Mohammadsh

New Member
لایک ها
90
با سلام و با آرزوی موفقیت برای همه ی شما در تمامی مراحل زندگی!
دوست داشتم در مورد المپیاد برای اونایی که تازه میخوان واردش بشن بیشتر حرف بزنم و این رو میگم بچه های المپیاد بیشتر از اونی که احتیاج به کلاس و درس(در مورد المپیاد )داشته باشند بیشتر به مشاوره نیاز دارند(البته من در اون حدی نیستم که بخوام مشاوره بدم ولی با این حال گفتم شاید بدردتون بخوره!بالاخره تجربه است دیگه!).
این رو میخواستم بگم بهتون که المپیاد رو سعی کنین در کنار درسهای مدرستون به عنوان یک فعالیت جانبی و حتی به عنوان یه تفریح بخونین.خیلیا هستن که خودشون رو وقف المپیاد میکنن!و فکر میکنن که حتما باید برن جهانی و تو کار طلا و اینجور چیزا!!! و وقتی که نتایج مرحله 1 یا 2 میاد اگر احیانا قبول نشده باشن(به خاطر بی دقتی یا اشتباه در تصحیح یا هرچیز دیگه ای) خیــــــــــــــــــــلی حالشون گرفته میشه(مخصوصا سال سومی ها!!).و اون موقع است که از همه چیز ناامید میشن و از همه مهمتر دانش آموزی که خیلی برای المپیاد تلاش کرده و شاید به خاطر اون حتی درسای مدرسه اش رو کنار گذاشته خیلی گرون تموم میشه!چون همه ی مواردی که قطعا آزارش میده که امسال(سال پیش دانشگاهی ،مخصوصا)درسا سنگین تر شده و بقیه از اون خیلی جلوترند و برای جبران گذشته باید خیلی تلاش کنه و کنکــــــــــــــــــــــــــور و این حرفا هستند. و تا یه مدتی تمرکــــــز لازم برای درسخوندن رو نداره و حتی وقتی کتابا رو باز میکنه و به حجمشون نگاه میکنه بیشتر ناامید میشه!! این کار درست نیست در واقع باید به المپیاد به دید یک تفریح و بالابرنده ی قوه ی فکر و خلاقیت نگاه کرد نه به دید یک پل برای عبور از سدی به نام کنکور! المپیادی که شما تو دبیرستان میخونید در خیلی از مراحل زندگی از جمله تو دانشگاه و هر چیز دیگه ای بهتون کمک میکنه و باعث میشه در مواردی که مشکل دارید راحت تر بتونید با اون کنار بیاید و حلش کنید!!
خود من هم (که الان سال سومم!) تا سال دوم همین فکر رو داشتم و هرچی درس مدرسه بود رو کوبیدم به دیوار و خودم هم همراش رفتم تو دیوار و به خاطر بی دقتی های زیاد سر امتحان مرحله 1 نتونستم هیچ نتیجه ای کسب کنم!بعد از اون به هیچ عنوان نــــــه تونستم المپیاد بخونم و نــــــه تونستم برای کنکور بخونم به خاطر عدم تمرکز(تا آخرای تابستون!!!).بعد تو سال سوم تا قبل از امتحانات مرحله 1 کنکور میخوندم و به یاد قدیما یه مرحله 1 اییی دادیم و قبول شدیم!چون مدرسمون بهمون اجازه میداد سر کلاسا نریم به خاطر قبولی در مرحله 1، من هم که میدونستم هیچ شانسی برای قبولی در مرحله دو ندارم گفتم از این فرصت استفاده کنم و به جاش کنکور بخونم(که البته بدرد خورد).وقتی نشستم سر امتحان مرحله دو و اومدم بیرون و تونستم چند تا از سوالات رو با اطلاعاتی که از ریاضیات دبیرستانی (تو سال سوم خوندم)هندسه 2 ،حسابان ،جبر و احتمال و کمی از اطلاعاتی که در دورانی که المپیاد میخوندم حل کنم(البته قبول نمیشم ها!) هم خوشحال شدم و هم ناراحت و حسرت اینکه ای کــــــــــــاش در کنار المپیاد درسای مدرسه ام را هم میخواندم که هم تو المپیاد بدردم بخوره و هم اگه احیانا قبول نشدم برای کنکور به دردم بخوره و خوشحال از اینکه تونستم چند تا سوال رو با اطلاعات خیلی کم حل کنم!! بازهم میگم که من در اون حدی نیستم که بتونم مشاوره بدم ولی باز هم بهتون میگم که به فکر خودتون باشید.نمیگم که المپیاد نخونین ولی دیگه خیلی جدیش نگیرین خیلی از سوالای مرحله دوم (حالا چون خودم ریاضی ام در مورد اون مثال میزنم!)با استفاده از ریاضیات دبیرستانی حل میشه. به اون عنوان یه تفریح نگاه کنین که اگه خدایی نکرده،خدایی نکرده قبول نشدین بهتون ضربه ای وارد نشه و همینطور براتون مفید واقع شه!!
خیلی زیاد حرف زدم،ببخشید!!:202::202:البته این تجربه های من بود امیدوارم به دردتون بخوره!!
به امید موفقیت همگی شما!

