان تصريح كرد: همچنين در حوزه‌ي مخترعان تا كنون بيش از 11 هزار تقاضاي تاييديه علمي اختراع در جشنواره‌هاي بنياد و سامانه‌ي ارزيابي اختراعات واصل شده است از اين بين بيش از 7 هزار اختراع تاييديه‌هاي اوليه را دريافت كرده‌اند و بيش از 1400 اختراع نيز تاييديه سطح سه بنياد ملي نخبگان را اخذ كرده و در حال حاضر از تسهيلات بنياد ملي نخبگان استفاده مي‌كنند.
وي افزود: اين بدان معنا نيست كه ارتباط بنياد ملي نخبگان تنها با 1400 مخترع است. بلكه ممكن است از بين 11 هزار مخترع قبلي كه تقاضاي تاييديه اختراع را به بنياد ملي نخبگان داده‌اند اختراع خود را بهبود بخشيده و پس از ارزيابي دوباره احتمال دريافت تاييديه را دارند. بنابراين نيازمند يك سيستم هوشمند جهت برقراري ارتباط با حافظه‌ي قوي جهت پردازش و تحليل داده‌ها هستيم كه سامانه‌ي ثريا اين امكان را به بنياد ملي نخبگان مي‌دهد.
به گفته‌ي سلطانخواه با راه‌اندازي بنيادهاي نخبگان استاني بسياري از ارتباطات نخبگان و استعدادهاي برتر از طريق اين دفاتر استاني برقرار مي‌شود.
تحصيل بيش از يك هزار و 300 نخبه و استعداد برتر در دانشگاه صنعتي شريف
رييس بنياد ملي نخبگان خاطرنشان كرد: البته در دانشگاه‌ها و مراكز نخبه‌پروري كه بيشترين تعداد نخبگان و استعدادهاي برتر را دارند دفاتر نمايندگي بنياد ملي نخبگان راه‌اندازي شده است. به عنوان مثال تنها در دانشگاه صنعتي شريف بيش از يك هزار و 300 تن از دانشجويان مرتبط با بنياد ملي نخبگان هستند كه بيش از يكسال از راه‌اندازي نمايندگي بنياد ملي نخبگان در اين دانشگاه مي‌گذرد.

راه‌اندازي نمايندگي بنياد ملي نخبگان در دانشگاه تهران
وي با بيان اين كه دفتر نمايندگي بنياد ملي نخبگان در دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز داير شده است، گفت: بنا داريم در سال 91 نيز در چند دانشگاه ديگر از جمله دانشگاه تهران كه بيشترين تعداد نخبگان و استعدادهاي برتر تحت پوشش بنياد ملي نخبگان در اين دانشگاه وجود دارد دفتر نمايندگي بنياد راه‌اندازي كنيم.
 

mpsniper

Well-Known Member
ارسال ها
376
لایک ها
676
امتیاز
93
#2
پاسخ : افزايش جمعيت نخبگان كشور به بيش از 11هزار نفر....

جزئیات اعطای تسهیلات به نخبگان و استعدادهای برتر سال 93 اعلام شد !

معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان از ابلاغ شیوه‌نامه ارائه تسهیلات بنیاد ملی نخبگان در سال 1393 بر اساس سیاست های تشویقی و رقابتی جدید و به منظور ارائه تسهیلات هدفمند پس از احراز شرایط و پویایی علمی و پژوهشی به نخبگان و استعدادهای برتر خبرداد.


به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر سید حسن حسینی در باره جزئیات تسهیلات ارائه شده به نخبگان و استعدادهای برتر در سال 1393 گفت: تسهیلات بسته کمک هزینه علمی و پژوهشی شامل کمک هزینه ماهیانه، کمک هزینه ارائه مقاله، اعتبار پژوهشی استادیاران جوان، پژوهانه، فرصت مطالعاتی، بورس دکتری و پسادکتری و جذب هیات علمی یکی از تسهیلات اعطایی به نخبگان و استعدادهای برتر در سال جاری است که به دانشجویان نمونه، برگزیدگان جشنواره های خوارزمی، رازی، فارابی و شیخ بهایی، منوط به بررسی مدارک و مستندات لازم در شورای نخبگان و بعد از بررسی در شورا و تایید نهایی طبق آیین نامه های مربوطه تعلق می گیرد.

معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان افزود: نخبگان و استعدادهای برتر قرآنی، هنری و برگزیدگان جشنواره نوآوری و شکوفایی و همچنین برگزیدگان مسابقات ملی مهارت نیز بر اساس معیارهای دانش آموختگان برتر مورد بررسی قرار خواهند گرفت و شورای نخبگان مسئولیت بررسی را بر عهده خواهد داشت.

دبیر جشنواره های نوآوری و شکوفایی سال 1393 با تاکید براینکه درصد مشارکت مؤثر علمی برای تمامی جشنواره ها از ابتدای سال 1393، از 30 درصد به 45 درصد افزایش یافته است،خاطرنشان کرد: این موضوع در جهت ضرورت افزایش کیفیت طرح ها و ارائه تسهیلات هدفمند به متقاضیان است. همچنین از این پس حضور فرد در زمان ارزیابی تعیین درصد مشارکت برای برگزیدگان در جشنواره نوآوری و شکوفایی الزامی است و فقط مخترعان سطح یک و دو مشمول آیین نامه جذب و نگهداری در دستگاه های اجرایی می‌شوند.

دبیر شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان در خصوص حمایت بنیاد از نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور گفت: بر اساس این شیوه نامه متقاضیان ایرانی خارج از کشور می‌توانند درخواست دریافت تسهیلات را به بنیاد ارائه دهند ولی اعطای این تسهیلات منوط به بازگشت به کشور (اقامت یا تحصیل و یا اشتغال در ایران) و احراز آن توسط بنیاد است.

وی افزود: همچنین دانشجویان و دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور می‌توانند تقاضای استفاده از تسهیلات نظام وظیفه را از طریق سامانه ثریا ارائه دهند و پس از بررسی و تصویب و مراجعت به کشور از این تسهیلات بهره مند شوند.

معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان در ادامه تاکید کرد: تمام متقاضیان لازم است جهت دریافت تسهیلات در سامانه ثریا تشکیل پرونده داده و بعد از طی فرآیند بررسی پرونده امکان درخواست تسهیلات برای ایشان فراهم می‌شود.

وی در پایان از بازنگری در شیوه و آیین نامه اعطای تسهیلات نظام وظیفه در سال جدید خبرداد.



 
بالا