تولید شکل های مختلف با استفاده از نانو لوله ها

ارسال ها
139
لایک ها
75
امتیاز
0
#1
به نظرم مطلب جالبی بود گفتم اینجا بذارم که اگر شما هم دوست دارید بخونید.اگر شما هم مطلب جالب و جذاب دارید بذارید.


توليد شکل‌هاي مختلف با استفاده از نانولوله‌ها


[JUSTIFY]محققان آمريکايي با استفاده از نانولوله‌ها و با بهره‌گيري از نيروي موئينگي، ساختارهاي ميکروسکوپي کج، پيچ‌خورده و طاق‌مانند توليد کردند. اين روش مي‌تواند در توليد همزمان الگوهايي با چندين شکل مورد استفاده قرار گرفته و امکانات جديدي در زمينه سطوح قابل تنظيم ايجاد مي‌کند.
[/JUSTIFY]

[JUSTIFY]جان هارت و همکارانش در دانشگاه ميشيگان از نيروهايي موئينگي که هنگام انقباض و تبخير يک حلال ميان نانولوله‌هاي کربني ايجاد مي‌شود، براي کشيدن، خم کردن و پيچاندن جنگلي از اين لوله‌ها به شکل‌هاي مخروط، گنبد، مارپيچ و شکل‌هاي منحصربه‌فرد ديگر بهره بردند. هارت مي‌گويد: «ايجاد اين شکل‌ها از هر ماده‌اي مشکل است و نانولوله‌هاي کربني نيز جاي خود دارند». او مي‌افزايد با استفاده از روش‌هاي ميکروساخت معمول امکان ساختن چيزهاي ديگري که کج، پيچ‌خورده، و يا طاق‌مانند هستند، بسيار دشوار است، مگر اينکه هر يک از اين شکل‌ها را در يک مرحله مجزا ايجاد کنيد.
[center:6b7ce63483]
[/center:6b7ce63483]​
در اين فرايند يک کاتاليزور از جنس آهن روي يک الگوي از پيش تعريف‌شده نشانده شده و با استفاده از رسوب‌دهي شيميايي بخار، جنگلي از نانولوله‌هاي عمودي روي آنها رشد داده مي‌شود. اين يک فرايند کاملاً معمول براي رشد نانولوله‌هاست، اما کار بعدي که اين گروه انجام دادند، جديد است. آنها استون را درون اين جنگل متراکم کرده و اجازه دادند تا تحت شراط کنترل شده تبخير شود. نيروي موئينيگي حلال موجب مي‌شود تا اين نانولوله‌ها به شکلي درآيند که به‌وسيله‌ي الگوي اوليه کاتاليزور تعيين مي‌شود. الگوي دايره‌اي به شکل مخروط‌هاي آتش‌فشاني درمي‌آيد، در حالي که الگوهاي نيم‌دايره‌اي، ساختارهاي گلبرگ‌مانند را شکل مي‌دهند.

جان فورکاس، متخصص فرايندهاي ميکرو و نانوساخت از دانشگاه مريلند در آمريکا از کنترل بالايي که گروه هارت روي شکل ساختارهاي ايجاد شده دارد، شگفت‌زده است. او مي‌گويد: «آنها کار بسيار دقيقي روي درک سازوکار اين فرايند انجام داده‌اند. اين کار قابليت توليد تکرارپذير ساختارهاي مختلف در مقياس وسيع را دارد».

هارت توضيح مي‌دهد که يکي از تفاوت‌هاي اصلي اين روش با روش‌هاي ديگر، توانايي ايجاد شکل‌هاي مختلف روي يک سطح به طور همزمان است. او مي‌افزايد: «اين قابليت امکان تنظيم ويژگي‌هاي مواد را به‌‌صورت موضعي ايجاد مي‌کند». از جمله اين ويژگي‌ها مي‌توان به خاصيت ترشوندگي سطح به‌وسيله‌ي مايعات مختلف، تسريع يا ممانعت از رشد سلول‌ها و يا حتي چگونگي برهمکنش نور با سطح ماده (در صورت کوچک‌تر شدن اين ساختارها) اشاره کرد.
[/JUSTIFY]
 
بالا