بررسی المپیاد آزمایشی 17 آذر 1391 <شیمی>

manehsan

New Member
لایک ها
701
با سلام
هدف این تاپیک هم بررسی سوالات این المپیاد آزمایشی است.
خودم شروع می کنم:
1.سوال 12:بهتر نبود نوشته می شد CsN ؟
2.میشه یکی سوال 15 را برای بنده توضیح بده؟:220:
3.چرا عدد اکسایش N در NCl3 مثبت است؟
4.سوال 20:اگر فکر کنیم که منظور از درصد.تعداد اتم ها باشد نه جرم آن ها ,آنوقت مشکل حل می شود و جواب میشود4
5.سوال 21: به نظر من مشکل داره چون اصلا از 10 گرم اتان فقط 8 گرمش کربنه اما طرف محصولات,جرم کربن بیش از 9 گرم میشود.اشتباه می گویم؟؟
6.سوال 26:اولا چرا اندازه ذرات امولسیون در حد سوسپانسیون است؟دوما پس چرا به سس ,لسیتین می زنند؟مگر غیر از پایدارکننده دلیل دیگری دارد؟؟
7.سوال 35 یه کم مبهم نیست؟اگر خصلت کووالانسی افزایش پیدا کند,به نظر من ,به خصلت یونی نزدیک تر می شود مثلا HF خصلت کووالانسی بالایی دارد ولی از راه اختلاف الکترونگاتیوی باید یونی باشد!(1.9)پس با افزایش خصلت کووالانسی , به خصلت یونی هم نزدیک میشویم نه این که از آن دور شویم.
با تشکر

NILOU75

New Member
لایک ها
292
پاسخ : بررسی المپیاد آزمایشی 17 آذر<شیمی>

مگه جوابا اومدن؟؟؟

NILOU75

New Member
لایک ها
292

از کدوم قسمت؟؟؟؟

borakborak

New Member
لایک ها
9

با سلام
خودم شروع می کنم:
1.سوال 12:بهتر نبود نوشته می شد csn ؟
3.چرا عدد اکسایش n در ncl3 مثبت است؟
4.سوال 20:اگر فکر کنیم که منظور از درصد.تعداد اتم ها باشد نه جرم آن ها ,آنوقت مشکل حل می شود و جواب میشود4
5.سوال 21: به نظر من مشکل داره چون اصلا از 10 گرم اتان فقط 8 گرمش کربنه اما طرف محصولات,جرم کربن بیش از 9 گرم میشود.اشتباه می گویم؟؟
6.سوال 26:اولا چرا اندازه ذرات امولسیون در حد سوسپانسیون است؟دوما پس چرا به سس ,لسیتین می زنند؟مگر غیر از پایدارکننده دلیل دیگری دارد؟؟
7.سوال 35 یه کم مبهم نیست؟اگر خصلت کووالانسی افزایش پیدا کند,به نظر من ,به خصلت یونی نزدیک تر می شود مثلا hf خصلت کووالانسی بالایی دارد ولی از راه اختلاف الکترونگاتیوی باید یونی باشد!(1.9)پس با افزایش خصلت کووالانسی , به خصلت یونی هم نزدیک میشویم نه این که از آن دور شویم.
با تشکر
سوال 12 اصلا اشتباس ncs بوده بعدم جوابا که نیومده که نتایجم همین طور

NILOU75

New Member
لایک ها
292

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152
پاسخ : بررسی المپیاد آزمایشی 17 آذر 1391 <شیمی>

