تامین یون کلسیم مورد نیاز عضلات

لایک ها
28
یه سوال اساسی داشتم:
چرا یون کلسیم مورد نیاز عضله ی اسکلتی در هنگام انقباض از شبکه ی سارکوپلاسمی تامین میشه ولی یون کلسیم مورد نیاز عضله صاف از مایع بین سلولی؟

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062
پاسخ : تامین یون کلسیم مورد نیاز عضلات

یه سوال اساسی داشتم:
چرا یون کلسیم مورد نیاز عضله ی اسکلتی در هنگام انقباض از شبکه ی سارکوپلاسمی تامین میشه ولی یون کلسیم مورد نیاز عضله صاف از مایع بین سلولی؟
سلام.
ايده ي من :
خب مي شود از ساختار به رفتار پي برد.
ويژگي هاي عضله ي صاف سرعت انقباض پايين و مدت زمان زياد نگه داري انقباض است.
و از ويژگي هاي عضله ي اسكلتي سرعت انقباض خيلي بالا و مدت زمان زياد نگه داري انقباض است.
خب شبكه ي ساركوپلاسمي در داخل سلول (تار) ماهيچه مي باشد بنابراين سرعت انتقال كلسيم را بالا مي برد . و چون شبكه ي ساركوپلاسمي مقدار محدودي از كلسيم را مي تواند در خود ذخيره كند بنابراين براي انقباض هاي كوتاه مدت و با سرعت بالا به كار مي ايد. پس اگر منبع تامين كننده ي كلسيم عضله ي اسكلتي شبكه ي ساركوپلاسمي باشد بهينه تر است.

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

از سلول های عصبی هم کلسیم ازاد میشه؟؟

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

لایک ها
28

سلام.
ايده ي من :
خب مي شود از ساختار به رفتار پي برد.
ويژگي هاي عضله ي صاف سرعت انقباض پايين و مدت زمان زياد نگه داري انقباض است.
و از ويژگي هاي عضله ي اسكلتي سرعت انقباض خيلي بالا و مدت زمان زياد نگه داري انقباض است.
خب شبكه ي ساركوپلاسمي در داخل سلول (تار) ماهيچه مي باشد بنابراين سرعت انتقال كلسيم را بالا مي برد . و چون شبكه ي ساركوپلاسمي مقدار محدودي از كلسيم را مي تواند در خود ذخيره كند بنابراين براي انقباض هاي كوتاه مدت و با سرعت بالا به كار مي ايد. پس اگر منبع تامين كننده ي كلسيم عضله ي اسكلتي شبكه ي ساركوپلاسمي باشد بهينه تر است.
حالا یه چیز دیگه:توبول های عرضی از یک سمت فیبر به سمت دیگر می روند و با شبکه ی سارکوپلاسمی فیبر عضلانی مجاورند با توجه به این مسئله ایده تونو چه جوری توضیح میدین؟

taha

Well-Known Member
لایک ها
1,160

فکر نکنم ازاد شه ولی برای اگزوسیتوز وزیکول ها(برای هایپر پلاریزه کردن یا ریپلاریزه کردن)
باید از سیتوپلاسم بگیره
تا داخل سیتوپلاسمش بشه
و سپس طبق یک مکانیسمی باعث خروج وزیکول بشه

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

فکر نکنم ازاد شه ولی برای اگزوسیتوز وزیکول ها(برای هایپر پلاریزه کردن یا ریپلاریزه کردن)
باید از سیتوپلاسم بگیره
تا داخل سیتوپلاسمش بشه
و سپس طبق یک مکانیسمی باعث خروج وزیکول بشه
مثلا شکل صفحه 34 کتاب سوم
من وسط نورون پیش سیناپسی فلش زدم کلسیم!
حالا نمیدونم منظورم چی بوده؟ :(

asal.z

New Member
لایک ها
17

یه سوال اساسی داشتم:
خوب به نظر من هم به عملكرد عضله اسكلتي بستگي داره مثلا بأيد در حين استرس بتونه خيلي سريع عمل كنه پس بأيد سريع منقبض بشه وبرا أين كار بأيد فورا غلظت كلسيم داخل سلولي افزايش پيدا كنه ولي چون عضلات صاف به اندازه اسكلتي در حين استرس مهم نيستن پس نيازي به ser گسترده ندارن!

