m.sevrus.m

Active Member
ارسال ها
143
لایک ها
169
امتیاز
43
#1
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام به شما دوستان عزیز که با توجه به بخشنامه ای که جدیدا صادر شده سفت و سخت مشغول خوندنید!
جا داره ضمن خسته نباشید چند تا توصیه دوستانه هم داشته باشم خدمتتون!
این مطالب رو از وبسایت های متعددی جمع آوری کردم. اگر نکات دیگه ای مد نظرتون هست لطف کنید و به اشتراک بزارید.






1- مرور را شروع کنید :



توصیه ما (مخصوصا به دانش آموزان المپیاد زیست شناسی) این است که مرور درس ها را در اولویت قرار دهند. یادتان باشد مهم نیست که تا به حال چند کتاب برای بیوشیمی یا فیزیولوژی یا سایر مباحث المپیاد خوانده اید، مهم این است که چه چیزی به یاد دارید؟!! اگر مرور نکنید اطلاعات زیادی را از قبل به دست آورده اید فراموش خواهید کرد.بوده اند کسانی که چندین و چند کتاب برای مرحله اول المپیاد زیست شناسی مطالعه کردند ولی قبول نشدند.پس حتما یک برنامه مرور داشته باشید. اگر 50 درصد مطالب را با عمق 100 یاد بگیرید بهتر از آن است که %100 مطالب را با عمق 50 درصد یاد بگیرید!
مرور مرور مرور! نکته برداری و خلاصه برداری یادتان نرود!



2- خواندن را ادامه دهید :



شروع کردن مرور به این معنی نیست که مطالعه منابع جدید را به کلی کنار بگذارید و بیخیالشان شوید!! بلکه در کنار مرور مطالب قبلی به مطالعه برخی منابع جدید نیز بپردازید . چه بسا سوالاتی از یک مبحث مطرح شود که فقط اطلاعات کلی از آن مطلب را احتیاج داشته باشد.پس اگر مطلبی را تا الان اصلا مطالعه نکرده اید از یک منبع اجمالی اطلاعاتی را راجع به آن به دست آورید. حتی اگر نسبت به برنامه جلوتر هستید ضمن حفظ آرامش خود مطالب جدید را فرا گرفته و با حل سوال و مرور به تثبیت دائمی و متبادر کردن طولانی در ذهن خودتون فرابگیرید! مشاهده عکس ها و فیلم های آموزش نیز مناسب می باشند!




3- سوال حل کنید:



باور کنید حل سوالات المپیادهای دوره های قبل خیلی خیلی اهمیت دارد. با کمی اغراق می توان گفت با حل سوالات 15 دوره گذشته المپیاد زیست شناسی مرحله اول و دوم و مطالعه پاسخ تشریحی آن و کمی اطلاعات اضافه راجع به مطالب مطرح شده در سوالات به راحتی می توانید در مرحله اول المپیاد پذیرفته شوید. (جدا بسیار موثر است تا با شیوه طرح سوالات المپیاد و نمونه آنها اشنا باشید!!!)




4- باز هم سوال حل کنید!



اهمیت حل سوالات دوره های قبل به اندازه ای است که مجبور شدم بار دیگر آن را مطرح کنم!!!!!!!!!




5- نه مطلقا مدرسه را رها کنید/ و نه مطلقا به مدرسه چسبید



ایام امتحانات فرصت خوبی برای مطالعه المپیاد است. در این ایام سعی کنید یک تعادل منطقی بین درس مدرسه و امتحانات نوبت اول و درس المپیاد برقرار کنید بطوری که هیچ کدام به دیگری صدمه نزند.نه نمره ی درسی کم شود و نه یک ماه المپیاد خواندن تعطیل شود. تعادل منطقی برقرار کنید! این دفعه را نباید رومی رومی و نباید زنگی زنگی باشید!


6- کتاب درسی کافی است / نیست ... !!!