با سلام
خودم شروع می کنم:
7.سوال 35 یه کم مبهم نیست؟اگر خصلت کووالانسی افزایش پیدا کند,به نظر من ,به خصلت یونی نزدیک تر می شود مثلا HF خصلت کووالانسی بالایی دارد ولی از راه اختلاف الکترونگاتیوی باید یونی باشد!(1.9)پس با افزایش خصلت کووالانسی , به خصلت یونی هم نزدیک میشویم نه این که از آن دور شویم.
با تشکر
سلام
1- بله. سزیم نیترید به اون حالتیه که شما نوشتید!
2-سوال 15 چی بوده؟؟؟ اخه بعد ازمون سوالا رو نمیشه دید!
3-من فکر کنم چون الکترونگایویشون تقریبا برابره. هالوژن رو منفی گرفته!
4-بله. من هم 4 زدم. همون سوال که اتر میشد منظورتونه دیگه؟
5-من این سالو نزدم. همونه که میگه ئر سوختن ناقص.....؟؟
6-این پایداری که شما میگید با اون پایداری که بابتش لیستین میزنن فکر کنم تفاوت داره!
7-خیر!!! اشتباه کردید. خلت کووالانسی و خصلت یونی مقابل هم قرار دارند...... اگه از یونی دور بشیم به کووالانسی نزدیک میشیم و برعکس! خصلت یونی بیشتر ینی تشکیل یون کامل تر! ینی بار بیشتری منتقل بشه که به 1 نزدیک تره. ولی کووالانسی بیشتر ینی یونیش کمتره . بار بسیار جزئی منتقل میشه!

در ضمن هنوز زمان ازمون تموم نشده! بهتره در این تایپیک پست نزنیم تا ساعت 21 امشب!

manehsan

New Member
لایک ها
701

سلام
1- بله. سزیم نیترید به اون حالتیه که شما نوشتید!
2-سوال 15 چی بوده؟؟؟ اخه بعد ازمون سوالا رو نمیشه دید!
3-من فکر کنم چون الکترونگایویشون تقریبا برابره. هالوژن رو منفی گرفته!
4-بله. من هم 4 زدم. همون سوال که اتر میشد منظورتونه دیگه؟
5-من این سالو نزدم. همونه که میگه ئر سوختن ناقص.....؟؟
6-این پایداری که شما میگید با اون پایداری که بابتش لیستین میزنن فکر کنم تفاوت داره!
7-خیر!!! اشتباه کردید. خلت کووالانسی و خصلت یونی مقابل هم قرار دارند...... اگه از یونی دور بشیم به کووالانسی نزدیک میشیم و برعکس! خصلت یونی بیشتر ینی تشکیل یون کامل تر! ینی بار بیشتری منتقل بشه که به 1 نزدیک تره. ولی کووالانسی بیشتر ینی یونیش کمتره . بار بسیار جزئی منتقل میشه!

در ضمن هنوز زمان ازمون تموم نشده! بهتره در این تایپیک پست نزنیم تا ساعت 21 امشب!
3.کلر 3 و نیتروژن 3.1
اگه هم منظورش این بوده که چون نیتروژن اتم مرکزی بوده که باید گفت ph3 هم مثل همینه اما فسفر الکترونگاتیو تره و ...

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

3.کلر 3 و نیتروژن 3.1
اگه هم منظورش این بوده که چون نیتروژن اتم مرکزی بوده که باید گفت ph3 هم مثل همینه اما فسفر الکترونگاتیو تره و ...
میدونم اختلافشون 0.1 هست.. منم مطمئن نیسنم. حدسه خودمه. میگم شاید در واقعیت 0.1 نباشه. مثلا 0.05 باشه. و اینا رو تقریبا یکسان فرض کنن. در این صورت نیتروزن مثبت میشه
فسقر و هیدروزن اختلافشون 0/4 هست فکر کنم
این نظر من بود. شاید هم غلط باشه. اگر کسی ج قطعی دار بگه لطفا

آخرین ویرایش توسط مدیر

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

کلر قدرت بیشتر در اکسید کنندگی داره واسه همین نیتروژن بار مثبت رو قبول می کنه...در ضمن به نظر تون hاصلا می تونه اتم مرکزی قرار بگیره که فسفین رو به عنوان قیاس با نیتروژن تری کلرید آووردید؟

