پاسخ : بهترین کتاب برای ادبیات
اینکه از الان تو فکر ادبیات هستید خیلی خوبه :1:
فکر کنم بخش بخش بررسی کنم بهتر باشه
لفت:همون لغت های انتهای کتاب هارو در اولویت قرار بدید با توجه به اینکه در سوالات لغت کنکور لغاتی دیده می شه که در ته کتاب ها ذکر نشده و تنها در متن آمده خوندن کتاب لغت خیلی سبز رو پیشنهاد می کنم.(اهمیت این لغات در سوالات شمارشی بیشتر می شه)
املا: نکته ی اول اینه که به گروه املایی های کتاب زبان فارسی سوم مسلط بشید بعدم به جز اون گروه املایی ها به نظر من خوندن املا(به این معنی که بخواید شکل کلمات رو به خاطر بسپرید خیلی کارساز نیست با توجه به زمانی که می بره) پس تست زدن بیشتر میتونه کمکتون کنه که کلمات رو هم در حین تست می بینید و به مرور یادتون می مونه(به شرط اینکه برای بررسی تست ها وقت کاقی رو صرف کنید)
نکته ی دوم هم اینه که (البته خودتون بهتر می دونید) در مورد املا کلمات هم آوا اهمیت خاصی دارند پس توجه ویژه ای به اون ها داشته باشید. کتاب تست هم خیلی سبز و الگو تست های خوبی دارند.در کل از تست های املا هراس نداشته باشید با کمی تمرین حل می شه.
زبان فارسی
قبل از اینکه در مورد کتاب بگم یک پیشنهاد دارم اونم اینه که از الان تکلیف خودتون رو با سوالات زبان فارسی معلوم کنید.بدونید که وقتی می خواید سر جلسه تست های زبان فارسی رو بزنید دقیقا قراره سر کدوم سوالات وقت صرف کنید.یا از الان واقعا بعضی مباحث رو حذف کنید و بگید من نمی خوام این تست رو بزنم.من خودم همیشه با اینکه یک تست رو برای خودم نزده در نظر بگیرم متنفر بودم و می گفتم باید به تمام مباحث زبان فارسی مسلط باشم و بتونم تستش رو بزنم اما با وجود ایکه مبحث تکواژ واژه رو کلی تست زده بودم هیچ وقت توی کنکور آزمایشی ها و توی کنکور های سراسری که هفته های آخر می زدم نمی رسیدم که بزنم توی کنکور هم نرسیدم در نتیجه تمام وقتی که برای کار روی اون مبحث صرف کرده بودم عملا به هدر رفت.) اما در مورد کتاب،کتاب الگو از نظر حجم تست و طبقه بندی معرکه است اما توضیحات کتاب آقای هامون سبطی(نشر دریافت 2 جلدی) خیلی مفصل تر و کامل تره و واقعا خیلی از مشکلات رو حل می کنه و مثل این می مونه که معلم کنارت ایستاده و واست مباحث رو دقیق توضیح می ده اگه حوصله ی این قبیل کتاب هارو دارید حکما براتون مفید خواهد بود البته در این کتاب در مواردی انگشت شمار اختلاف نظر دکتر و طراح سراسری دیده می شود که باید به آن ها هم توجه کنید.
تاریخ ادبیات:به نظر ساده ترین بخش سوالات کنکور رو تشکیل می ده و همون کتاب درسی کفایت می کنه.
آرایه:من کتاب آرایه الگو رو می زدم اما مشکل کتاب های آرایه این هست که خیلی تست ترکیبی (مثل سوالات کنکور) نداره و کتاب الگو هم از این قاعده مستثنی نیست.(کتابی که حجم تست های ترکیبی اون بالا باشه به شخصه سراغ ندارم) آرایه ایهام و ایهام تناسب رو بهش توجه زیادی بکنید در سوالات زیاد دیده می شه و به خاطر اینکه کلماتی که در تست ها مطرح می شوند خیلی زیاد نیست از الان با دقت کردن زیاد بهشون می تونید در حذف گزینه از این آرایه ها کمک بگیرید.گاهی فقط با توجه به 2 یا 3 آرایه تست زده می شه!(پس سعی کنید در زدن تست های آرایه مهارت کسب کنید.)
قرابت معنایی:مشکل قرابت هم فقط با تست زدن اون هم با وقت صرف کردن سر مفهوم گزینه ها و اینکه چرا فلان گزینه انتخاب شدو اون گزینه ای که من زدم حذف شد حل می شه کتاب الگو خوبه اما به نظر من توضیحاتش خوانندرو قانع نمی کنه اما کتاب آقای سبطی مثل زبان فارسی ایشون توضیحات مفصلی داره که کامل قانع می شید.به نظر من خوندن اون بخش توضیحات که ابتدای هر بخش داره خیلی اهمیت نداره. مطالعه ی توضیحات تست ها در تشخیص مفهوم های سایر تست ها راه گشاست.
به نظر من خوندن کتاب های سبز گاچ برای کنکور واقعا کمک شایانی نمی کنه یعنی به من که نکرد.(من کتاب دوم سوم و پیش عمومی رو کامل خونده بودم) شاید برای امتحانات تشریحی خوندن این کتاب ها جواب بده اما برای کنکور شما یک مدت زمان طولانی رو برای خوندن اون ها اختصاص می دی(با توجه به قطور بودن کتاب ها) بعد هم اون نتیجه ای رو که انتظار داری نمی گیری.یعنی وقت و انرژیت رو برای کاری گذاشتی که نتیجه ای رو که باید متناسب با اون وقت و انرزی صرف شده بده نمی ده
توصیه ی آخرمم اینه که به لغات مطرح شده،ابیات آمده،مفاهیم و ابیات سوالات کنکور خیلی خیلی خیلی توجه کنید.(چون خیلی تکرار می شوند)