ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#1
طرز تنفس هر فرد بر روی حالات روحی اوتاثير فراوانی دارد

عميق تنفس کشيدن ،انسان را آرام ،آسوده و در نهايت شاد می کند .
در مواقع غمگين و افسردگی ،آگاهانه نوع تنفس خود را تغيير دهيد . عميق و آهسته تنفس کنيد .
از بينی نفس بکشيد و از دهان هوا را خارج کنيد. در طی چند دقيقه احساسات بد از شما دور ميشوند.
با تنفس صحيح می توانيد روحيه ای بسيار خوب داشته باشيد.

با کنترل قند ،روحيه ی انسان به طور قابل ملاحظه ای بهبود می يابد.

برنامه های غذايی که حاوی قند و غلات بيشتری می باشند ،تعادل هورمونی را بر هم زده و بر روی احساسات و عواطف ما اثر منفی خواهند داشت. اگر ميزان قند خون با هر وعده ی غذايی ،بطور قابل ملاحظه ای نوسان يابد ،اخلاق و روحيه ی ما نيز به همان نسبت تغيير خواهد کرد . راه حل اين است که گوشت يا ماهی را با سبزيجات مخلوط کنيد (به غير از سيب زميني،کدو حلوايی و ديگر سبزيجات ريشه دار) و ميزان قند خون خود را هر چهار ساعت يک بار با خوردن مقداری ميوه متعادل نگاه داريد.
 
ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#2
بیماری ایدز چیست ؟
ایدز بیماری است که توسط ویروس اچ ، آی ، وی ( HIV) ایجاد می شود . در خون انسانها گلبولهای سفید در مقابل بیماریها از بدن انسان دفاع می کنند ویروس ایدز پس از ورود به بدن به این گلبولها حمله کرده و آنها را ناتوان می سازد در نتیجه دفاع بدن فرد در مقابل بیماریها ضعیف می شود . از زمان ورود ویروس به بدن تا شروع بیماری ایدز چند سال طول می کشد این زمان در افراد مختلف ثابت نیست اما در بیشتر افراد حدود 10-12 سال طول می کشد . در این مدت افراد آلوده اکثرا" از نظر ظاهر قابل تشخیص نیستند اما می توانند بیماری را به دیگران منتقل کنند . بیماری ایدز در واقع مراحل پایانی عفونت اچ ، آی ، وی است و علائم بیماری زمانی دیده می شود که دفاع بدن بعلت بیماری آسیب دیده است وبه دلیل ضعف دستگاه دفاعی ، فرد آلوده به ویروس به انواع عفونت ها و سرطان ها دچار می شود .
ویروس ایدز چگونه وارد بدن می شود ؟
1 - آمیزش جنسی با افراد آلوده به ویروس ایدز
اگر مرد یا زن به ویروس ایدز آلوده باشند از طریق آمیزش جنسی ، ویروس را به طرف مقابل خود انتقال می دهند .
2 - از راه تماس با خون فرد آلوده به ویروس
اگر خون یا فرآورده های خونی به ویروس ایدز آلوده باشد به هر شکل که وارد خون فرد سالم شود وی را آلوده می کند . مانند استفاده از سرنگ یا وسایل تزریق مشترک
.
ابزارهای پزشکی و دندانپزشکی ، لوازم حجامت ، سوراخ کردن گوش و ختنه ، ابزارهای خالکوبی ، طب سوزنی ، تاتو و تیغ آرایشگری اگر استریل و یا یک بار مصرف نباشد می توانند ویروس ایدز را از فرد آلوده به فرد سالم منتقل کنند .
3 - از مادر مبتلا به ویروس به نوزاد
مادرانی که به ویروس ایدز آلوده اند در جریان حاملگی و زایمان ویروس ایدز را به نوزادان خود انتقال می دهند .
همچنین شیر مادر آلوده میتواند سبب آلودگی نوزاد شود . چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس بیماری ایدز هستند ؟
1 - افرادی که دارای چندین شریک جنسی هستند و در هر تماس جنسی از کاندوم استفاده نمی کنند .
2 - کسانی که سابقه استفاده از مواد مخدر تزریقی و سرنگ و سوزن مشترک داردند .
3 - همسران معتادان تزریقی
4 - افراد مبتلا به بیماریهای مقاربتی مثل سوزاک - سفلیس
و زخم های تناسلی