لایک ها
28

خب درست فلش زدین.زمانی که تو شکل نورون پیش سیناپسی مولکول ها انتقال دهنده رو اگزوسیتوز میکنه داخل نورون کلسیم هست(کلسیم قبل از اگزوسیتوز وارد نورون شده)

خب درست فلش زدین.زمانی که تو شکل نورون پیش سیناپسی مولکول ها انتقال دهنده رو اگزوسیتوز میکنه داخل نورون کلسیم هست(کلسیم قبل از اگزوسیتوز وارد نورون شده)

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

چرا و چگونه کلسیم وارد نورون شده؟

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

حالا یه چیز دیگه:توبول های عرضی از یک سمت فیبر به سمت دیگر می روند و با شبکه ی سارکوپلاسمی فیبر عضلانی مجاورند با توجه به این مسئله ایده تونو چه جوری توضیح میدین؟
الان منظورتون براي عضله ي صاف هست ؟ سوال تان را متوجه نشدم. الان مي خواهيد بپرسيد كه چرا عضله ي صاف هم از شبكه ي ساركوپلاسمي استفاده مي كند و هم مايع بين سلولي ؟
من يك نكته را بگويم فكر كنم مشكل تان حل شود (اگر من درست متوجه منظورتان شده باشم.):
يكي از علت هاي چرخه ي كند پل هاي تماسي ميوزين عضله ي صاف و در نتيجه كند متقبض شدن ان به دليل سرپل هاي تماسي
كه ميزان فعاليت ATPase كمتري نسبت به عضله ي اسكلتي دارند، مي باشد. بنابراين تجرزيه ي ATP كه انرژي حركتي سر پل هاي
تماسي را فرآهم مي كند كاهش يافته كه منجر به كند شدن چرخه مي شود. براي همين نياز به وقت بيشتري براي ورود كلسيم و در اندازه ي بيشتري مي باشد.
درضمن در عضله ي صاف هم مانند عضله ي اسكلتي محرك اغازگر انقباض افزايش ميزان داخل سلولي يون كلسيم است .

باز هم اگر سوال تان را دقيق تر بپرسيد ممنون مي شوم يعني اصلا مشكل شـما در كجاي اين مفاهيم است ؟

لایک ها
28

asal.z:
آخه مگه با مایع بین سلولی فاصله زیادی دارن که اگه از مایع بین سلولی تامین نکنند دیرتر منقبض میشن؟

وقتی پتانسیل عمل در پایانه های نورون پخش میشه این باعث باز شدن کانال های کلسیمی دریچه دار ولتاژی که کلسیم وارد نورون شده ویون های کلسیم ویزیکول های استیل کولین را جذب میکنند و اونارو به سمت غشا می برند و اگزوسیتوز انجام میشه.

ma.biolife

New Member
لایک ها
357

اصلا کلا بعد از این که Naبه انتهای آکسون میرسه باعث باز شدن کانال های کلسیمی وابسته به ولتاژ میشه.چون اثر سدیم با خروج پتاسیم ازبین میره و برای اینکه این اثر برای اگزوسیتوز وزیکول ها حفظ شه کلسیم لازمه!!!!!!!

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152

اصلا کلا بعد از این که Naبه انتهای آکسون میرسه باعث باز شدن کانال های کلسیمی وابسته به ولتاژ میشه.چون اثر سدیم با خروج پتاسیم ازبین میره و برای اینکه این اثر برای اگزوسیتوز وزیکول ها حفظ شه کلسیم لازمه!!!!!!!
واااااا
کانال کلسیمی هم داریم؟؟؟
نقشش چیه؟؟
دیگه چه کانالهایی هس؟

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

فكر نمي كنيد از بحث اصلي تاپيك دور شديم ؟
سوال غير از اين مبحث هست را مي توانيد در تاپيك جداگانه اي تحت عنوان " كانال هاي كلسيمي؛ عصب" بپرسيد حتما پاسخ كاملي را مي دهيم.
منتها اين طوري نه جواب نويسنده ي تاپيك كامل داده مي شود و نه جواب سايرين.

لایک ها
28

Ibo_Dec
ببخشید من سوالم رو بد مطرح کردم مشکل من اصلا این مفاهیم نیست و منظورم اونجا عضله ی اسکلتی بود. ممنون از ایده تون حل شد مشکل:53:

آخرین ویرایش توسط مدیر

Ibo_Dec

New Member
لایک ها
1,062

Ibo_Dec
ببخشید من سوالم رو بد مطرح کردم مشکل من اصلا این مفاهیم نیست و منظورم اونجا عضله ی اسکلتی بود. ممنون از ایده تون حل شد مشکل:53:
خواهش مي كنم .
خوش حالم كه مشكل تون حل شد. :)

بالا