برترین ابداعات علمی جهان در سال 1387

khalina

مدیر آیریسک
ارسال ها
2,082
لایک ها
6,497
امتیاز
113
#1
[align=justify:b8e895c332]شاید بتوان سال 87 را در گروه یکی از پربارترین و پرحادثه ترین سالهای دنیای علم دانست که طی این سال ابداعات بی شماری در زمینه های پزشکی، درمانی، رایانه ای، روباتیک، نجوم ، فیزیک و ... ارائه شد.
سال میلادی با اختلاف چند ماه از سال خورشیدی آغاز شده و به همین دلیل می توان رویدادهای برتر علمی سال 2008 را با رویدادهای مهم سال 1387 خورشیدی مطابقت داد. از همین رو در ادامه به معرفی مهمترین و برترین ابداعات علمی سال 1387 خواهیم پرداخت.

برخورد دهنده بزرگ هادرون:
بدون شک اعلام آغاز به کار برخورد دهنده بزرگ هادرون در سال 87 برای گروه های مختلف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است. از آن جمله می توان به دانشمندانی که برای چندین ده سال در ساخت این آزمایشگاه بزرگ شرکت داشته اند اشاره کرد. البته گروه هایی نیز برخورد دو ذره اتمی در تونل این آزمایشگاه را با آخر جهان برابری می دهند.
این آزمایشگاه عنوان بزرگترین شتاب دهنده ذره ای جهان را به خود اختصاص داده و از ماه سپتامبر فعالیت خود را آغاز کرد. پس از گذشت 10 روز بروز نقصی کوچک باعث خاموشی آن تا تابستان سال آینده و ایجاد خسارتهای مالی فراوان شد.
این ماشین بزرگ با پرتاب دو پروتون در جهتهای مخالف و با سرعتی برابر سرعت نور موقعیتی را برای برخورد دو ذره فراهم آورده و پس از آن دانشمندان به مطالعه نتایج و یافتن پاسخ سوالهای بنیادین در رابطه با حیات و شکل گیری جهان هستی، موجودیت ماده و ضد ماده، ماده تاریک و ابعاد جهان هستی خواهند پرداخت.

جستجوگر مدارگرد ماه:
سازمان ناسا پس از اختراع این سیستم پیشرفته با نام اختصاری lro تا ماه فوریه سال 2009 به سطح سیاره ماه سفر خواهد کرد. این مدارگرد در عین مطالعه بر روی مطالبی مانند گرانش و حرارت سیاره ماه به دنبال نشانه هایی از وجود آب منجمد که مدرکی محکم برای ابات وجود حیات در سیاره است خواهد بود.
در عین حال lro نقشه هایی با جزئیات بالا از سطح ماه و موقعیتهای فرود آپولو به تصویر خواهد کشید. وزن کلی lro هزار کیلوگرم بوده و انرژی مورد نیاز خود را از باله های خورشیدی و باطری های لیتیومی به دست خواهد آورد. ناسا این مدارگرد را به عنوان یکی از بهترین اختراعات خود معرفی کرده است.

سریعترین رایانه جهان:
شرکت آی بی ام در سال 87 موفق به ارائه سریعترین رایانه در جهان شد. این رایانه با نام غیررسمی رودرانر با هزینه ای برابر 133 میلیون دلار ساخته شده است.
سرعت بالای این ابر رایانه در پردازش داده ها 1 کوادریلیون در ثانیه اعلام شده است و به دلیل همین سرعت بالا از آن در شبیه سازی تاثیرات فرسایشی در سلاح های اتمی استفاده خواهد شد.
وسعت رودرانر در حدود 560 متر مربع بوده و فعالیت آن از سال 2008 آغاز شده است. در عین حال ساخت و تکمیل این ابر رایانه از سال 2002 تا سال 2008 به طول انجامیده است.

دست بیونیکی:
ابداع اولین دست بیونیکی جهان دستهای بسیاری را برای سالها به ساخت خود مشغول کرده بود. این دست به سیستم چند مفصلی مجهز است، به بیانی دیگر هر یک از انگشتهای این دست به موتورهای مجزایی مجهز هستند.
دستهای مصنوعی رایج عموما شکلی چنگک مانند داشته و به انجام فعالیتهایی مانند باز و بسته شدن انگشتها محدودند. اما دست iLimb از تواناییهای بیشتری مانند توانایی گرفتن و حرکت دادن اجسام باریک برخوردار است. این دست همچنین توانایی گرفتن اجسامی بزرگتر مانند یک لیوان بزرگ را نیز دارد.
تحقیقات بر روی این دست مصنوعی از دهه 1960 و در سیستم سلامت ملی در انگلستان آغاز شد و اکنون صدها نفر از انسانها در سرتاسر جهان از این دست استفاده کرده و زندگی خود را بهبود داده اند.