ویروس ایدز از راههای زیر از شخص آلوده به شخص سالم منتقل نمی شود .
  • [JUSTIFY]بوسیله بوسیدن [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY]بوسیله بغل کردن و در آغوش گرفتن [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY]بوسیله دست دادن [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY]بوسیله تماس معمولی افراد در منزل ، [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY]محل کار و یا اجتماع با بیمار [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY]از استخرها ی شنای عمومی [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY]توالت های عمومی [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY]بوسیله دستگیره در ، گوشی تلفن [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY]بوسیله استفاده از لباسهای دست دوم [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY]بوسیله استفاده از وسیله نقلیه عمومی [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY]بوسیله نیش حشرات و یا تماس با حیوانات [/JUSTIFY]
  • [JUSTIFY][list:c106bf4410]
  • بوسیله عطسه و سرفه
  • بوسیله تماس با اشک و عرق بیماران
[/JUSTIFY][/list:u:c106bf4410]
1 : چگونه ممکن است به ویروس HIV آلوده شویم ؟
ج -رفتارهای پرخطر از عوامل مهم آلودگی به ویروس HIV است . روابط جنسی با افراد متعدد ( بدون استفاده از کاندوم ) ، استفاده از سرنگ و سوزن مشترک برای تزریق یا استفاده از وسایل برنده مثل تیغ . استفاده از نوشیدنیهای الکلی و مواد مخدر ( تریاک ، حشیش ، گراس ) مواد روانگردان محرک مثلا" اکستازی ( قرص X ) و غیره که قدرت تصمیم گیری و انتخاب درست را از فرد سلب می کنند .

2 : منبع اصلی ایدز ، انسان است یا حیوان ؟ اولین انسانهائی که به ایدز آلوده شدند از چه طریقی به این بیماری دچار شدند ؟
ج - پزشکان تصور می کنند منبع اولیه این بیماری یک شامپانزه بوده و باز هم حدس می زنند شکارچیانی که برای اولین بار دستشان به خون آن شامپانزه آلوده شد . این ویروس را درمیان انسانها پخش کردند .
3-HIV را کجا می توان پیدا کرد ؟ به عباراتی کدام یک از مایعات بدن حاوی HIV است؟
ج- HIV به مقادیر زیاد در مایعات زیر وجود دارد : ¦ خون و تولیدات خونی ¦ مایع منی و ترشحات قبل از انزال ¦ ترشحات دهانه رحم و واژن ¦ شیر مادر در ضمن اعمال جراحی ، پرسنل بهداشتی ممکنست در تماس مایعات بدنی زیر باشند که حاوی مقادیر قابل توجه از HIV هستند : ¦ مایع آمنیوتیک ¦ مایع مغزی نخاعی ¦ مایع سینول اطراف مفاصل استخوانی
4 : چه مدتی HIV در خارج از بدن انسان زنده می ماند ؟
ج - HIV تحت تاثیر سرمای شدید قرار نمی گیرد ولی توسط درجه حرارت 60 درجه سانتی گراد تخریب می شود . مطالعات علمی نشان می دهد که HIV گاهی اوقات در خون خشک شده ، در هوای اتاق برای بیشتر از 6 روز باقی می ماند . درحقیقت ارزیابی طول مدت باقی ماندن HIV در خارج از بدن در یک موقعیت غیر آزمایشگاهی فوق العاده مشکل است
5 : آیا فرد مبتلا به HIV از طریق تماسهای اجتماعی نرمال آلوده می شود ؟
ج - از طریق تماسهای اجتماعی نرمال مثل دست دادن ، صندلی های توالت ، استخر شنا ، کارد و چنگال اشتراکی ، بوسیدن ، عطسه ، سرفه ، هوا ، آب یا غذا منتقل نمی شود . این ویروس نمی تواند برای مدت طولانی خارج از بدن انسان باقی بماند . پس تماسهای اجتماعی معمولی نمی تواند زمینه انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر باشد .
6 : آیا سوزن آلوده می تواند افراد را به HIV آلوده سازد ؟
ج- اگر شخصی با یک سوزن آلوده خراشیده شود ، می تواند به HIV آلوده گردد ا.
7 : آیا ریسک انتقال HIV با تاتو کردن ، خالکوبی یا از طریق آرایشگاه وجود دارد ؟
ج- اگر وسایل آلوده به خون استریل نشده و بصورت مشترک مصرف شود ریسک انتقال HIV وجود دارد .
8 : آیا ممکن است فرد از یک پشه HIV بگیرد ؟
ج- خیر وقتی پشه از فردی خون می گیرد ، خون را به هیچ فرد دیگری منتقل نمی کند تنها چیزی که پشه تزریق می کند بزاق است که بعنوان یک روان کننده عمل می کند و سبب می شود پشه به طور موثری تغذیه شود .
 
ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#3
فوايد قا رچ براي استخوان
در گذشته قارچ را از مراتع و جنگل ها جمع می کردند. امروزه درکارگاه های صنعتی تولید و در تمام سال در اکثر مغازه ها وسوپرمارکت ها عرضه می گردد. قارچ استخوان ها را تقویت می کند، خستگی را رفع می کند و کمبود ویتامین D را جبران می کند. اکثر مواد غذایی در طبیعت به مقدار کافی ویتامین D دارند مثل ماهی، قارچ و بعضی از انوع پنیرها
درچه موا ردي بهتر است از قارچ استفاده شود؟
1- در زمستان وقتی که نور آفتاب به ندرت به بدنمان می خورد و ما خیلی کم از خانه خارج می شویم و وقتی هم که خارج می شویم لباسهای کلفت می پوشیم، پوست ما این شانس را ندارد که از نور آفتاب استفاده کند و تولید ویتامین D نماید.
2- افرادی که مدت طولانی در تخت هستند و یا اصولاً بیرون نمی روند، غالباً ازکمبود ویتامین D رنج می برند و این امر به استخوان های آنها صدمه می زند. ویتامین D باعث می شود که کلسیم در روده جذب شده و بلافاصله در استخوانها بکار رود.
3- افراد مسن غالباً به مرض( آهک شدن استخوان ( پوکی استخوان مبتلا هستند. آنها بایستی از رژیم غذائی استفاده کنند که دارای ویتامین D می باشد مثل قارچ. یک پرس قارچ(۲۰۰ گرم) نیاز روزانه به ویتامین D را تامین می کند.به اینگونه افراد توصیه می شود حتی المقدور درهرهفته سه مرتبه،هر بار یک پرس قارچ میل نمایند و بهتر است با شیر و یا محصولات لبنی خورده شود، چه پخته و چه خام بعنوان سالاد مصرف شود ؛ قارچ به عنوان منبع ویتامین D و شیر ، ماست و یا پنیر به عنوان منابع کلسیم ، سبب تقویت استخوان ها می شوند.
--برای اینکه تمام مواد مغذی از موادغذائی به بهترین صورت جذب شوند، نیاز به ویتامین های گروه B می باشد. قارچ یک دسته از این ویتامین های سوخت و ساز را تامین می کند. هر سلول در بدن ما به ویتامین B۲ موجود در قارچ نیاز دارد تا بتواند انرژی کسب کند. برای اینکه انسان زود خسته و کم حوصله نشودو همچنين اعصاب به ویتامین B۲ نياز دارد. وظیفه بیوتین موجود در قارچ در سوخت و ساز بدن این است که انرژی را آماده نگه می دارد و اسید فولیک در سوخت و ساز پروتئین و مواد اصلی ژن ها نقش مهمی را بازی می کند. خانم ها بطور متوسط ۹۰% مقدار ویتامین B۲ توصیه شده را دارا می باشند و بندرت یک زن اسید فولیک را به اندازه لازم جذب می کند. بنابراین برای حل این مشکل بایستی خانمها در رژیم غذائی خود غالباً از قارچ استفاده کنند.
توجه:
معمولاً قارچ را بایستی فقط بصورت پخته میل کرد. چونکه قارچ ها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر پختن از بین می روند ولی قارچ هایی را که در واحدهای صنعتی تولید می شوند، می توان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد
 
ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#4
از سال 2007 ماده مخدر جدیدی به نام مفدرون (4 متیل مت کاتینون ) به جای شیشه ( مت کاتینون یا افدرون ) وارد بازار جهانی شده است . به عبارتی می توان مفدرون را یک سوپر شیشه دانست که از سال 2008 به طور قابل توجهی جایگزین ماده اکستازی وشیشه شده است .
مفدرون با تأثیر بر ادراک فرد مصرف کننده وایجاد حالت سرخوشی و بی خیالی غالبا"در پارتی ها مصرف شده و می توان گفت از مواد پر طرف دار چنین مهمانی هایی می باشد .
تأثیرات و عوارض مصرف آن شبیه قرص های اکستازی و عامل فعال آن (MDMA) است که موجب عوارضی چون اختلال حافظه ، تپش قلب ، کاهش اشتها وافزایش دمای بدن و .... شده و عوارض آن به مراتب بیشتر از شیشه است . مفدرون به شکل کپسول ، قرص و پودر موجود است و با نام های cristalius ، meow meow وmcat به فروش می رسد .
 
ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#5
شلغم * ضد فشار خون

اين سبزي كه هنگام سرما خوردگي وفصل زمستان بيشترين مصرف رادارد .خوردن خام يا بخار پز شده آن به بهبود فعا ليت ريه ها كمك مي كند . به اين دليل براي افراد سرما خورده توصيه مي شود .ميزان پتا سيم آ ن نيز فراوان است.در هر 100گرم اين سبزي 280 ميلي گرم از اين ماده معدني وجود دارد وعادت به خوردن آن براي بيماران فشار خوني توصيه مي شود.در مقايسه با ساير سبزي هاي ريشه اي داراي كلسيم فراواني است .با خوردن 100گرم از آن 48ميلي گرم از اين ماده معدني تا مين خواهد شد بنا بر اين كساني كه ازلبنيات كمتر استفاده مي كنند بهتر است در فصل زمستان اين سبزي را در برنامه غذايي خود بگنجا نند.

اسفناج *منبع بتا كاروتن

بيش از آهن اين سبزي سرشار از پتاسيم است و فولات فراواني دارد به طوري كه هر 100گرم آن داراي 500ميلي گرم پتاسيم و150ميكرو گرم فولات است . بنا بر اين هم مي تواند فشار خون را كنترل كند وهم به سلا مت هر چه بيشتر قلب كمك كند
اين سبزي مملو از بتا كاروتن يا پيش ساز ويتا مين Aاست بنا بر اين خوردن آن مي تواند به تقويت سيستم دفاعي بدن كمك كند وبه اين ترتيب تعداد دفعات ابتلا به بيماري هاي عفوني به خصوص سرما خوردگي وآنفولانزا را به حداقل ممكن برساند .
اين سبزي منبع كلسيم گياهي نيز است اما به دليل اگزالاتي كه دارد قابليت جذب آن بسيار پايين است بنا بر اين حجم زيادي از اين سبزي بايد خورده شود تا بتواند نياز روزانه به اين ماده معدني را تا مين كند .
هر نصف ليوان اسفناج معادل يك واحد سبزي است و25 كيلو كالري انر‍ژي دارد وبايد در ميزان انرژي دريافتي روزانه محا سبه گردد.

جعفري *گياهي از خا نواده چتريان


اين سبزي كا هش دهنده اسيد اوريك و براي پايين آوردن فشار خون نيز مفيد شنا خته شده است .بنا براين مصرف آن براي ميا نسالان توصيه مي شود .به علاوه منبع ويتا مين هاي Cو پيش ساز ويتا مينAاست و مواد معدني ما نند آهن و كلسيم دارد اما چون گياه قا عده آوري است مقدار زيادش بيش از 200گرم در روز براي زنان باردار خطر سقط جنين را همراه دارد.
بعضي افراد به گياهان خا نواده جعفري حساسيت دارند به اين ترتيب كه اگر جعفري مصرف كنند ودر معرض نور آفتاب قرار گيرند روي پوستشان تاول وبثورات پوستي ظاهر مي شود به اين عارضه حساسيت نوري گفته مي شودوكساني كه اين علامت را دارند بهتر است اين گياه را مصرف نكنند
 
ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#6
شلغم * ضد فشار خون

اين سبزي كه هنگام سرما خوردگي وفصل زمستان بيشترين مصرف رادارد .خوردن خام يا بخار پز شده آن به بهبود فعا ليت ريه ها كمك مي كند . به اين دليل براي افراد سرما خورده توصيه مي شود .ميزان پتا سيم آ ن نيز فراوان است.در هر 100گرم اين سبزي 280 ميلي گرم از اين ماده معدني وجود دارد وعادت به خوردن آن براي بيماران فشار خوني توصيه مي شود.در مقايسه با ساير سبزي هاي ريشه اي داراي كلسيم فراواني است .با خوردن 100گرم از آن 48ميلي گرم از اين ماده معدني تا مين خواهد شد بنا بر اين كساني كه ازلبنيات كمتر استفاده مي كنند بهتر است در فصل زمستان اين سبزي را در برنامه غذايي خود بگنجا نند.

اسفناج *منبع بتا كاروتن

بيش از آهن اين سبزي سرشار از پتاسيم است و فولات فراواني دارد به طوري كه هر 100گرم آن داراي 500ميلي گرم پتاسيم و150ميكرو گرم فولات است . بنا بر اين هم مي تواند فشار خون را كنترل كند وهم به سلا مت هر چه بيشتر قلب كمك كند
اين سبزي مملو از بتا كاروتن يا پيش ساز ويتا مين Aاست بنا بر اين خوردن آن مي تواند به تقويت سيستم دفاعي بدن كمك كند وبه اين ترتيب تعداد دفعات ابتلا به بيماري هاي عفوني به خصوص سرما خوردگي وآنفولانزا را به حداقل ممكن برساند .
اين سبزي منبع كلسيم گياهي نيز است اما به دليل اگزالاتي كه دارد قابليت جذب آن بسيار پايين است بنا بر اين حجم زيادي از اين سبزي بايد خورده شود تا بتواند نياز روزانه به اين ماده معدني را تا مين كند .
هر نصف ليوان اسفناج معادل يك واحد سبزي است و25 كيلو كالري انر‍ژي دارد وبايد در ميزان انرژي دريافتي روزانه محا سبه گردد.

جعفري *گياهي از خا نواده چتريان


اين سبزي كا هش دهنده اسيد اوريك و براي پايين آوردن فشار خون نيز مفيد شنا خته شده است .بنا براين مصرف آن براي ميا نسالان توصيه مي شود .به علاوه منبع ويتا مين هاي Cو پيش ساز ويتا مينAاست و مواد معدني ما نند آهن و كلسيم دارد اما چون گياه قا عده آوري است مقدار زيادش بيش از 200گرم در روز براي زنان باردار خطر سقط جنين را همراه دارد.
بعضي افراد به گياهان خا نواده جعفري حساسيت دارند به اين ترتيب كه اگر جعفري مصرف كنند ودر معرض نور آفتاب قرار گيرند روي پوستشان تاول وبثورات پوستي ظاهر مي شود به اين عارضه حساسيت نوري گفته مي شودوكساني كه اين علامت را دارند بهتر است اين گياه را مصرف نكنند
 
ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#7
شلغم * ضد فشار خون

اين سبزي كه هنگام سرما خوردگي وفصل زمستان بيشترين مصرف رادارد .خوردن خام يا بخار پز شده آن به بهبود فعا ليت ريه ها كمك مي كند . به اين دليل براي افراد سرما خورده توصيه مي شود .ميزان پتا سيم آ ن نيز فراوان است.در هر 100گرم اين سبزي 280 ميلي گرم از اين ماده معدني وجود دارد وعادت به خوردن آن براي بيماران فشار خوني توصيه مي شود.در مقايسه با ساير سبزي هاي ريشه اي داراي كلسيم فراواني است .با خوردن 100گرم از آن 48ميلي گرم از اين ماده معدني تا مين خواهد شد بنا بر اين كساني كه ازلبنيات كمتر استفاده مي كنند بهتر است در فصل زمستان اين سبزي را در برنامه غذايي خود بگنجا نند.