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

در ضمن فکر کنم به قدرت الکترون کشندگی کلر هم ربط داشته باشههه

manehsan

New Member
لایک ها
701

حر ف من اینه که ربطی نداره که اگه یه اتم در مرکز بود,عدد اکسایش اون مثبت بشه:مثل متان
ph3 را هم برای مثال گفتم.
بعدش هم:نیتروژن الکترون کشنده تر از کلر نیست؟!
فسفر وهیدروژن هم هیچ اختلافی در اکترونگاتیوی ندارند!
جواب 3 تا پستی که گذاشته شده بود.
حالا اگه SbH3 داشتیم اونوقت H منفی نمی شد؟

borakborak

New Member
لایک ها
9

با سلام
خودم شروع می کنم:
با تشکر
سوال 20 به نطر منم اشکال داره
سوال 21 مشکل نداره من حلش کردم برا من نوشته بود 7 گرم شما رو نمیدونم
منم سوال 26 رو همون گزینه زدم سوال 35 رو هم همین طور

manehsan

New Member
لایک ها
701

سوال 21 را چه جوری؟

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

حر ف من اینه که ربطی نداره که اگه یه اتم در مرکز بود,عدد اکسایش اون مثبت بشه:مثل متان
ph3 را هم برای مثال گفتم.
بعدش هم:نیتروژن الکترون کشنده تر از کلر نیست؟!
فسفر وهیدروژن هم هیچ اختلافی در اکترونگاتیوی ندارند!
جواب 3 تا پستی که گذاشته شده بود.
حالا اگه SbH3 داشتیم اونوقت H منفی نمی شد؟
ببینید بازم تاکید میکنم که این نظر خودمه. شاید هم غلط باشه!!!
نیتروژن الکترون کشنده تر از کلر هست بخاطر الکترونگاتیویش. ولی الکترون کشندگیه 3 تا کلر بیشتر میشه فکر کنم و باعث ایجاد بار مثبت برا نیتروژن میشه.
من با همین تحلیل این تست رو درست زدم. شاید هم تحلیلم اشتباهه

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

برا سوال 21 درسته نوشته 7 گرم دوده تشکیل میشه ولی منظور اقای manehsan بود 10 گرم متان خودش 8 گرم کربن داره. که بنظر من هیچ ربطی به غلط بودن سوال نداره. خب سوال درسته.
اگر ممکنه مشکلنون رو واضح تر بیان کنید!
سوال 26 اون پایداری که د نظره سواله فرق داره! پایداری که در گزینه تخر اومده منظور اینه که ماده ی پایداریه و میتونه وجود داشته باشه!
در مورد 35 هم که بالاتر توضیح دادم. متوجه شدید؟

borakborak

New Member
لایک ها
9

سوال 21 چون دوده تشکیل شده و مقدارش زیاده میفهمیم اصلا کربن دی اکسید تولید نشده پس کربن منواکسید تولید شده حالا ما 1 گرم کربن خالص و 2 گرم هیدروژن داریم
وچون هیدروژن کامل مصرف شده پس نیم مول اکسیژن مصرف شده وجون 1/12 مول کربن داریم پس 1/12 مول اکسیژن مصرف میشه (البته اگه کربن دی اکسید تولید بشه )
ولی چون دست اخرم 0.08 مول اکسیژن میخواد پس باید این مقدار ازش کم کرد پس 0.503 مول اکسیژن داشتیم

borakborak

New Member
لایک ها
9

میشه سوال 32 رو به من توضیح بدید
سوال 18 رو از کجا میشه تشخیص داد
واما سوال 15 سوال 15 کاملا درسته ما باید تعداد پیوند هایی که به هر کربن میرسه رو حساب کنیم که تو الماس میشه 4در 1/2 که میشه 2 ولی تو هر ch2 میشه 2در 1/2 +2 که میشه 3 پش نسبتاشون میشه 2/3 متل این سوال در مسائل برگزیده فصل 5 هست

بالا