سال گذشته باشگاه دانش پژوهان جوان کتاب های سال اول و دوم و سوم را به عنوان منابع مرحله اول المپیاد زیست شناسی اعلام کرده بود ولی سوالاتی از مباحث کتاب پیش داشگاهی نیز مطرح شد. امسال کتاب زیست شناسی پیش دانشگاهی نیز به منابع اضافه شده است.به طور کلی اگر کسی بر اطلاعات 4 سال دبیرستان مسلط باشد و سوالات دوره های قبل را نیز حل کند به احتمال زیاد در مرحله اول المپیاد زیست شناسی پذیرفته می شود.کما اینکه بسیاری از رتبه های برتر کنکور تجربی معمولا در مرحله اول المپیاد زیست شناسی پذیرفته شده اند. از طرف دیگر کسانی هم دیده شده اند که با وجود مطالعه کامل اطلاعات کتاب درسی و بسیاری اطلاعات فراتر از آن تی در مرحله اول نیز پذیرفته نشده اند.
پیشنهاد ما این است که حتما کتاب های زیست شناسی دبیرستان در حد تسلط مطالعه شود و در صورت امکان کتاب شیمی سال دوم و سوم دبیرستان نیز به طور اجمالی و در حد آشنایی با مفاهیم و حل چند مسئله مطالعه شود.


7- استرس نداشته باشید.



دانش آموزان سال دوم دبیرستان اصلا نباید استرس داشته باشند چون یک سال دیگر هم فرصت دارند.دانش آموزان سال سوم دبیرستان نیز نباید اصلا استرس داشته باشند و باید بدانند که المپیاد آخر دنیا نیست! اگر با روحیه مضطرب در جلسه امتحان حاضر شوید اطلاعاتی که دارید نیز کمکی به شما نخواهد کرد.پس با توکل بر خدا دو ماه آخر را نیز پشت سر بگذارید و بدانید " هر انسانی زمانی موفق است که در پایان کار بگوید: من آنچه در توان داشتم انجام دادم"

(منبع : وبسایت مدرسه)


لازمه تا چندین نکته بسیار بسیار مهم هم برای درس خوندن و شیوه های درست اون و موفق شدن بزارم! لطفا مطالعه کنید.





با خیالی آسوده استراحت کنید

اگر زمان شما اجازه می دهد به منظور تجدید قوا، یک روز کامل را به استراحت بگذرانید. با این کار ممکن است احساس عذاب وجدان کنید و مرتبا با خود بگوئید : باید امروز را هم درس می خواندم و زمان گرانبهایی را که به استراحت تخصیص داده اید، با استرس سپری کنید. اما همانطور که در بالا اشاره شد، فراموش نکنید که در حالت استرس مغز اطلاعات جدید را جذب نمی کند. یک روز را به فراغت بگذرانید و احساس بدی از درس نخواندن خود نداشته باشید.

وضعیت جسمی خود را در نظر بگیرید

در زمان هایی که خسته، عصبانی ، حواس پرت و شتاب زده هستید درس نخوانید. زمانی که مغز انسان در حالت آرامش است، مانند یک اسفنج اطلاعات را جذب می کند، برعکس زمانی که استرس دارید، تلاش شما برای یادگیری بی فایده است، زیرا در چنین حالتی مغز اطلاعات را دفع می کند. هیچگاه در زمانی که فکر شما به چیزهای دیگری مشغول است، خود را مجبور به درس خواندن و یادگیری نکنید، این کار چیزی جز اتلاف وقت نیست.

درس ها را در همان روز مرور کنید

زمانی که چیز جدیدی یاد می گیرید، سعی کنید در همان روز نکات مهمش را دوره کنید. با گذشت چند روز، برای یادآوری آن مطالب به تلاش بیشتری نیاز خواهید داشت. به هر حال یک مرور سریع در انتهای روز، باعث ماندگاری بیشتر در مغز و یادآوری آسانتر مطالب خواهد بود.
مرحله به مرحله پیش بروید

ممکن است باور نداشته باشید که همیشه از کل به جزء و از بزرگ به کوچک رسیدن ، روش کارایی در امر یادگیری در سنین مختلف است. در زمان درس خواندن ابتدا سعی کنید یک درک کلی از مطلب داشته باشید سپس وارد جزئیات شوید، با این روش امکان موفقیت شما بیشتر می شود.

محیطی مناسب برای درس خواندن فراهم کنید
همیشه فراهم کردن محیط مناسب برای درس خواندن را در اولویت اول قرار دهید. به طور مثال اگر به سکوت احتیاج دارید، تمام سعی تان را برای ایجاد یک مکان دور از سر و صدا برای موفقیت در درس خواندن ، به کار بگیرید.

