- ارسال ها
- 690
- لایک ها
- 2,054
- امتیاز
- 0
محققان موفق شدند نانوميلههاي کربني فلورسانت تقويت شده با نيتروژن که قابليت حل شدن در آب را دارا هستند، را با حرارت دادن شير سويا توليد کنند. با اين روش ساده و ارزان ميتوان نانوموادي مناسب براي استفاده در حوزههاي مختلف نظير تصويربرداري زيستي و الکتروکاتاليستها ايجاد کرد.
گروههاي تحقيقاتي پيش از اين نشان داده بودند که ميتوان از مواد طبيعي بهعنوان پيش ماده براي توليد نانومواد استفاده کرد. با الهام از اين واقعيت، شاجون دونگ و همکارانش در آکادمي علوم چين، روشي ساده و سريع براي ايجاد نانومواد داراي عامل زيستي توليد کنند. در اين روش تنها در طول 3 ساعت با استفاده از دانههاي سويا، نانومواد توليد شد.
دانههاي سويا داراي منابع کربن، نيتروژن و اکسيژن بسيار خوبي هستند که دليل اين امر شکر طبيعي، پروتئين و چربي موجود در آن است. اين گروه تحقيقاتي با استفاده از دستگاه توليد شير سويا، سوياها را تبديل به شير کردند، سپس محلول حاوي شير تا دماي 180 درجه سانتيگراد حرارت داده مي شود تا نانوميلههاي تقويت شده با نيتروژن بهدست آيد. در طول اين فرآيند تک مرحلهاي، شير دچار کربونيزاسيون شده و همچنين گروههاي عاملي سطحي و عامل تقويت کننده به آن اضافه ميشود.
يولين دنگ از موسسه فناوري جرجيا ميگويد اين يک فرآيند زيست سازگار است که در نهايت نانوميلههاي کربني توليد ميشود. تنها ماده شيميايي مورد استفاده در اين فرآيند شير سويا است که يک محصول طبيعي قلمداد ميشود. اين روش را ميتوان بهسادگي در مقياس انبوه انجام داد. اين تحقيقات فرصت مناسبي ايجاد ميکند تا به واسطه آن نانومواد کربني را بهصورت زيست سازگار توليد کرد.
نانوميلههاي کربني توليد شده داراي حلاليت خوبي در آب است، اين نانومواد از خواص فتولومينسانس جالبي برخوردار هستند بهطوري که ميتوان از آنها در تصويربرداريهاي زيستي استفاده کرد. اين گروه تحقيقاتي يک گام جلوتر نيز رفتند، آنها از فعاليتهاي کاتاليستي اين ماده در واکنش احياء اکسيژن استفاده کردند. گري بيکر از دانشگاه ميسوري کلمبيا ميگويد يکي از ويژگيهاي جالب توجه در اين نانوميلههاي کربني آن است که فعاليت الکتروکاتاليستي خوبي از خود به نمايش مي گذارد.
اين روش بسيار سريع بوده و محصول نهايي آن از خلوص بالايي برخوردار است. با اين حال بهنظر ميرسد که منابع طبيعي ديگري نيز ميتواند براي توليد اين نانولولهها مورد استفاده قرار گيرد. البته چالشهايي نيز در اين مسير وجود دارد که دانشمندان بهدنبال حل آنها هستند.
kitchen nanodot chemistry | Chemistry World
گروههاي تحقيقاتي پيش از اين نشان داده بودند که ميتوان از مواد طبيعي بهعنوان پيش ماده براي توليد نانومواد استفاده کرد. با الهام از اين واقعيت، شاجون دونگ و همکارانش در آکادمي علوم چين، روشي ساده و سريع براي ايجاد نانومواد داراي عامل زيستي توليد کنند. در اين روش تنها در طول 3 ساعت با استفاده از دانههاي سويا، نانومواد توليد شد.
دانههاي سويا داراي منابع کربن، نيتروژن و اکسيژن بسيار خوبي هستند که دليل اين امر شکر طبيعي، پروتئين و چربي موجود در آن است. اين گروه تحقيقاتي با استفاده از دستگاه توليد شير سويا، سوياها را تبديل به شير کردند، سپس محلول حاوي شير تا دماي 180 درجه سانتيگراد حرارت داده مي شود تا نانوميلههاي تقويت شده با نيتروژن بهدست آيد. در طول اين فرآيند تک مرحلهاي، شير دچار کربونيزاسيون شده و همچنين گروههاي عاملي سطحي و عامل تقويت کننده به آن اضافه ميشود.
يولين دنگ از موسسه فناوري جرجيا ميگويد اين يک فرآيند زيست سازگار است که در نهايت نانوميلههاي کربني توليد ميشود. تنها ماده شيميايي مورد استفاده در اين فرآيند شير سويا است که يک محصول طبيعي قلمداد ميشود. اين روش را ميتوان بهسادگي در مقياس انبوه انجام داد. اين تحقيقات فرصت مناسبي ايجاد ميکند تا به واسطه آن نانومواد کربني را بهصورت زيست سازگار توليد کرد.
نانوميلههاي کربني توليد شده داراي حلاليت خوبي در آب است، اين نانومواد از خواص فتولومينسانس جالبي برخوردار هستند بهطوري که ميتوان از آنها در تصويربرداريهاي زيستي استفاده کرد. اين گروه تحقيقاتي يک گام جلوتر نيز رفتند، آنها از فعاليتهاي کاتاليستي اين ماده در واکنش احياء اکسيژن استفاده کردند. گري بيکر از دانشگاه ميسوري کلمبيا ميگويد يکي از ويژگيهاي جالب توجه در اين نانوميلههاي کربني آن است که فعاليت الکتروکاتاليستي خوبي از خود به نمايش مي گذارد.
اين روش بسيار سريع بوده و محصول نهايي آن از خلوص بالايي برخوردار است. با اين حال بهنظر ميرسد که منابع طبيعي ديگري نيز ميتواند براي توليد اين نانولولهها مورد استفاده قرار گيرد. البته چالشهايي نيز در اين مسير وجود دارد که دانشمندان بهدنبال حل آنها هستند.
kitchen nanodot chemistry | Chemistry World