تعادل

parmir17

New Member
لایک ها
1
افزودن کدام ماده به سیستم تعادلی که در آن NaHSO3 به Na+ و HSO3- تجزیه می شود، فقط موجب برگشت واکنش می شود؟
1-NaBr
2- H2SO4
3- NaOH
4- Na2CO3

parmir17

New Member
لایک ها
1
ولی به نظر من NaBr می شه. چون اگر اسید سولفوریک بریزیم می تونه با HSO3- واکنش بده و H2SO3 تولید کنه و چون H2SO3 در محلول به صورت SO2 و H2O است پس واکنش به سمت رفت پیشرفت می کنه نه برگشت.( SO2 به صورت گازی از محلول خارج می شه)

nassim

New Member
لایک ها
10
اگه یون ناظر سدیم رو حذف کنیم واکنش تعادلی این جوری میشه:

کد
HSO3 -< ------> H+  + SO3 2-
که با اضافه مردن سولفوریک اسید به اون ، واکنش در جهت برگشت پیش میره.

اگه چیز اشتباهی گفتم ، عذر میخوام! :oops:

septal_2006

New Member
لایک ها
17
سلام
واکنش که کامل نیست که یون ناظر رو حذف کنیم به اصطلاح تفکیک نمک کامل نیست
به نظر من جناب parmir17 درست میگن لازم به تکرار نیست

Mojtaba044

New Member
لایک ها
3
NaBr درسته. اسید سولفورو حتی در تفکیک اولش هم یه اسید ضعیفه چه برسه به تفکیک دومش. در ضمن منظور سوال این بوده که واکنش اصلی یعنی تفکیک NaHSO3- در جهت برگشت پیشرفت کنه نه واکنش تفکیک HSO3-

nassim

New Member
لایک ها
10
ممکنه یه کم در مورد انتخابتون توضیح بدید؟

آخه من سال سومم. پیش رو خوندم ولی هنوز چندان مسلط نیستم! :oops: :arrow:

چرا NaBr درسته؟ :roll:

Mojtaba044

New Member
لایک ها
3
با افزودن NaBr به محلول این نمک به تفکیک میشه و یون های Na+ و Br- تولید میشن.
یون Br- هیچ اثری بر تعادل نداره اما یون های Na+ باعث افزایش غلظت Na+ موجود در محلول میشن و طبق اصل لوشاتلیه تعادل مربوطه در جهت مصرف این یون ها یعنی در جهت برگشت جابجا میشه. امیدوارم قانع شده باشین. :arrow: :roll:

chimica

New Member
لایک ها
256
پاسخ : تعادل

سلام به همگییه سوال داشتم...چرا وقتی فشار تعادل هایی که گاز دارن زیاد میشه، تعادل به سمت مول های گازی کمتر جابجا میشه؟؟ممنون

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

سلام به همگییه سوال داشتم...چرا وقتی فشار تعادل هایی که گاز دارن زیاد میشه، تعادل به سمت مول های گازی کمتر جابجا میشه؟؟ممنون

mahallehm

New Member
لایک ها
487
پاسخ : تعادل

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

تا تعداد مول های گازی موجود و در نتیجه فشار تعادل (که در محیط بسته قرار داره) تا حد امکان (گاهی کامل) کاهش پیدا کنه...(اصل لوشاتلیه)

بالا