خواص مقداری و شدتی

papo

New Member
لایک ها
60
هر چی گشتم جایی مناسب واسه این سوال پیدا نکردم,ناچارا یه تاپیک زدم!
فشار خاصیت مقداری یا شدتی؟! چرا!؟

لایک ها
149
پاسخ : خواص مقداری و شدتی

مقداری...توی 3 حالت بررسی میکنیم:
1-گاز...طبق رابطه ی PV=nRT فشار با مقدار ماده رابطه ی مستقیم داره...
2-مایعات...هر چی که مقدار یک ماده بیشتر باشه فشار بخار سطحیش بیشتر میشه...مثلا فشار بخار 1 لیوان آب با آب استخر...اونی که مقدارش بیشتره فشارشم بیشتره...
3-جامد ها....همون نکات مایعات به جز مثالاش...

hossein74

New Member
لایک ها
1

میگن جواب درست را از همپایی ها بشنو

papo

New Member
لایک ها
60

خب من هم تو امتحان نوشتم مقداری
ولی خب یه سری از دوستام میگن که وقتی تو یه ظرف با حجم یک لیتر و فشار یک استمفر ,نصف میکنی در واقع حجم ها میشه نیم لیتر ولی فشار همون یک میمونه!
این و چه طور رد کنم؟!

لایک ها
149

الان شما توی گاز میگی یا مایع؟؟؟

papo

New Member
لایک ها
60

خب دقیقا خودم هم نمیدونم! :دی
دیروز امتحان شیمی داشتیم, تو بخش سوالای ترموشیمی گفته بود مشخص کنید هر کدوم از این خواص مقداری هستند یا شدتی!؟ هیچ چیزی هم درباره این که ماده مورد نظر چه حالتی داشته باشه نگفته بود!

البته من یه چیزی گیجم کرده! مثلا یه اتاق با یه حجم مشخص و فشار یک اتمسفر اگه ما مثلا 20000 ملوکول بهش اضافه کنیم خب شدت برخورد زیاد میشه و فشار هم بالا میره! این یعنی مقداری بودن فشار,ولی تو همین مثال حجم که یه چیز مقداری هیچ تغییری نکرده!! این رو چه طور توجیه میشه!؟

لایک ها
326

به طور کلی علاوه بر خواصی که یکای آن ها از نوع یکای دما ( سانتی گراد ، کلوین و...) است ، سایر خواصی که در مخرج یکای آن ها مقدار گرم ( gr) ، مقدار مول (mol ) یا حجم ماده قرار دارد شدتی هستند . مانند : جرم حجمی

لایک ها
158

هر چی گشتم جایی مناسب واسه این سوال پیدا نکردم,ناچارا یه تاپیک زدم!
فشار خاصیت مقداری یا شدتی؟! چرا!؟
مطمئن باش جواب مقداریه.
برای مثال فشار 1 مول گاز تو ظرف 1 لیتری کمتر از فشار 2 مول گاز تو همون حجم است.

لایک ها
149

دوستان حرفی که papo میزنه رو توجیه کنید...
وگرنه اینارو همون اول گفتیم...

لایک ها
158

در مورد گازها را که گفتم.
در مورد جامدات مثلا فشاری که 1 کیلو جسم جامد بر سطحی وارد می کنه با مقداری که 2 کیلو بر همان سطح وارد می کنه فرق می کنه. در نتیجه با تغییر مقدار ماده فشار هم تغییر کرده.
در مورد مایعات هم برای مثال فشاری که 1 متر مایع ایجاد می کنه با فشاری که 2 متر مایع وارد می کنه فرق می کنه.درنتیجه مقداری است.
اما در مورد خواصی که شدتی هستند کاملا مشخص است که به مقدار ماده بستگی نداره. مثلا چگالی آب چقدر است؟ حالا چه 100 لیتر آب چه 1 لیتر

لایک ها
149

بچه ها با عرض معذرت من امروز اینو از یه دبیر شیمی پرسیدم....بهم گفت شدتی....
علتش هم مربوط به این دونست که سامانه توی یه مقدار دیگه عوض میشه....
البته من هنوزم به مقداری عقیده دارم....ولی به هر حال ایشون اینو گفتن...
اگه کسی اطلاعات داره جواب بده....