میزان خستگی مغزتان را در نظر داشته باشید

کاملا طبیعی است که گاهی مغز انسان در اثر خستگی، مطالب را فراموش می کند، این امر هرگز بدان معنا نیست که شما آدم کودنی هستید، به جای عصبانی شدن، سعی کنید چنین حالتی را پیش بینی کنید و با آن کنار بیایید.
تصور کنید که مغز شما لایه های اطلاعات را به ترتیب روی هم می چیند، با قرار گرفتن اطلاعات جدید در سطوح بالا، اطلاعات لایه های پایین تر کهنه شده و به آسانی قابل دسترس نخواهند بود، بنابراین به فراخوانی شما دیرتر جواب می دهند، مرور کردن تنها روش جلوگیری از چنین پیشامدی است.

با برنامه ریزی مناسب، درس خواندن را به عادت تبدیل کنید

عموما اگر ساعات مشخصی از روز را برای درس خواندن برنامه ریزی کنید، خیلی زود به آن عادت خواهید کرد. بدون تخصیص ساعات مشخصی از روز، ممکن است هیچگاه وقت درس خواندن پیش نیاید. یک روش مناسب برای این کار یادداشت کردن زمان در دفتر روزانه است، درست مثل اینکه از پزشک وقت گرفته اید، مثلا در دفتر یادداشت خود بنویسید : ۲ تا ۴ بعد از ظهر درس خواندن

هدف داشته باشید

یکی از دلایل اصلی که باعث می شود افراد به اهداف خود نرسند این است که معمولا آنها را دست نیافتنی می پندارند. در صورتی که با برنامه ریزی و مدیریت صحییح می توان به کلیه اهداف خود دست یافت.
کافی است سعی کنید فرق بین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را دریابید، اهداف بلند مدت را مانند یک رویا در ذهن بپرورانید و نگه دارید، در عین حال فعالیت های روزانه زندگی را به اهداف کوتاه مدت اختصاص دهید.

ناامیدی دشمن یادگیری است

افرادی که دائما خود را به دلیل کندی در یادگیری سرزنش می کنند، حتی اگر پیشرفتی مناسب و قوه یادگیری بالایی داشته باشند، همواره در استرس به سر می برند. در مقابل افرادی که به خود و سرعت یادگیری شان اطمینان دارند، حتی اگر از هوش و استعداد کمتری نسبت به گروه قبل برخوردار باشند، نتیجه کارشان بهتر است، زیرا این افراد انرژی خود را صرف نگرانی و حساسیت های بی مورد نکرده ، آهسته و پیوسته پیش می روند.




چند نکته مناسب دیگه از یه منبع دیگه :


به خاطر اینکه دروس زیادی دارید و از نظر رمان در مضیقه هستید لازم است که برای فعالیت های خود یک برنامه ی کار هفتگی داشته باشید. این برنامه کمک می کند از قبل کارها را منظم کنید و به موقع هر کاری را انجام دهید تا از نگرانی های بی موقع شما کاسته شود. برای نوشتن برنامه کاری هفتگی می توانید به روش ذیل عمل کنید. برنامه ی هفتگی درس خواندن به شما نشان می دهد که هر هفته عملا چقدر وقت دارید و به شما کمک می کند از وقتتان خوب استفاده کنید.
1- ساعات برنامه ی کلاسی و خورد و خوراک و خواب خور خود را در یک شبانه روز در طول یک شبانه روز و در طول یک هفته بنویسید.

2- پس از بدست اوردن ساعات اضافه ی روزهای هفته ان را به سه بخش تقسیم نموده و بخش اول ان را به انجام تکالیف همان روز خود، و بخش دوم را به تقویت نمودن دروس ضعیف و بخش اخر را به اماده کردن دروس فردا اختصاص دهید.

3- برنامه ی مطالعه خود با دیدی واقع بینانه طرح ریزی کنید. مقدار زیادی کار برای یک مدت محدود نگذارید.

4- وقت مطالعهی یک درس را تقسیم نمایید . مثلا شبی یک ساعت در پنج ساعت بهتر از پنج ساعت در یک شب است.

