دالتون

لایک ها
0
كار خييييلي سختيه ولي حتما... :wink:

با توجه به اطلاعات دالتون در اون زمان و با توجه به درصد (w/w) عنصر ناشناخته ي x در 4 مورد از اکسیدهاش: (77.46% ، 63.22% ، 72.05% ، 69.62%) وجود اتم رو اثبات کنین.

tahereh

New Member
لایک ها
0
حالا كه كسي اثباتش نكرده ميشه خودتون اين كارو انجام بدين :)

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
بچه‌ها به اين زودي خسته نشيد!
خوندن جواب كه كار راحتيه، هر كس به دنبال حل مساله و پيدا كردن جواب بره موفق ميشه !!!

هر سوالي كه براي آزمايش بقيه مي‌گذاريد چند روز به بچه‌ها فرصت بديد تا به حلش فكر كنند.

همگي موفق باشيد :p

لایک ها
0
اين سوال تو همايش دانش آموزان برتر كشور مطرح شد!
تا جايي كه من در جريانم كسي به جواب نرسيد و همه بي خيالش شدن! گويا به جز من...

هدف از مطرح شدن اين سوال هم ضايع كردن يا سنجيدن سواد دوستان نيست... هدف صرفا يه كم فكر كردنه... :wink:
طاهره جان من جوابو ندارم! اميدوارم با كمك هم بدستش بياريم! :wink:

جواب دوست ديگه مونم كه داده شد...

و ممنون از استاد خلينا... :)
بچه هاي المپيادي به اينجور حمايت ها احتياج دارن...
مرسي!

artadokht

New Member
لایک ها
47
يعني چي ؟؟؟ وجود اتم را اثبات كنيد ؟؟؟؟ منظورتون اينه كه اتم ايكس رو بدست بياريم !!؟؟؟؟؟؟؟!!!!

mohammad

New Member
لایک ها
0
من امروز اين سوال را ديدم وجوابش را پيدا كردم .پاسخ Mn است كه 4 ظرفيتي است واكسيدهاش MnO ; Mn2O3 ;Mn3O4; MnO2 هستند كه درصد وزنيش همانها ميشوند .
آيا پاسخم صحيح است :p

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
artadokht گفت
يعني چي ؟؟؟ وجود اتم را اثبات كنيد ؟؟؟؟ منظورتون اينه كه اتم ايكس رو بدست بياريم !!؟؟؟؟؟؟؟!!!!
سلام، فكر كنم منظور سوال اينه كه با استفاده از اين اعداد و رابطه‌ي بين اونها اثبات كنيد كه در جهان اتم وجود دارد :p

حالا كه دوستان دارند تلاش مي‌كنند، farimehr_hb7 بهتره جواب رو تا جمعه نگي و به هر كس داره فكر مي‌كنه تا اون روز فرصت بدي :idea:

mohammad

New Member
لایک ها
0
باسلام.من سوال را اشتباه فهميدم :(
ولي فكر كنم با استفاده از قانون نسبتهاي معين وقانون نسبتهاي چندگانه قابل حل باشد.
4 اكسيد بادرصدهاي 77.46،63.22،72.05،69.62 به ترتيب باشماره 1 تا 4 از چپ به راست نامگذاري ميكنيم.حالا يكي از اكسيدها مثلا شماره 2 (63.22%)را مبنا مي گيريم در اين تركيب به ازاي 63.22 گرم X ،مقدار 36.78 گرم O وجود داردحالا محاسبه ميكنيم همين مقدار 63.22 گرم ماده X دراكسيدهاي ديگر با چه مقدار از O تركيب شده :
براي تركيب 1 ، 18.39 گرم اكسيژن ، براي تركيب 3، 24.53 گرم اكسيژن و براي تركيب 4 مقدار 25.57 گرم اكسيژن نياز است.
اگر مقدار Xرا ثابت (63.22) بگيريم نسبت O در اكسيدهاي ديگر به ترتيب 2، 1 ، 2/3 ،3/4 ميشود.حال اگر همين عمليات را با مقدار اكسيژن ثابت انجام دهيم مي بينيم كه نسبت X در 4 تركيب به ترتيب 2/1 ؛1؛3/2 ؛ 4/3 خواهد بود.
لذا براي برقراري قانونهاي ذكر شده ضروري است كه به توان عناصر X و O را به اجزا كوچكتر قابل تقسيم باشند در غير اين صورت در تركيب 1 ، 77.46 گرم X فقط با 22.54 گرم اكسيژن قابل تركيب است و امكان وجود تركيبات ديگر نيست يا قوانين نقض ميشود.
منتظر راهنمايي دوستان هستم.

