تعادل میان آب وبخار آب(رسم نمودار)

najafi2020

New Member
لایک ها
195
سلام.در کتاب مبتکران به یک مطلبی بر خوردم که خیلی ذهنم را مشغول کرده. نوشته شده بود که هنگامی که یک سیستم بسته شامل آب را وقتی برای مدتی میگذاریم تا یک تعادل فیزیکی میان آب وبخار آب بر قرار شود نمودار سرعت تبخیر در طول زما ن قبل از برقراری تعادل تا زمان برقراری تعادل چگونه است؟ به طوری که در ابتدا فقط عمل تبخیر انجام شود.

مولف معتقد بود که نمودار سرعت تبخیر به صورت یک خط راسته چون غاظت H2O در طول واکنش ثابت است.

اما من فکر می کنم سرعت تبخیر به عوامل دیگری از جمله شکل ظرف(که می تونه باعث کا هش سطح مایع بشه)ورطوبت نسبی بستگی داره و در طول واکنش کاهش پیدا می کنه.
لطفا به من کمکم کنید :)

septal_2006

New Member
لایک ها
17
بسیار سوال جالبیه. آفرین.مربوط به بحث شیرین سینتیک از زیرمجموعه ی شیمی فیزیکه که هرکی وقت و علاقه به این مبحث داشته باشه میتونه به جلد دوم کتاب دکتر آقایی مراجعه کنه
در واکنش H2O(l)----->H2O(g سرعت واکنش فقط وابسته به غلظت آب مایع است چون فقط این ماده در سمت چپ واکنشه غلظت آب خالص هم که ثابته پس این واکنش که همون واکنش تبخیره با سرعت ثابتی پیش میره اما چطور به تعادل میرسه؟ با افزایش غلظت بخار آب واکنش برگشت اتفاق میفته که سرعت اونم فقط وابسته به غلظت بخاره اما دیگه این یکی ثابت نیست پس برای به تعادل رسیدن سرعت واکنش میعان تا حد برابری با سرعت تبخیر بالا میره و تا به این حد رسید تعادل حاصل میشه این تعادل تا وقتی سیستم بسته است برقراره

بالا