تولید سوخت پاک از نور خورشید به کمک اسفناج

A_A Bio

New Member
ارسال ها
31
لایک ها
68
امتیاز
0
#1

محققان آمریکایی دریافته‌اند، اسفناج از توانایی تبدیل نور خورشید به یک سوخت پاک و دوستدار محیط زیست برخوردار است.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فیزیکدانان دانشگاه پوردو از اسفناج برای بررسی پروتئین‌های دخیل در فتوسنتز – فرآیند تبدیل نور خورشید به کربوهیدرات توسط گیاهان – استفاده کردند.
اسفناج بمدت دو روز در یک اتاق مخصوص که در آن سبزی از سرما و نور محافظت می‌شد، قرار گرفت؛ سپس در یک فرآیند پیچیده، مجموعه پروتئینی به نام فوتوسیستم II از اسفناج استخراج شد.
این مجموعه پروتئین بوسیله لیزر برانگیخته و تغییرات در تنظیمات الکترون مولکول‌های آنها ثبت شد.
این پروتئین‌ها برای داشتن عملکرد به نور نیاز دارند و لیزر مانند نور خورشید برای انجام فعالیت آنها عمل می‌کند؛ با آغاز فعالیت پروتئین‌ها، محققان از روش‌های پیشرفته‌ای مانند رزونانس پارامغناطیسی الکترون و طیف‌سنجی اشعه ایکس برای بررسی تغییر ساختار الکترونی مولکول‌ها در طول زمان استفاده کردند.
این پروتئین‌ها بخشی از کارآمدترین سیستمی هستند که تاکنون ساخته شده‌ است و قادر به تبدیل انرژی خورشید به انرژی شیمیایی با بازده بی‌نظیر 60 درصدی هستند.
درک عملکرد این سیستم به محققان برای تحقیقات انرژی جایگزین با هدف تولید فتوسنتز مصنوعی کمک خواهد کرد؛ فتوسنتز مصنوعی می‌تواند برای تبدیل نور خورشید به انرژی‌های تجدیدپذیر و سازگار با محیط ‌زیست مبتنی بر هیدروژن مورد استفاده قرار گیرد.


---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

دانشمندان اخیراً پی برده‌اند که مورچه هنگامی که از نزدیک شدن مرگ خود مطمئن می‌شود، برای بازماندگان "پیغامی" می‌گذارد .
دانشمندان اخیراً پی برده‌اند که مورچه هنگامی که از نزدیک شدن مرگ خود مطمئن می‌شود، برای بازماندگان "پیغامی" می‌گذارد و بوی خاصی از خود متصاعد می‌کند که اعضای خانواده‌اش با استشمام آن، خود را برای دفن مورچه -بلافاصله پس از مردن- آماده می کنند.

هدف مورچه از متصاعد کردن بوی خاص از خود جلوگیری از خورده شدن جسدش توسط حشرات و حیوانات است.

اعضای خانواده مورچۀ دَمِ مرگ، با استشمام بوی خاص منتظر مُردن مورچه می مانند و همین که مُرد، جسدش را فوراً دفن می کنند.

دانشمندان برای اطمینان از اکتشاف جدید خود، ماده ای را که در بدن مورچه این بوی خاص را متصاعد می کند، استخراج کردند و روی یک مورچه سالم و جوان گذاشتند و متوجه شدند که دیگر اعضای خانواده برای دفن مورچۀ مذکور به تکاپو افتادند؛ اما وقتی که این ماده از روی بدن مورچه برداشته شد، مورچه های دیگر آرام گرفتند و آن را رها کردند.

نکته جالب این است که مورچه ها پس از دفن مورچۀ مرده، بدن های خود را می لیسند تا بوی خاص مورچه مدفون را از خود دور کنند و توسط مورچه های دیگر زنده به گور نشوند و به کام حشرات و حیوانات نیفتند!
 
بالا