farimehr_hb7

New Member
لایک ها
0
Mohammad :پاراگراف آخرت رو نفهميدم...
ولي راه حلت به نظر درست مياد...
خسته نباشي! :wink:
با سينا هم كه صحبت كرديم...

mohammad

New Member
لایک ها
0
با سلام منظورم اين است كه : براي تشكيل 100 گرم اكسيد شماره 2 ،63.22 گرم x و 36.78 گرم o لازم است.حال براي تشكيل اكسيد 1 ، با 36.78 گرم o ، مقدار 126.4 گرم x نياز است .حال اگر o از ذرات كوچكتر تشكيل نشده باشد و اين مقدار o خود 1 واحد باشد باز هم اين مقدار o با 63.22 گرم x واكنش ميدهد و به ذرات كوچكتر قابل تفسيم نيست كه همه x را مصرف كند

farimehr_hb7

New Member
لایک ها
0
فكر كنم تو داري مي پيچونيش! :wink:
كافيه همون كسر هاي 2/1 و همونايي كه بدست آوردي رو در بياري! دالتون همين قدر اطلاعات براي اثبات وجود اتم احتياج داشت!
بازم مرسي و موفق باشي... :)

farimehr_hb7

New Member
لایک ها
0
درست كه مطمىنا هست! :wink:
فقط چندتا نكته!
1. حالا اومديم و بيشترين نسبت 1:1 نبود! X2O هم داشتیم!
هرچند تو اصلا احتیاجی به این فرضه نداری! کافیه نسبت X/O تو 4تا ترکیب رو بر هم تقسیم کنی تا همون کسر های ساده بدست بیاد! واسه Mohammad هم نوشتم! همین واسه اثبات وجود اتم کافی بود کاملا! :wink:

2. من خیلی خوشم اومد این مدلی که جرم اتم رو بدست آوردی!! :lol:
با این حال مهمم نبود اتم چی باشه! حتی اگر تو جدول نبود می تونستی وجودش رو واسه همگان اثبات کنی! اسم اتم رم به افتخار کاشفش می ذاشتیم "سینیوم" :p :wink:

3. اگه المپیاد رو 1 صبح برگزار می کردند کار ما تموم بود با همچین رقیبی!! :wink:

مرسی و تو هم موفق باشی مثل بقیه...

khalina

مدیر آیریسک
لایک ها
6,497
farimehr_hb7 گفت
الانم استاد خلينا مياد دعوات مي كنه واسه اينكه انگليسي تايپ كردي!!!
ممنون از همه‌ي دوستاني كه براي حل اين سوال انرژي گذاشتيد :p

راستي تاكيد ما براي فارسي تايپ كردن به دو دليل است:
1-ا اينكه اگر دوستان به اين مطلب نياز داشتند بتونن به سادگي اون رو پيدا كنن ( كلمات فارسي حتي در گوگل هم به سادگي جستجو مي‌شوند)

2- خوندن مطالب فارسي خيلي راحت‌تره! قبول داريد كه حوصله‌ي دوستان از يك صفحه‌ي كاملا فينگليش سر ميره ؟ :idea:

باز هم براي همه آرزوي موفقيت دارم : خلينا

بالا