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166
پاسخ : المپیاد؟!!

با تشکر از شما محمد جان که تجارب شخصیتونو در اختیار بچه های دیگه قرار میدین
والا توی یه سری بحثا باهاتون موافقم منتهی به نظر من کسی که المپیاد ریاضی یا فیزیک ( من خودم فیزیکی ام ) میخونه ،
اول از همه ریاضی و فیزیک مدرسه اش ( یا اون درس تخصصیش ) در حد تاپ هست
یا اگه المپیادی مثل شیمی میخونه ، باید ریاضی و فیزیکشو خوب نگه داره
به نظرم اگه بچه های ریاضی ، فیزیک و شیمی و فیزیکیا شیمی رو رو خیلی ول نکنن بقیه درساش مشکلی نیست
به قول معلم المپیادمون ، تفاوت یه دانش آموز زرنگ و تنبل توی یه درس مثل دین و زندگی یا ادبیات و... ( البته توهین به درس خاصی نشه ، روش خوندن رو میگم ) توی 2 روز خوندنه و انصافاً هم درست میگفت ! اکثر بچه هایی که المپیاد میخونن معمولاً از هوش نسبتاً بالایی هم برخوردارند ! و اگه دو روز یا سه روز وقت بذارن واسه هرکدوم از درس ها ، فکر نکنم توی امتحان کمتر از 17 بگیرن ! البته یادمون نره کسی که المپیاد مییخونه یه ذره باید قید معدل خوب رو بزنه !
و با اینکه خیلی ها میان المپیاد میخونن که از کنکور فرار کنن واقعاً مخالفم و برای اون افراد متاسفم !
المپیاد باعث میشه که شما درس مورد علاقت رو بخونی و اگه تلاشت خوب باشه ممکنه مزایای دیگه مثل سهمیه یا معافی از کنکور ، علاوه بر لذت بردن از المپیاد هم برات داشته باشه ولی برای رفتن به دانشگاه خوب ، دروس تخصصی خودش رو ریاضی و فیزیک و ترجیحاً شیمی اگه بتونه بالای 90 بزنه ، بقیه درس ها هم به نظرم هر کتابی رو یه هفته الی دو هفته خوب بخونه ، بالای 50 درصد رو توی اون درس ها هم میزنه به راحتی که قطعاً با تلاش بیشتر میتونه بهتر بزنه و دانشگاه های تهران بره
به نظرم دیدمون رو باید نسبت به المپیاد بعضی هامون عوض کنیم.

لایک ها
268

آقای محمد خان. اصلن باهاتون موافق نیستم. من زندگیم رو گذاشتم رو المپیاد. هیچی هم نشم ناراحت نیستم. ینی چه که کنکور سنگین شده و اینا. برای یه المپیادی سنگین معنا نداره. این که گفتین المپیادو در در کنار درس مدرسه بخونیم چیز غیر منطقی ای بود. فرض کن همه این جوری بخونن. بعد یه به جای این که تیم جهانی ما یه سری المپیادی داشته باشه یه سری المپیادی نما داره و میره گند می زنه و بر میگرده. چرا از این جنبه نگاه می کنین؟
من می گم المپیاد بخونین برای این که دوستش دارید و کنکور نخونید برای این که دوستش ندارید. همین و بس.
اگر طلا شدید که فبه المراد.
اگر هم نشدید ان قدر مغزتون آماده هست که تو نه ماه بتونید خودتون رو واسه کنکور آماده کنید