برج متحرک:
هر یک از طبقات در اولین برج متحرک جهان که از هتلها، دفترهای اداری و منازل مسکونی تشکیل شده اند توانایی چرخش 360 درجه را در سرعتهای متفاوت خواهند داشت.
اولین نمونه این برج که توسط معماری ایتالیایی به نام دیوید فیشر طراحی شده است تا سال 2010 در دبی و نمونه دوم آن در مسکو احداث خواهد شد. برج متحرک از قطعات پیش ساخته بنا شده و انرژی کل آن از انرژی باد تامین خواهد شد. همچنین هزینه نهایی احداث آن بالغ بر 700 میلیون دلار تخمین زده شده است.

روبات هوشمند اجتماعی:
روبات نکسی یکی از هوشمندترین روباتهای شبه انسانی است که در سال 2008 توسط آزمایشگاه رسانه ای موسسه ام آی تی ساخته شد. این روبات با نام رسمی MDS که به تحرک، هوشمندی و اجتماعی بودن اشاره دارد نیز شناسایی می شود.
نکسی می تواند بر روی چرخهای خود به اطراف حرکت کرده و اجسام مختلف را با دستهای خود جا به جا کند اما مهمترین و قابل توجه ترین خصوصیت دکسی شبه انسانی بودن آن است. به بیان دیگر این روبات می تواند خصوصیات و حرکات صورت انسان را در حد یک روبات تقلید کرده و محدوده ای از احساسات را با استفاده از این تقلیدها به نمایش بگذارد.
در عین حال روبات نکسی می تواند با قرار گرفتن در میان انسانها و مشاهده رفتارها و تعاملات آنها ب یکدیگر، رفتارهای اجتماعی را فرا گرفته و اجرا کند.

لنزهای بیونیک:
این ابداع که توسط دانشمند ایرانی دانشگاه واشنگتن ساخته شده است می تواند به تحولی تاریخی در صنایع الکترونیک سازی جهان منجر شود.
این لنز به تراشه ای دیجیتال شباهت دارد که می تواند بر روی اجسام مختلف در فاصله ای متفاوت متمرکز شده و اطلاعات مربوط به آنها را نمایش دهد. به گفته بابک پرویز مخترع این لنز، ابداع وی علاوه بر اینکه می تواند اطلاعات نامحدودی را در اختیار کاربر خود قرار دهد، هیچ آسیبی نیز به توانایی بینایی فرد وارد نخواهد آورد.
لنزهای بیونیکی نمایشگری را در برابر دامنه تصویری فرد به وجود می آورد که با استفاده ازآن تصویر، نقشه ها و اطلاعات مختلف به صورت شناور و معلق در هوا در برابر چشم فرد به نمایش در خواهد آمد. دیودهای نوری بسیار کوچک، سلولهای خورشیدی و یک گیرنده کوچک رادیویی از دیگر تجهیزات این لنز هوشمند هستند.

لباس نامرئی:
لباس نامرئی یکی از جنجالیترین ابداعات سال 87 به شمار می رود که به دلیل حضور ایده آن در بسیاری از داستانها و فیلمهای تخیلی، مورد استقبال جهانی قرار گرفت.
این پوشش به واسطه توریهای بسیار نازک فلزی و سیمهای ظریف نقره قادر به جذب یا بازتاب نور نیستند. این پوشش با ساختار خاص خود می تواند مسیر نور را منحرف کند که در این صورت امکان مشاهده اجسام پشت پوشش به وجود خواهد آمد.
اساس عملکرد این پوشش بر قانون شکست نور است، پدیده ای که یک نی را درون لیوانی از آب به صورت شکسته نشان می دهد. این پروژه طی سالهای آینده تکمیل شده و به طور قطع توجه بسیاری از سازمانها و گروه ها را به خود معطوف خواهد کرد. :eek:

منبع: خبرگزاری مهر[/align:b8e895c332]
 
بالا