تشكيل كف

IrNCO

New Member
لایک ها
42
براي همه مخصوصا سومي ها
سلام
اگه ميشه جواب فكر كنيد 104 كتاب شيمي 3 رو بصورت دقيق(ويژه نهايي) بنويسيد.
با تشكر
SRJ

milad_hn

New Member
لایک ها
2
سلام.من خودم اينو مشكل داشتم ولي فكر كنم اينجوري باشه كه صابون اولين كاري كه ميكنه كشش سطحي آب رو از بين مبره هوا نفوذ كرده و كف بوجود ميآيد :)

artadokht

New Member
لایک ها
47
جواب كامل : چون صابون نيروي كشش سطحي آب را كاهش مي دهد بنابرين باعث مي شود كه مولكول هاي هوا در آب صابون بهتر از آب خالص حل شوند بنابرين وارد شدن مولكول هاي هواي بيش تري در محلول باعث بوجود آمدن حباب هاي هوا در داخل مايع يا همان كف مي شود .

F

fateme

Guest
نميدونم ها ولي معلم ما گفته بود كه دنباله ي قطبي در اب دنباله غير قطبي در هوا حل ميشود

F

fateme

Guest
بچه ها اصلا معلم ما درباره ي كشش سطحي چيزي نگفته

farimehr_hb7

New Member
لایک ها
0
خوب مبارك معلم شما باشه! جواب همينه ديگه! :wink:

farzin

New Member
لایک ها
24
به نظر من کاملا به کشش سطحی ربط داره و بحث کاملاً در مورد حل هوا در آب هست.البته بدون صابون هم آب کف ميکنه.اونرو ازارتفاع به پايين بريزيد.

sady

New Member
لایک ها
20
کشش سطحی زیاد آب ناشی از پیوند هیدوژنی اونه . پس اگه بتونیم پیوند هیدروژنی رو ضعیف کنیم تونستیم کشش سطحی رو هم کاهش بدیم . همون طور که می دونید آنیون های صابون شامل سر قطبی است . این سر قطبی با مولکول های آب پیوند هیدروژنی برقرار می کنه و قدرت پیوند هیدروژنی بین خود مولکول های آب رو کاهش میده و کشش سطحی آب به طور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کنه.
هنگامی که یک حباب تشکیل می شود ، مقدار بسیار کمی آب دارای سطحی بسیار زیاد می شود و در اثر نیروی کشش سطحی بالای آب که می خواهند سطح مایع را کمتر و کمتر کنند ، حباب در خود جمع می شود و از بین می رود . با حل کردن صابون در آب این نیروی کشش سطحی کاهش پیدا می کنه و حباب پایدار باقی می مونه چون نیرویی نیست که بخواد حباب رو از بین ببره ...

در مورد حل شدن هوا هم باید بگم که کاملا در اشتباهید ... :evil: ... اصلا این استدلال از بیخ غلطه چون که اصلا هوایی در آب حل نمیشه ( خیلی خیلی جزئی ) . اصلا تعریق فوم ( یا کف ) اینه که :
توده های گازی که در میان توده های مایع یا جامد اسیر شده باشند . به عبارت دیگر یک کلویید گاز در مایع یا گاز در جامد نه یک محلول گاز در مایع یا جامد

در واقع با دمیدن هوا درون آب صابون ( یا هر کاری که هوا رو به درون آب راهنمایی کنه ) مولکول های هوا بین توده های آب اسیر می شوند و نیرویی که ناشی از فشار هوار درون حباب است و می خواهد حباب را بترکاند با نیروی کشش سطحی آب که می خواهد حباب را در خود جمع کند به تعادل می رسد . اگر کشش سطحی بیشتر باشد این تعادل به هم می خورد و حباب در خود جمع می شود . اگر فشار هوای درون حباب بیشتر شود نیز تعادل به هم می خورد و حباب می ترکد. :!:

شهود دیگری که این استدلال را اثبات می کند این است که آب داغ ( که کشش سطحی آن کمتر از آب سرد است ) راحت تر کف می کند ... --> این را می توانید خودتان امتحان کنید : کف درست کنید و روی آن آب گرم بگیرید و سپس آب سرد بگیرید و ببینید که در اثر تماس آب سرد تعداد حباب ها کاهش می یاید :) <--

farzin

New Member
لایک ها
24
دوست گرامی جواب شما بسیار خوب و جالب بود :)
و من هم بجای پخش هوا در اب از کلمه اشتباه حل شدن استفاده کردم.جواب شما بسیار بهتر از جواب دوست عزیزمون سینا 039 بود که ادمو به یاد کتابهای شیمی معدنی هیوئی می انداخت :lol:

بالا