انرژی یونش یون ها ( سوال المپیاد بسیج)

najafi2020

New Member
لایک ها
195
اول از همه یه سوال دارم:

فرآیند زیر چی تعریف میشه؟
F(g) + e-…………..>F[SUP]_ [/SUP](g) ∆H= -328 KJ/mol
الکترونخواهی اول اتم F، درسته؟!
حالا فرآیند مقابل چی؟
F[SUP]_ [/SUP](g) ………..> F(g) + e
انرژی نخستین یونش یون -F ؟ تغییرات آنتالپی واکنش دوم چقدر است؟ عکس واکنش اول، درسته؟ که میشه 328+
پس با این وجود( البته اگه وجود داشته باشه!) جواب تست زیر چی میشه؟
تست: انرژی نخستین یونش کدام گونه از بقیه کمتر است؟
1) -N ء2) -C ء3) -O ء4) -F
پاسخ باشگاه دانش پژوهان رزمندگان: گزینه ی 2 درست است. در اتمی که تعداد کمتری پروتون داشته باشد ، جداکردن یک الکترون اضافه شده به آن به انرژی کمتری نیاز دارد، بنابراین از بین گزینه ها،چون کربن پروتون کمتری دارد،انرژی کمتری لازم است تا الکترون اضافه شده به آن جدا شود.
پاسخ من: گزینه ی 1 درست است. با توجه به چیزایی که اول گفتم به این نتیجه رسیدم. از بین اتم های C,N,O و F، الکترونخواهی تمام گونه ها به غیر از N گرماده است و دلیلش هم آرایش الکترونی پایدار نیمه پر اتم N است پس با در نظر گرفتن واکنش عکس گزینه ی 1 گزینه ی درست است.
از دوستان می خوام که اگه میشه به من کمک کنید.

mozhgan

New Member
لایک ها
127
با توجه به جدول الکترونخواهی میبینیم که الکترونخواهی نیتروژن رو صفر نوشته یعنی در واقع الکترونگاتیوی تقریبا زیاد نیتروژن با آرایش متقارن آن باعث می شود که دو تمایل مختلف در مقابل همدیگه قرار بگیرن و الکترونخواهیش صفر بشه....
با این وجود و با توجه به چیزایی هم که خودتون اول گفتین معلوم میشه که انرژی یونش N - از همه کمتر ه!
البته شاید!!

mozhgan

New Member
لایک ها
127
تازه یه جور ساده تر هم میتونیم بگیم..........> بعد از دادن الکترون به هر کدوم از این عنصرها N- به آرایش اکسیژن میرسه و بقیه به ترتیب به آرایش N ,F,Ne میرسن
که واضحه که انرژی اولین یونش N- از همه کمتره!!!!
بازم شاید

septal_2006

New Member
لایک ها
17
najafi2020 گفت
اول از همه یه سوال دارم:

حالا فرآیند مقابل چی؟
انرژی نخستین یونش یون -F ؟ تغییرات آنتالپی واکنش دوم چقدر است؟ عکس واکنش اول، درسته؟ که میشه 328+
پاسخ باشگاه دانش پژوهان رزمندگان: گزینه ی 2 درست است. در اتمی که تعداد کمتری پروتون داشته باشد ، جداکردن یک الکترون اضافه شده به آن به انرژی کمتری نیاز دارد، بنابراین از بین گزینه ها،چون کربن پروتون کمتری دارد،انرژی کمتری لازم است تا الکترون اضافه شده به آن جدا شود.
پاسخ من: گزینه ی 1 درست است. با توجه به چیزایی که اول گفتم به این نتیجه رسیدم. از بین اتم های C,N,O و F، الکترونخواهی تمام گونه ها به غیر از N گرماده است و دلیلش هم آرایش الکترونی پایدار نیمه پر اتم N است پس با در نظر گرفتن واکنش عکس گزینه ی 1 گزینه ی درست است.
xسلام دوست عزیز
تعریف فرایند الکترون خواهی در کتابهای مختلف متفاوته . اغلب کتابها الکترون خواهی رو همانند واکنش اول شما و بعضی کتابای دیگه (مثل بعضی کتابای ارشد) الکترون خواهی رو انرژی یونش صفرم به معنای انرژی یونش آنیون یک بار منفی اون تعریف میکنن این مشکل برای بچه های ارشدی هم وجود داره که در محاسبه ی فرایند هابر الکترون خواهی رو چی تعریف کنن اما در کل به نظر میاد تعریف دومی درست تره

najafi2020

New Member
لایک ها
195
ببخشید آقای طالبی مگه اینجوری هم میشه! این دو علامتشون قرینه ی هم نمیشه؟

پس آخر چی شد؟ پاسخ من درست بود یا بسیج؟

جواب من بر اساس شیمی عمومی مورتیمر هستش. فکر کنم 90 % المپیادیا یا شایدم بیشتر از این کتاب پیروی کنن.

کدام گزینه درست میشه؟

farzin

New Member
لایک ها
24
به نظرمن جواب نجفی 2020 درسته
توضیحات ان هم خیلی واضحه

spry_sapient

New Member
لایک ها
9
مطمئنا گزینه ی 1 یعنی N درسته !!!
این از سوالای پارسال ما بود که جوابش غلط بود توی پاسخنامه !!! بهترین مرجعش هم مورتیمر >> جدول الکترونخواهی !!

m_aria

New Member
لایک ها
0
najafi2020 گفت
اول از همه یه سوال دارم:

حالا فرآیند مقابل چی؟

جواب شما درسته نه جواب بسیج

بالا