جمع برداری چیست

surfer

New Member
لایک ها
1
دوستان من یه مشکلی در رابطه با بردار ها دارم و اونم اینکه میگن از قاععده جمع برداری پیروی میکنه یعنی چی؟من این موضوع رو سرچ هم کردم ولی به نتایجی مطلوبی نرسیدم خیلی ممنون میشم یکی از دوستان واضح برای من توضیح بده

joomine.com

New Member
لایک ها
70
پاسخ : جمع برداری چیست

توی جمع و تفریق معمولی فضا تک بعدیه.
یعنی دو راه بیشتر نداریم
یا به سمت راست بریم یا به سمت چپ
در این صورت جمع و تفریقا خیلی ساده میشه.
مث این میمونه که شما از یک نقطه شرو ع به حرکت کنید و این دو کار رو انجام بدید:
یا به مسیر مستقیم برید
و یا ۲ه‍۰ درجه بچرخید و مسیرو به شکل مستقیم ادامه بدید.
در این صورت در هر لحظه برای اینکه ببینید فاصلتون از نقطه ی اولیه چقدره خیلی ساده به دست میاد.
اما حالا فکر کنید فضا ۲ بعدی باشه و با این قوانیپ حرکت کنید.
به خط راست حرکت کنید.
یا به هر میزان که دوست دارید بچرخید و به مسیر ادامه بدید.
حالا به نظرتون میشه به شیوه ی قبل فاصله رو از نقطه ی اولیه حساب کرد.
جواب خیره که برای به دست اوردن فاصله باید زاویه های رو بدونی و در محسابه استفاده کنی(کسینوس زاویه ها)

در حقیقت جمع معمولی هم نوعی از جمع برداریه.
اما از اونجا که زاویه ی بین دو حرکت یا صفره یا ۱۸۰ و کسینوس این زاویه ها ۱ و -۱هست یه حالت خاص اتفاق می افته که دیگه براش جمع برداری پمینویسیم
امیدوارم خوب توضیح داده باشم.
موفق باشید

surfer

New Member
لایک ها
1

عزیز شرمنده من متوجه نشدم برای من که سوادم کمه توضیحتون یه ذره گنگ بود اگه میشه یه طوری بگید که من متوجه بشم

sepidfekr

New Member
لایک ها
637

عزیز شرمنده من متوجه نشدم برای من که سوادم کمه توضیحتون یه ذره گنگ بود اگه میشه یه طوری بگید که من متوجه بشم
منم مثل شما چیزی متوجه نشدم ولی چیزی که میدونم یعنی از قوانین برداری در دو بعد پیروی میکنه مثلا برای بردارهای مخالف طول برایند میشه قدر مطلق تفریق برادارها و از این جور چیزا ...ولی تو فضا یه بردار دیگه هم هست که قوانین سه بعدی رو تغییر میده

آخرین ویرایش توسط مدیر

rasool77

New Member
لایک ها
6

سلام مثلا شما دو تا بردار به اندازه های a و b روی محور مختصات داری که با هم دیگه زاویه
درجه می سازن مسلما با جمع و تفریق عادی به جواب درست نمیرسی بلکه باید از رابطه زیر اندازه جمعشون رو بدست بیاری.
جمع:

البته حالتای خاص هم داره مثلا اگه دو بردار برابر باشن از رابطه زیر میتونی به دست بیاری

joomine.com

New Member
لایک ها
70

کلا معلم خوبی نیستم ولی فکر کنم اون مثال حرکت در فضای تک بعدی و دو بعدی که زدم کاملا واضح بود.
نبود؟؟

surfer

New Member
لایک ها
1

ممنون ولی شما درست متوجه نشدی مثلا اگه بخوای برایند دو بردار رو حساب کنی از راه فرمول شما که به قانون کسینوس ها معروفه حساب میکنیم ولی دیگه
این چیه که میگن
که بردار c برابر بردار b و a است این یعنی چی؟

sepidfekr

New Member
لایک ها
637

ممنون ولی شما درست متوجه نشدی مثلا اگه بخوای برایند دو بردار رو حساب کنی از راه فرمول شما که به قانون کسینوس ها معروفه حساب میکنیم ولی دیگه
این چیه که میگن
که بردار c برابر بردار b و a است این یعنی چی؟
یعنی این

surfer

New Member
لایک ها
1

فکر کنم کم کم دارم متوجه میشم در واقع این معادله که من نوشتم و متوجه نشدم در واقع جهت بردار c رو به ما نشون میده که ب کدوم سمت رفته

joomine.com

New Member
لایک ها
70

نه.اشتباه کردید.اصلا جهت زو نشون نمیده و فقط اندازه رو نشون میده.
ما یه رابطه داریم به اسم فیثاغورث که رابطه ی بین سه ضلع مثلث رو نشون میده کا یک زاویه قایمه داشته باشه.
این رابطه هم یه چیز مثل اونه که برای همه ی مثلث ها استفاده میشه و رابطه ی بین سه ضلعشون رو نشون میده.
خود فیثاغورث هم یه حالت خاص از اینه که وقتی به جای زاویه نود بزارید،از انجا که کسینوس نود صفر هستش جمله ی سوم حذف میشه و فیثاغورث ایجاد میشه‌
امیدوارم تونسته باشم کمک کنم

