لایک ها
12
به نام خدا.سلام.میشه یه تعریف از اوربیتال ارائه بدید؟
تعریفی که تو کتاب درسی داده گفته ناحیه ای که احتمال حضور الکترون بیشتر از 90% است.توی مورتیمر گفته یک تابع است که احتمال حضور الکترون رو پیش بینی می کنه.توی ویکی پدیای فارسی و انگلیسی هم که گشتم همین رو گفتند.ولی چیزی که ما تو مدرسه از اوربیتال تصور می کنیم یک تابع موجی نیست.

لایک ها
12
پاسخ : اوربیتال

خب تو مدرسه که نمیتونن از تابع موجی و این حرفا بگن
اون که مورتیمر گفته درسته...
ولی ما چه توی مدرسه چه توی المپیاد وقتی میگیم اوربیتال ،منظورمون یک فضاست که احتمال حضور الکترون در اون زیاده نه یک تابع ریاضی.مثلا وقتی میگیم توی پیوند کوالانسی دو تا اوربیتال همپوشانی می کنند منظورمون این نیست که دو تا تابع ریاضی همپوشانی می کنند.
میشه یک تعریف از اوربیتال ارائه بدید.
ممنون

mehran88

New Member
لایک ها
1,232

ولی ما چه توی مدرسه چه توی المپیاد وقتی میگیم اوربیتال ،منظورمون یک فضاست که احتمال حضور الکترون در اون زیاده نه یک تابع ریاضی.مثلا وقتی میگیم توی پیوند کوالانسی دو تا اوربیتال همپوشانی می کنند منظورمون این نیست که دو تا تابع ریاضی همپوشانی می کنند.
میشه یک تعریف از اوربیتال ارائه بدید.
ممنون

تابع چگالی احتمال واسه الکترون تابعی بر حسب فاصله از هسته هست.

این تابع نشون میده که در چه فاصله هایی از هسته احتمال حضور الکترون x چند درصده.

حالا جاهایی که احتمال حضور الکترون بیش از 90 درصده رو به صورت نمودار سه بعدی نمایش میدیم که به اون نمودار سه بعدی میگیم اوربیتال.این نمودار سه بعدی خواصش از حل معادله شرودینگر بدست میاد

مثلا.

می خواهیم فضایی رو مشخص کنیم که احتمال حضور تک الکترون هیدروژن در اونجا بیش از 90 درصده.

معادله شرودینگر رو براش حل می کنیم و در نهایت نمودار یک کره به مرکزیت هسته و شعاع مشخص رو به ما میده.

(فکر کنم یه جاهایی رو اشتباه گفتم.ولی خودم همیشه درکم همین بوده و همیشه کمکم کرده)

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

میشه لینک همون که تو ویکی پدیای فارسی رو بدید بخونم........شاید فهمیدم تو چه بخشش اشکال دارید
آخه این که جناب mehran88 گفتن درسته

mehran88

New Member
لایک ها
1,232

hossein_1995

New Member
لایک ها
7

به راستی اوربیتال چیست ؟ آیا تعریف کامل تری میتوان ارائه داد . آیا درک ما از تعاریف درست نیست یاجایی از کار میلنگد به هر حال ما نمیدانیم مشتاقیم در این رابطه از پایه تا ته بحث شود.

Moonlight

New Member
لایک ها
533

ولی ما چه توی مدرسه چه توی المپیاد وقتی میگیم اوربیتال ،منظورمون یک فضاست که احتمال حضور الکترون در اون زیاده نه یک تابع ریاضی.مثلا وقتی میگیم توی پیوند کوالانسی دو تا اوربیتال همپوشانی می کنند منظورمون این نیست که دو تا تابع ریاضی همپوشانی می کنند.میشه یک تعریف از اوربیتال ارائه بدید.ممنون
ببینید در واقع اون فضایی که ما بهش میگیم اوربیتال نمودار سه بعدیه یک تابعه ..من خیلی در مورد کارایی که شرودینگر انجام داده نمیدونم و سر از توابع موجی و معادلات پیچیده در نمیارم فقط میتونم بگم که وقتی میگیم دوتا اوربیتال با هم همپوشانی میکنن یعنی نمودار دو تابع (که سه بعدی هستن) هم پوشانی دارن .نکته ی دیگه اینه که کلا تمام مطالبی که ما در مورد اوربیتال ها و اوربیتال های مولکولی میدونیم یه حالت فرضی دارن .کلن به نظر من تو شیمی دانشمندها برای توجیه چیزایی که میبینن نظریه میسازن پس خیلی نمیشه با اطمینان گفت درک ما از اتم درست هست یا نه !

بالا