ترکیبیات1

rezoos

New Member
لایک ها
17
1.در هر يک از خانه هاي صفحه ي شطرنجي 7*7يک مهره قرار دارد. تصميم مي گيريم که در يک لحظه هر يک از مهره هارا برداريم و به خانه اي مجاور خانه ي قبلي منتقل کنيم
و در ضمن در هيچ خانه اي بيش از يک مهره قرار نگيرد.آيا قادر به انجام اين کار هستيم؟
2.يک هفت ضلعي محور تقارن دارد.ثابت کنيد اين محور تقارن از يکي از راس هاي هفت ضلعي مي گذرد.

3.روی تخته سیاه سه ستون عدد نوشته شده است ، به طوری که در هر ستون هیچ عددی بیشاز یک بار نیامده است. در ستون چهارم همه ی عدد هایی را می نویسیم که را می نویسیم که درست یک بار در ستون های اول و دوم آمده اند. در ستون پنجم همه ی عدد ها یی را می نویسیم که درست یک بار در ستون های چهارم و سوم آمده اند. درستون ششم همه ی عدد هایی را می نویسیم که درست یک بار درستون های دوم و سوم آمده اند و در ستون هفتم همه ی عدد هایی را می نویسیم که درست یک بار در ستون های اول و ششم آمده اند. ثابت کنید اعداد نوشته شده در ستون ها پنجم و هفتم یکسانند.

منبع : ترکیبیات علیپور ( توضیحای اونو نفهمیدم!)

SABB

New Member
لایک ها
25
1- اگه منظور از مجاور، مجاور در ضلع باشه که اینجوری حل میشه: مثل شطرنج معمولی صفحه هارو رنگ می کنیم. حالا فرض می کنیم این عمل ممکن باشه، پس همه مهره های قبلی که در خونه های سفید بودن الآن تو خونه های سیاهن و برعکس. پس خونه های سفید و سیاه از نظر تعداد باهم برابرند که تناقضه!
2- فرض کنیم از یه راسش نگذره، پس از وسط دوتا ضلع گذشته و تعداد ضلع های این ور و اون ور این محور با هم برابرند. فرض کنیم این مقدار k باشه، یعنی این چند ضلعی 2k+2 ضلع داره که تناقضه!
یا این که از وسط دوتا راس گذشته که در این صورت باز تعداد ضلع های این ور و اون ور محوره با هم برابرن. فرض کنیم این تعداد k باشه، یعنی این چند ضلعی 2k ضلع داره که بازم تناقضه!

SABB

New Member
لایک ها
25
3- ببخشید، در ستون ششم چه می نویسیم؟؟

rezoos

New Member
لایک ها
17
SABB گفت
1- اگه منظور از مجاور، مجاور در ضلع باشه که اینجوری حل میشه
از کجا میفهمیم منظورش از کلمه ی مجاور ، مجاور قطری هم حساب نیست؟

mathematics

New Member
لایک ها
0
برای ستون پنجم داربم تمام عددهایی که یکبار در ستون چهار و سه آمده اند از طرفی خود ستون چهار شامل اعدادی است که تنها یکبار در دو ستون یک .و دو آمده اند پس ستون 5 شامل اعدادی است که تنها یکبار در سه ستون 1و 2و 3 آمده اند. برای ستون هفتم هم به همبن ترتیب معلوم می شه که ستون هفتم شامل اعدادی است که در ستون 1و 2و 3 یکبار آمده اند چون هر دو شامل اعدادی هستند که در سه ستون 1و 2و 3 دقیقا یکبار آمده اند با هم برابرند.(نمی دونم الان به طور کامل اثبات شد یا باید چیزای ریزشم اثبات کنم ولی این کلیت اثباته)

rezoos

New Member
لایک ها
17
می تونیم سوال 3 رو با نمودار ون حل کنیم؟
اون جوری واضح تر میشه.

البته تو جوابای علیپور نوشته تفاضل متقارن. ولی تفاضل متقارن که این نیست.

فک کنم تفاضل متقارن دو مجموعه ی A و B این جوری باشه :

SABB

New Member
لایک ها
25
rezoos گفت
اون جوری واضح تر میشه.

فکر کنم درست گفته، چون تو ستون 5 و 7 تفاضل متقارن 1و2و3 رو یادداشت می کنیم.(عضو های غیر مشترکشونو)

SABB

New Member
لایک ها
25
rezoos گفت
SABB گفت
1- اگه منظور از مجاور، مجاور در ضلع باشه که اینجوری حل میشه
از کجا میفهمیم منظورش از کلمه ی مجاور ، مجاور قطری هم حساب نیست؟
اگه منظورش مجاور قطری هم باشه، قادر به اینکار هستیم.

[center:e16e99434e]
[/center:e16e99434e]

rezoos

New Member
لایک ها
17
SABB گفت
rezoos گفت
اون جوری واضح تر میشه.

فکر کنم درست گفته، چون تو ستون 5 و 7 تفاضل متقارن 1و2و3 رو یادداشت می کنیم.(عضو های غیر مشترکشونو)
یعنی تفاضل متقارن 3 مجموعه؟؟

مثلا یعنی
؟؟؟

SABB

New Member
لایک ها
25
خاصیت های ترکیبی تفاضل متقارن رو بلد نیستم، ولی منظورم این بود:

SABB

New Member
لایک ها
25
ببخشید
برابر با کدومه؟

rezoos

New Member
لایک ها
17
فک کنم سمت چپی باشه

mathematics

New Member
لایک ها
0
برای اثبات قضایای مجموعه ها رو روش وجود داره یکی جبر مجموعه ها یکی عضوگیری من از راه عضوگیری گفتم یعنی به ازای هر x عضو A ثابت می کنی اون عضو در Bوجود داره و بالعکس و از این جا نتیجه می گیری این دوتا با هم برابرند برای روش جبر مجموعه ها هم از قضایا و ویژگیها استفاده می کنیم (فکر کنم تفاضل متقارنم برای این سوال همون جبر مجموعه هاست)یعنی یک طرف را در نظر می گیری میری جلو تا به طرف دیگر مساوی برسی.

SABB

New Member
لایک ها
25
mathematics گفت
برای اثبات قضایای مجموعه ها رو روش وجود داره یکیجبر مجموعه ها یکی عضوگیری من از راه عضوگیری گفتم یعنی به ازای هر x عضوA ثابت می کنی اون عضو در Bوجود داره و بالعکس و از این جا نتیجه می گیریاین دوتا با هم برابرند برای روش جبر مجموعه ها هم از قضایا و ویژگیهااستفاده می کنیم (فکر کنم تفاضل متقارنم برای این سوال همون جبر مجموعههاست)یعنی یک طرف را در نظر می گیری میری جلو تا به طرف دیگر مساویبرسی.
یعنی جبریش این جوری میشه؟

rezoos

New Member
لایک ها
17
آره همون جور میشه

mathematics

New Member
لایک ها
0
فکر کنم. البته اینارو باید باز کنیم و گسترش بدیم و اثبات کنیم.

بالا