mehran88

New Member
لایک ها
1,232

فعلا در رد یا تایید حرف شما نمی خوام صحبت کنم.
اما یه سوال.کسانی که طلا آوردند تا حالا از یکی دوسال قبلش بین بقیه مشخص نبودند؟؟یعنی می خوام بگم کسی که با برنامه جلو میره از همون اول و هدفش رو مشخص میکنه دیگه منتظر شرایط نمیشه که ببینه طلا میشه یا نه.اگه خدا هم بخواد 100 درصد طلاش رو میاره.تا بحال هر مدال طلایی(99 درصد) این طور بوده.
کنکور هم بد نیست.به نظر من 80 درصد کنکور به عملکرد آدم بر میگرده و فقط 20 درصدش نا خوشاینده که همه مون از اون 20 درصدش می نالیم.ای کسایی که کنکور میدید و از دروس عمومی مینالید.من به شما میگم ادبیات و عربی و دینی رو صفر مطلق بزنید سر جلسه کنکور.مگه نمیگید از حفظیات بدتون میاد.اما دروس اختصاصیش و مخصوصا سوالات ریاضی کنکور اصلا و ابدا جنبه حفظی ندارند و سوالات کاملا تکنیکی هستند.اگه راست میگید ریاضی و فیزیک و شیمی رو باید 100 بزنید دیگه.
نباید این قدر سریع با موضوع برخورد کرد.
کنکور هم جنبه مثبت داره هم جنبه منفی.اما واقعا جنبه های مثبت اون خیلی بیشتر.کاری ندارم هر کسی در آینده چه توانایی هایی برای بالاکشیدن خودش داره.اما به لحاظ سواد علمی(یا سواد عملی کاری ندارم) رتبه 100 کنکور با سوادتره یا رتبه 10000 ؟؟
برای 99 درصد افراد شرکت کننده در کنکور کسانی که سواد بالاتری دارند رتبه بهتری ماخوذ میشه.حالا شاید بازم بگید موفقیت در آینده که به رتبه کنکور ربطی نداره؟ منم میگم مگه اونی که مدال المپیاد میاره (حالا طلا) مگه لزوما زندگی اینده ش تامینه؟؟
صحبت هام شاید کمی گنگ بودند.
یه جمع بندی سریع می کنم.
به نظر من اولین شرط موفقیت توی المپیاد وجود خانواده ای حامی ست.خود من و چند نفر دیگه کلا خانواده هاشون با المپیاد مخالف بودند.الان با این که تو فاز المپیاد نرفتم اما وقتی که برای کنکورم دارم میذارم داره نتیجه خودش رو میده.
حالا اگه کسی خواست واسه طلا بخونه باید دیگه از سال اول شروع کنه.اگه واقعا پشتکار خوبی داره می تونه با هماهنگی مدرسه همه دروسش رو بذاره کنار.اما کار خطرناکیه.همون طور که گفتم طلایی ها و پشتکارشون چون همیشه تابلوئه راحت این افراد رو میشه تشخیص داد.
اگه کسی هم می خواد فقط واسه نقره یا برنز بخونه و مثلا داره فیزیک می خونه به هیچ عنوان در طول سال نباید از شیمی غافل بشه.حالا دروس عمومی که اصلا نیاز خاصی به وقت گذاشتن در طول خوندن المپیاد ندارند.

یه نکته اخر رو هم بگم.برای گرفتن طلا با سیستم هر چی خدا بخواد نباید جلو رفت.افراد زیادی همین الان دارن این تیپی المپیاد می خونن.موقعی که طلا نمیشن و به پیش میرسند کاسه چه کنم به دست می گیرم و بازگردوندن روحیه واقعا کار سختیه.اگه کسی واقعا طلا می خواد دو هدف باید برای خودش مشخص کنه.1- به عشق اون درس المپیاد رو بخونه((که متاسفانه تعدادی از بچه های نجوم و شیمی به قصد خلاص شدن از کنکور الم رو می خونن)) 2- اگه خواست واسه تیم ایران هم بخونه جوری بخونه که مایه سربلندی کشورمون باشه.

niu$ha

New Member
لایک ها
11

اونوقت تکلیف اولایی مثه من ک احتمالا کنکور برامون حذفه و شرط معدل داریم چی میشه ؟!!

mehran88

New Member
لایک ها
1,232

ی
اونوقت تکلیف اولایی مثه من ک احتمالا کنکور برامون حذفه و شرط معدل داریم چی میشه ؟!!

حالا نظر من اینه.اگه برگردم اول دبیرستان کارای زیر رو می کنم.
واسه شما حتی اگه کنکور هم حذف بشه اگه مدال نقره و برنز هدفتون باشه حتما باید سه درس اختصاصی رو در حد خوب نگه دارید.عمومی ها اصلا مهم نیستند و یه دانش آموز المپیادی با یه هفته خوندنشون راحت بالای 18 رو میگیره.
اما اگه واقعا قصد طلا دارید 95 درصد وقتتون رو به رشته مورد علاقتون اختصاص بدید
این نکته رو داشته باشید که حتی اگه کنکور به این شکل حذف بشه و امتحانات ترم دوم نهایی بشه بدلایل واضحی سوالات کاملا ساده و روتین خواهند بود و اصلا سخت نخواهند شد.سوالات سخت تر مثل کنکور الان در پایان سال چهارم مطرح خواهند شد به هر نحو(از طریق دانشگاه هدف یا...)

بالا