surfer

New Member
لایک ها
1

نه.اشتباه کردید.اصلا جهت زو نشون نمیده و فقط اندازه رو نشون میده.
ما یه رابطه داریم به اسم فیثاغورث که رابطه ی بین سه ضلع مثلث رو نشون میده کا یک زاویه قایمه داشته باشه.
این رابطه هم یه چیز مثل اونه که برای همه ی مثلث ها استفاده میشه و رابطه ی بین سه ضلعشون رو نشون میده.
خود فیثاغورث هم یه حالت خاص از اینه که وقتی به جای زاویه نود بزارید،از انجا که کسینوس نود صفر هستش جمله ی سوم حذف میشه و فیثاغورث ایجاد میشه‌
امیدوارم تونسته باشم کمک کنم
اندازه رو نشون میده؟خوب اندازه مه میتونیم با قانون کسینوس ها بدست بیاریم
یعنی چی دیگه کلا گیج شدم شما میگید این کار رابطه بین سه ضلع مثلث رو نشون میده حالا فایدش چیه باهاش هییچی رو نمیشه محاسبه کرد
یعنی اگه یه ضلع مثلث قایمه 5 باشه و ضلع دیگرش 8 باشه انوقت وترش برابر

در صورتی که شما میگی میشه با جمع برداری 5+8که ضلع سوم درست نیست با این جمع

sepidfekr

New Member
لایک ها
637

اندازه رو نشون میده؟خوب اندازه مه میتونیم با قانون کسینوس ها بدست بیاریم
یعنی چی دیگه کلا گیج شدم شما میگید این کار رابطه بین سه ضلع مثلث رو نشون میده حالا فایدش چیه باهاش هییچی رو نمیشه محاسبه کرد
یعنی اگه یه ضلع مثلث قایمه 5 باشه و ضلع دیگرش 8 باشه انوقت وترش برابر

در صورتی که شما میگی میشه با جمع برداری 5+8که ضلع سوم درست نیست با این جمع
ببین بزار یه موضوع ساده رو بیشتر از این کش ندیم joomine.com درست میگن این شکلی که من کشیدم فرض کن متوازی الاضلاع باشه بردار برایند میشه قطر بزرگ متوازی الاضلاع حالا ما باید چه جوری اندازه رو حساب کنیم؟حداقل باید اندازه یک ضلع با یک زاویه رو داشته باشیم تا با استفاده از روابط مثلثاتی اونو بدست بیاریم حله؟

surfer

New Member
لایک ها
1

ببین بزار یه موضوع ساده رو بیشتر از این کش ندیم joomine.com درست میگن این شکلی که من کشیدم فرض کن متوازی الاضلاع باشه بردار برایند میشه قطر بزرگ متوازی الاضلاع حالا ما باید چه جوری اندازه رو حساب کنیم؟حداقل باید اندازه یک ضلع با یک زاویه رو داشته باشیم تا با استفاده از روابط مثلثاتی اونو بدست بیاریم حله؟
وای دوست عزیز اخه منم که دارم همینو میگم اخه وقتی میتونیم بدست بیاریم با قانون کیسنوس ها اندازه برایند بردار رو دیگه اون این وسط چی میگه منظورم اینه

بابا ما که برایند رو میتونیم با قانون کسینوس ها محاسبه کنیم دیگه با این رابطه چیکار میشه کرد

sepidfekr

New Member
لایک ها
637

وای دوست عزیز اخه منم که دارم همینو میگم اخه وقتی میتونیم بدست بیاریم با قانون کیسنوس ها اندازه برایند بردار رو دیگه اون این وسط چی میگه منظورم اینه

بابا ما که برایند رو میتونیم با قانون کسینوس ها محاسبه کنیم دیگه با این رابطه چیکار میشه کرد
این جابه جاییه این اندازه نیست این یه مفهومه

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

joomine.com

New Member
لایک ها
70

وقتی اینو مینویسن:

منظورشون اینه که برای به دست اوردن اندازه ی بردار c نباید اندازه های a و b رو جمع و تفریق معمولی کرد بلکه باید از قانون کسینوس ها استفاده کرد.
حل شد مشکلتون ایا؟؟
در اصل این جور نوشتن یک نماده برای اینکه نشون بدیم فضا دو بعدیه و باید از روابط فضای دو بعدی مثلا قانون کسینوس ها استفاده کرد.

sepidfekr

New Member
لایک ها
637

وقتی اینو مینویسن:

منظورشون اینه که برای به دست اوردن اندازه ی بردار c نباید اندازه های a و b رو جمع و تفریق معمولی کرد بلکه باید از قانون کسینوس ها استفاده کرد.
حل شد مشکلتون ایا؟؟
در اصل این جور نوشتن یک نماده برای اینکه نشون بدیم فضا دو بعدیه و باید از روابط فضای دو بعدی مثلا قانون کسینوس ها استفاده کرد.
دقیقا ولی برای فضای سه بعدی هم بعضی جاها همینو مینویسن ولی یه کم مختصات بردار ها فرق داره

بالا