- ارسال ها
- 3
- لایک ها
- 17
- امتیاز
- 0
1- چرا وقت کم میاریم؟
فرض کنید که شما دوهفته بعد آزمون دارید و از امروز شروع به خوندن درس ها می کنید.برای مثال درس فیزیک رو از امروز شروع می کنید ولی چون مبحث زیاده امروز تموم نمیشه.شما هم یه کم وسواس به خرج می دید و اصرار دارید که همه تست های فلان کتاب رو حل کنید.فردا هم مطالعه فیزیک رو ادامه می دید و چون می خوایید فیزیک رو خیلی عالی بخونید بازم تموم نمیشه.خلاصه چند روزی وقتتون با این فیزیک می گذره و آخرش هم خسته می شید و برای مثال میرید سراغ درس عربی چند روزی هم تو درس عربی می مونید و چون حواستون نیست که چقدر خوندید و چقدر مونده اصلا هم عجله ای برای تموم کردن مطلب ندارید یهو چشمتون رو باز می کنید و می بینید که سه روز تا امتحان مونده و کل ادبیات و زبان و شیمی تون مونده.نتیجه اخلاقی: بدون برنامه ریزی نمیشه به مباحث آزمون (یا مباحث مدرسه یا موسسه و....) رسید.
2- چرا برنامه ریزی ها نتیجه نمیده؟
حتما خودتون هم تجربه داشتید که بار ها و بارها برنامه ریزی می کنید ولی برنامه تون با شکست مواجه میشه و در نهایت و خسته می شید و بی خیال برنامه ریزی می شید.می دونید چرا برنامه ریزی هاتون نتیجه نمیده؟ چون ما قبل از "برنامه ریزی" باید "برنامه سازی" کنیم. یعنی چی؟ با یه مثال توضیح می دم براتون.اکثر ما اینجوری برنامه ریزی می کنیم:
1- شنبه فیزیک رو می خونم.
2-یکشنبه نصف ریاضی رو می خونم با نصف شیمی
3-دوشنبه دینی رو می خونم
4-.....
مشکلی که اینجا هست ما کاملا چشم بسته برنامه ریزی کردیم و اصلا حواسمون نبود که برنامه روز یکشنبه ممکنه 4 برابر برنامه روز دوشنبه سنگین باشه.از طرف دیگه اگه من شنبه حس فیزیک خوندن نداشتم(خیلی وقت ها پیش میاد که آدم "حس" یه کاری رو نداشته باشه) خب تکلیف چیه؟ اینجا مشکل اینه که من نه درس ها رو و نه خودم رو و نه وقتی که دارم رو نشناختم.
نتیجه اخلاقی:قبل از شروع به برنامه ریزی باید ((برنامه سازی)) کنید.یعنی مقدار وقتی که در اختیار دارید و حجم دقیق درس هایی رو که باید بخونید بشناسید.
3- راه حل چیه؟
بهترین راه حلی که من برای حل این مشکل بلدم ((روش تکلیف نویسی)) هست.روش تکلیف نویسی یه روشی هست که باعث می شه هم وقت تلف نکنید و هم وقت کم نیارید.تو پست بعدی جزئیات این روش رو بهتون توضیح می دم.
نتیجه اخلاقی: خواهش می کنم!! تکلیف نویسی کنید تا از تنبلی در بیایید.
4-منطق این روش چیه؟
تو این روش کاری که ما می کنیم اینه که از آخر به اول میاییم. یعنی اول باید ببنیم که چقدر تو هر هفته مطالعه داریم.و چند هفته تا آزمون وقت داریم.بعد میزان مطالعه مون تا آزمون رو حساب می کنیم و اون رو بین دروس عمومی و اختصاصی تقسیم می کنیم و تو دروس عمومی و اختصاصی هم بین درس ها (با توجه به نیازی که هر فرد داره) تقسیم می کنیم.در مرحله بعد وقتی مثلا برای درس عربی در 2 هفته 10 ساعت وقت رسیده و این بار قراره 3 درس امتحان بدیم.من از همون شنبه اول که عربی می خونم حواسم هست که برای هر درس فقط و فقط 3 ساعت وقت دارم و تو این سه ساعت باید مطلب رو جمع کنم.اگه تموم نمیشه باید مطالعه م رو بیشتر کنم.
نتیجه اخلاقی: تکلیف نویسی آینده رو میاره جلو چشمتون تا اگه دارید عقب می افتید همین امروز بفهمید.
ادامه دارد....
منبع: سایت کنکوریها و المپیادیها / پست تکلیف نویسی 1