ترمو دینامیک

AUG

New Member
لایک ها
8
سلام دوستان.چند تا اشکال از فصل ترمو دینامیک داشتم :
1-فرق آنتالپی وانرژی درونی در سطح مولکولی چیه؟(از راه فرمولی دوست ندارم بدونم.می خوام تصویری درکش کنم.)
2-با توجه به این که آنتالپی استاندارد تشکیل نیتروژن مونو اکسید مثبت است. آیا می توانیم بگوییم که انتالپی پیوند ان منفی است ؟اگر نه .چرا؟
3-چرا برای انتالپی استاندارد سوختن دمای مشخصی در نظر گرفته نمی شود؟همینطور در مورد انتالپی استاندارد تصعید.
4-می خواهم بدانم چه چیزی شعله را تشکیل می دهد(گاز یا انرژی؟)
5-نمی توانم خوب درک کنم چگونه دما یک تابع حالت است؟و این که چگونه استدلال میکنیم که یک ویژگی تابع حالت است یا نه؟
6-در مورد ظر فیت گرمایی ویژه ی آب در سه حالت گفته می شود که هرچه تعداد راه هایی که مولکول انرژی کسب کند بیشتر باشد ظرفیت گ.و.بیشتر می شود.آب در حالت بخار دارای حرکات:انتقالی .چرخشی.ارتعاشی.وپیوند کووالانسی هست.در مایع انتقالی.چرخشی.ارتعاشی و پیوند کووالانسی و هیدروژنی است ودر یخ نیز ارتعاشی.کوولانسی و هیدروژنی است.با این استدلال بیشتر بودن ظ.گ.و. اب از یخ واب از بخار قابل توجیح است ولی اینطوری باید ظ.گ.و.بخار از یخ بیشتر باشد که اینطور نیست.چرا؟
:arrow:در صفحه ی 54 کتاب درسی در مورد سوختن پروپان کدام دو واکنش گفته شده در آزمایشگاه به طور عملی امکان پذیر است؟
8-آیا واقعا انتالپی استاندارد تشکیل عنصر ها برابر صفر است؟مثلا در مورد جیوه که خود به صورت اتمی است به نظر من واقعا صفر است.
9-ایا انتالپی پیوند نیز در حالت استاندارد مد نظر است؟ونیز برای اندازه گیری متوسط انتالپی پیوند ان را در چند نوع ترکیب در نظر میگیرن ؟ایا باید ان ترکیبات ویژگی خاصی داشته باشن؟
:!: :twisted:

nassim

New Member
لایک ها
10
سلام AUG جون ! خوبی ؟ تو سایت www.shimi302.blogfa.com این جواب رو پیدا کردم. امیدوارم مفید باشه! با آرزوی موفقیت برای دوست خوبم ! :p

در آب ذرات داراي حركات انتقالي و ارتعاشي هستند. در حاليكه در يخ مولكول ها فقط حركت ارتعاشي دارند و حركت انتقالي ندارند به همين دليل براي بالا بردن شدت اين حركات ، آب در مقايسه با يخ به گرماي بيشتري نياز دارد.

از طرف ديگر در يخ مولكول ها داراي ساختار كريستالي نزديك به هم بوده وانتقال گرما در آ ن ها نسبت به آب را حت تر صورت مي گيرد.

واما در مورد بخار آب به علت عدم حضور پيوند هاي بين مولكولي نياز به انرژي براي شكستن اين پيوند ها نيست.به همين دليل گرماي ويژه بخار آب نيز از آب كمتر است.

ضمنا یکی از دوستان این دلیل را هم به دلایل ما اضافه کردند

يخ در واقع دو فاز است. يكي فاز جامد و ديگري فاز گاز و ظرفيت گرمايي آن ميانگين اين دو فاز است و چون ظرفيت گرمايي ويژه حالت گاز به علت نبودن جاذبه هاي قابل توجه كم است ، پس ظرفيت گرمايي يخ هم كم مي شود.

نمودارش رو میتونی تو همون سایت ببینی.

یه چیز دیگه: در فاز بخار به حرکت چرخشی انرژی تعلق نمیگیره! :wink:

در مورد بحث درباره ی ظ. گ. و. به پیوند های کوالانسی کاری نداریم ، چون این پیوند بین اتم ها در ملکول هاست و ما به پیوند های بین ملکولی و حرکت ملکول ها کار داریم! :twisted:

mozhgan

New Member
لایک ها
127
تابع حالت:

تابع حالت از لحاظ ریاضی به تابعی می گویند که دیفرانسیل کامل داشته باشد....
اگر تونستی ثابت کنی که یک تابع دیفرانسیل کامل دارد آن تابع را حالت می گویند!

AUG

New Member
لایک ها
8
سلام بچه ها ازتون ممنونم.در مورد تابع حالت منظورتون اینه که برای هر ویژگی سامانه باید نمودارش رو رسم کنیم؟یعنی راهی وجود نداره که با استدلال اینو ثابت کنیم؟ در ضمن خواهش می کنم لطف کنین جواب بقیه ی سوال ها رو بدین. :roll: :x بازم ممنون. :twisted: :p :lol:

AUG

New Member
لایک ها
8
سلام . خواهش می کنم فقط سوالای 1و2و4و9 رو جواب بدین :? 8O

shm666

New Member
لایک ها
0
جواب 9:
خير استاندارد نيست و به همين خاطره كه علامت صفر رو انديس بالاش نمي ذارن و فقط به درد واكنش هايي ميخوره كه همه ي مواد در حالت گازي باشند(نه استاندارد ترموديناميكي)(در ضمن متوسط هم هست كه تابلو ميكنه استاندارد نيست)
اما آنتالپي تشكيل در حالت استاندارد ترموديناميكي است و ايشون كلا استانداردتره!!!(به به! به به!)

بالا