5- ابتدا در ازای هر یک ساعت کلاستان ، حداقل یک ساعت زمان برای مطالعه کنار بگذارید . به تناسب نوع درس نمره ای که می خواهید بگیرید و توان درس خواندنتان می توانید زمان بیشتری هم به این کار اختصاص بدهید. مدت زمان درس خواندن تان باید در حدی باشد که بر درس مورد نظر مسلط شوید.

6- جلسات درس خواندنتان حداقل یک ساعتی باشد . اگر جلسات درس خواندنتان کمتر از یک ساعت باشد تا می خواهید گرم شوید و مطالعه تان جدی شود وقتتان تمام می شود . درپایان یک ساعت مطالعه 5 تا 10 دقیقه استراحت و تنفس در نظر بگیرید .

7- در صورت امکان مطالب مشابه را با هم نخوانید . خواندن مطالب مشابه با یکدیگر موجب اشتباه شده و در یادگیری شما مزاحمت ایجاد می کند.

8- منظم درس بخوانید.قبل و پس از کلاس ها درس بخوانید . سخت ترین دروس ها را وقتی که بیشترین هوشیاری را دارید بخوانید .

برای اینکه بتوانید بهترین استفاده از کتاب درسی ببرید به این نکته ها توجه کافی کنید.

1- هر کتاب درسی را قبل از خواندن یک بار از ابتدا تا انتها ورق بزنید. در ضمن این کار فقط عناوین فصول را بخوانید . به عکس ها و تصاویر ان نگاه کنید. فرض کنید کسی کنار شما نشسته است. و از شما می پرسد : کل این کتاب درباره چیست .؟ و هر فصل چه چیز های را می خواهد اموزش بدهد.

2- به فصل اول اول کتاب بروید . عنوان اصلی و عنوان های فرعی ان را به ترتیب بخوانید. به تصاویر نگاه کنید و شرح عکس ها را بخوانید . فقط وقتی می توانید درسی از کتاب از کتاب را بخوانید یا بفهیمد که از پیش بدانید که همه ی ما انسان ها وقتی ندانیم چه کار باید بکنیم ؟ و چه انتظاری از ما هست؟ دچار مشکل شده و ابتدا در کارمان موفق نخواهیم شد.

باید ابتدا سوال های انتهای فصل اول را بخوانید : پیش از خواندن فصل اول کلیه ی سوال های فصل اول را بخوانید و روی انها فکر کنید. کاملا متوجه می شوید که نویسنده از شما چه انتظاری دارد. پاسخ این سوالات همان هدف هایی است که شما باید به ان برسید . چون سوال های انتهای فصل در ذهن شما نقش می بندد.
به خوبی اماده می شوید که مطالب این فصل را به طور عمیق و صریح درک کنید
حالا خواندن فصل را شروع کنید. چون می دانید دنبال چه چیزی هستید و وقتی فصل تمام شد چه سوال هایی را باید جواب دهید. مطلب راعمیقتر یاد خواهید گرف
ت.
هنگام خواندن این فصل در این اندیشه باشید که مسولیت دارید این درس را به کسانی که محتاج شما هستند یاد دهید. ( می فهمانید)
همواره یک شاگرد فرضی در کنار خود داشته باشید و تصور کنید معلمی هستید که باید مطالب را برای او بخوانید بلکه می می توانید مطالب را مطالعه نموده و سپس با کلمات و جملات خودتان برای شاگرد فرضی خود توضیح دهید.
می توانید نکات مهم درس را در کاغذهای کوچک برای خود یادداشت بفرمایید و در ماشین و یا هر جای دیگر یاددداشت خود مرور بفرمایید تا کاملا در ذهن شما نقش ببندد.
پس از پایان فصل اول کتاب به شیوه ی فوق به همین ترتیب در مورد سایر فصول کتاب عمل کنید به طور یقین بازده رضایت بخشی را به دست خواهید اورد.





در آخر جمله زیبای " طلاش مهم نیست....! تلاش مهمه! " رو مد نظر داشته باشید!

لازمه تا بگم این مطلب که توسط آقای خلینا نوشته شده رو هم مد نظر داشته باشید : تمرین تمرکز حواس




انشالله که همه به سهم خودمون در المپیاد های امسال موفق بشیم .
یا علی مدد.
 
بالا