سلام!
__________________________________
ویکیپدیا:
نقطهٔ جوش دمایی است که در آن فشار بخار مایع کاملاً با فشار خارجی برابر میشود. {1}
تشکیل حباب در دمای پایینتر از نقطه جوش غیر ممکن است، زیرا فشار جو بر سطح مایع که بیش از فشار داخل آن است، مانع از تشکیل حباب میشود. {1}
به سهمی از فشار کلی در بالای سطح مایع که توسط مولکولهای بخار مایع تأمین میشود، فشارْ بخارِ مایع گفته میشود. {2}
1 2
__________________________________
می دانیم که هنگامی که یک مایع می جوشد ، تبخیر از تمامی نقاط مایع صورت می گیرد و بنابر تعریف نقطه ی جوش که در بالا آورده شد، هنگامی که فشار بخار مایع با فشار خارجی برابر می شود مایع می جوشد.
چطور می توان توجیه کرد که با برابر شدن فشار بخار مایع و فشار خارجی، مایع از تمامی نقاط تبخیر می شود(حباب تشکیل می دهد)؟
از جمله ی دوم که از ویکیپدیا کپی کردم می توان برداشت کرد که در نقطه ی جوش، فشار بخار داخل مایع،بیشتر از فشار جو می شود. در حالی که در تعریف فشار بخار مایع داریم: فشار جزئی بخار در بالا ی سطح مایع است و ربطی بخاری که در داخل مایع تشکیل می شود ندارد.
__________________________________
با تشکر! :53:
__________________________________
ویکیپدیا:
نقطهٔ جوش دمایی است که در آن فشار بخار مایع کاملاً با فشار خارجی برابر میشود. {1}
تشکیل حباب در دمای پایینتر از نقطه جوش غیر ممکن است، زیرا فشار جو بر سطح مایع که بیش از فشار داخل آن است، مانع از تشکیل حباب میشود. {1}
به سهمی از فشار کلی در بالای سطح مایع که توسط مولکولهای بخار مایع تأمین میشود، فشارْ بخارِ مایع گفته میشود. {2}
1 2
__________________________________
می دانیم که هنگامی که یک مایع می جوشد ، تبخیر از تمامی نقاط مایع صورت می گیرد و بنابر تعریف نقطه ی جوش که در بالا آورده شد، هنگامی که فشار بخار مایع با فشار خارجی برابر می شود مایع می جوشد.
چطور می توان توجیه کرد که با برابر شدن فشار بخار مایع و فشار خارجی، مایع از تمامی نقاط تبخیر می شود(حباب تشکیل می دهد)؟
از جمله ی دوم که از ویکیپدیا کپی کردم می توان برداشت کرد که در نقطه ی جوش، فشار بخار داخل مایع،بیشتر از فشار جو می شود. در حالی که در تعریف فشار بخار مایع داریم: فشار جزئی بخار در بالا ی سطح مایع است و ربطی بخاری که در داخل مایع تشکیل می شود ندارد.
__________________________________
با تشکر! :53:
آخرین ویرایش توسط مدیر