shallaleh

New Member
لایک ها
141

سلام!
دبیر شما کاملن درست گفته...
فشار یه کمیت شدیه!
خارج قسمت دو کمیت مقداری* شدتیه( نیرو و سطح هر دو مقدارین!)
یه مثال دیگه: چگالی هم شدتیه(جرم و حجم هر دو مقدارین!)
:79:

gonahkar

New Member
لایک ها
67

بله کاملا درسته اگه رابطهpv=nRT هم حجم رو به مخرج n یا مقدار ماده ببریم میشه چگالی(d) بر حسب مول بر لیتر که P=dRT همینطور که می بینی سمت راست همه شدتیا پس همونطور که معلومه سمت چپ که فشاره باید شدتی بشه!

papo

New Member
لایک ها
60

دوستان کسی نبود اون مثال نقض من و توجیه کنه!؟ بگه چرا اون غلطه؟

لایک ها
149

من بهت گفتم....
چون که ساما نه عوض میشه دیگه نمیشه با قبلی مقایسش کرد....

لایک ها papo

mahyar.m

New Member
لایک ها
48

سلام به همه
اگر من از شما بپرسم فشار آب چقدره آیا می تونید جواب منو بدید یا می پرسید در چه عمقی؟؟؟ همان طور که اگر از شما بپرسم حجم آب چقدر است شما نمی توانید جوابم را بدهید
ولی اگر راجع به چگالی، نقطه ی جوش و به طور کلی خواص شدتی آب از شما سوالی بپرسم به راحتی جواب من را می دهید
به نظر من فشار یک کمیت مقداریست البته بعد از دلایل دوستان حسابی گیج شدم

gonahkar

New Member
لایک ها
67

آقا مهیار اگر بخواهیم بر اساس استدلال شما تشخیص دهیم برای چگالی آب هم می توانیم بگوییم در چه دمایی و همینطور برای نقطه جوش هم می توانیم بگوییم در چه فشاری
فشار در آب همونطور که اشاره کردی به ارتفاع آب بستگی داره و ارتفاع هم ربطی به مقدار ماده نداره همینطور در رابطه ی P=dgh فشار= چگالی*شتاب جاذبه زمین*ارتفاع که هیچ کدوم به مقدر ماده بستگی ندارند می توان نتیجه گرفت که فشار هم خاصیتی شدتی است

Juyandeh

New Member
لایک ها
2

برای مثال فشار 1 مول گاز تو ظرف 1 لیتری کمتر از فشار 2 مول گاز تو همون حجم است.
در مورد گازها طبق قانون بويل فشار به حجم (فضاي اشغالي) بستگي داره و نه مقدار ماده. به عبارت ديگه وقتي مقدار گاز رو تغيير ميديم بايد متناسب با اون حجم نيز تغيير كنه تا فشار ثابت بمونه وگرنه چگالي گاز تغيير ميكنه. و براي اينكه فشار به جرم بستگي داشته باشه بايد چگالي ثابت بمونه كه غير ممكنه در نتيجه فشار شدتيه.
مثال بالا عينه اينه كه حجم رو كم كرده باشيم و دو مورد دو چگالي متفاوت دارند. مثال درست اينه كه وقتي هواي يه بادكنك رو به به طور مساوي به دو بادكنك وارد كنيم فشار دو بادكنك با فشار بادكنك اولي برابر و مقدار كمكتري دارن.
براي جامدات و مايعات براي نمونه اگه يه جرم رو روي يه سطح در نظر بگيريد،با افزايش جرمش نيروي وارد بر سطح و به تبع اون فشار افزايش پيدا ميكنه ولي ما عامل ديگري هم داريم كه با اون ميتونيم فشارو ثابت نگه داريم .با افزايش تماس و سطح جرم متناسب با افزايش جرم (كه باعث افزايش نيرو شده)ميتونيم فشارو ثابت نگه داريم و تاثير مقدار ماده بر فشارو از بين ببريم.

misagh2010

New Member
لایک ها
1

از رابطه : PM=dRT یا P=dRT/M نیز می توان اثبات کرد که فشار شدتی است . می بینیم که خارج قسمت دو ماهیت شدتی ، داره خاصیت شدتی میشه .
این عبارت که بگیم خارج قسمت دو کمیت مقداری ، یک کمیت شدتی است می تونه نقض بشه
شاد باشید

لایک ها
149

دیگه فکر کنم دلایل کافی برای این که فشار شدتی باشه هست....

بالا