اولین عملیات سوراخ‌کاری در مریخ انجام شد

am_kp12

New Member
ارسال ها
8
لایک ها
10
امتیاز
0
#1
پس از گذشت 182 روز مریخی از آغاز ماموریت مریخ‌نورد کنجکاوی بر روی سطح سیاره‌ی سرخ، این ربات موفق شد به کمک مته‌ای که در انتهای بازوی رباتیک آن قرار دارد، سوراخی با قطر 1/6 و عمق 6/4 سانتی‌متر در یک سنگ ایجاد کند. این سنگ نسبتا مسطح که به یاد جانشین مدیر قبلی این ماموریت که در سال 2011 فوت کرد جان کلین (John Klein) نامگذاری شده است، سنگ بستری است که تصور می‌شود می‌تواند اطلاعاتی را از نقش آب در گذشته‌ی مریخ در اختیار ما قرار دهد.


سوراخ اصلی ایجاد شده و سوراخ کم عمقی که قبلا برای تست ایجاد شده بود در این تصویر مشخص است. امتیاز تصویر: NASA/JPL-Caltech/MSSS

پودر سنگی که در اثر سوراخ‌کاری ایجاد شده در داخل سوراخی در سر مته جای گرفته است و به زودی برای آزمایش به آزمایشگاه‌های کوچکی در داخل مریخ‌نورد منتقل خواهد شد.
پیش از انجام سوراخ‌کاری اصلی، برای اطمینان از کارکرد درست دستگاه‌ها و جنس مناسب سنگ، چند تست ضربه و همچنین یک سوراخ‌کاری با عمق کم روی این سنگ انجام شده بود. همچنین با توجه به قابل پیش‌بینی نبودن سنگ‌های مریخی و نیروی مورد نیاز برای عملیات سوراخ‌کاری، پیش از انجام این ماموریت در مریخ، روی زمین هشت نوع مته مختلف بیش از 1200 عملیات سوراخ‌کاری روی 20 نوع سنگ مختلف زمینی انجام داده بودند تا از موفقیت این عملیات اطمینان لازم کسب شود.


تصویر متحرک از حرکت بازوی رباتیک به سمت سنگ و انجام عملیات


این مریخ‌نورد در آینده نیز عملیات سوراخ‌کاری را بر روی سنگ‌های دیگری ادامه خواهد داد. طبق برنامه در صورتی که مشکلی ایجاد نشود ماموریت این مریخ‌نورد تا دو سال مریخی (معادل 668 روز مریخی) ادامه خواهد داشت و در این مدت این ربات هوشمند امکان وجود حیات در گذشته مریخ، سکونت‌پذیری، وضعیت جوی و زمین‌شناسی و نقش آب در سیاره را بررسی خواهد کرد.
 
بالا