اسفناج *منبع بتا كاروتن

بيش از آهن اين سبزي سرشار از پتاسيم است و فولات فراواني دارد به طوري كه هر 100گرم آن داراي 500ميلي گرم پتاسيم و150ميكرو گرم فولات است . بنا بر اين هم مي تواند فشار خون را كنترل كند وهم به سلا مت هر چه بيشتر قلب كمك كند
اين سبزي مملو از بتا كاروتن يا پيش ساز ويتا مين Aاست بنا بر اين خوردن آن مي تواند به تقويت سيستم دفاعي بدن كمك كند وبه اين ترتيب تعداد دفعات ابتلا به بيماري هاي عفوني به خصوص سرما خوردگي وآنفولانزا را به حداقل ممكن برساند .
اين سبزي منبع كلسيم گياهي نيز است اما به دليل اگزالاتي كه دارد قابليت جذب آن بسيار پايين است بنا بر اين حجم زيادي از اين سبزي بايد خورده شود تا بتواند نياز روزانه به اين ماده معدني را تا مين كند .
هر نصف ليوان اسفناج معادل يك واحد سبزي است و25 كيلو كالري انر‍ژي دارد وبايد در ميزان انرژي دريافتي روزانه محا سبه گردد.

جعفري *گياهي از خا نواده چتريان


اين سبزي كا هش دهنده اسيد اوريك و براي پايين آوردن فشار خون نيز مفيد شنا خته شده است .بنا براين مصرف آن براي ميا نسالان توصيه مي شود .به علاوه منبع ويتا مين هاي Cو پيش ساز ويتا مينAاست و مواد معدني ما نند آهن و كلسيم دارد اما چون گياه قا عده آوري است مقدار زيادش بيش از 200گرم در روز براي زنان باردار خطر سقط جنين را همراه دارد.
بعضي افراد به گياهان خا نواده جعفري حساسيت دارند به اين ترتيب كه اگر جعفري مصرف كنند ودر معرض نور آفتاب قرار گيرند روي پوستشان تاول وبثورات پوستي ظاهر مي شود به اين عارضه حساسيت نوري گفته مي شودوكساني كه اين علامت را دارند بهتر است اين گياه را مصرف نكنند
 
ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#8
شرح بیماری
سل‌ عبارت‌ است‌ از یک‌ عفونت‌ باکتریایی‌ مسری‌ حاد یا مزمن‌ که‌ بطور اولیه‌ ریه‌ها را درگیر می‌کند ولی‌ ممکن‌ است‌ به‌ سایر اعضا گسترش‌ یابد. سل‌ دوران‌ کودکی‌ ، معمولا محدود به‌ قسمت‌ میانی‌ ریه‌ها است‌ ولی‌ ممکن‌ است‌ گسترش‌ یافته‌، مننژیت ایجاد کند. سل‌ در بزرگسالان‌ معمولا کلیه و ریه‌ها را درگیر می‌کند. سل‌ زمانی‌ تحت‌ کنترل‌ بود ولی‌ عمدتا به‌ خاطر ایدز ، فقر و سوءمصرف‌ الکل‌ و سایر داروها مجددا ظهور کرده‌ است‌.

[center:f73b51d520]
[/center:f73b51d520]

باکتری مولد سل
عامل بیماری
باکتریهای مایکوباکتریوم ، هوازی بوده ، بدون اسپور ، بی‌حرکت و میله‌ای شکل هستند. اکثر گونه‌های بیماریزا به علت مقاوم اسید بودن تمیز داده می‌شوند در حالی که بسیاری از گونه‌های ساپروفیت گرم مثبت هستند. گرچه گونه‌های زیادی از مایکوباکتریوم در خاک به سر می‌برند دو گونه مهم بیماریزا در انسان عبارت است از: مایکو باکتریوم توبرکلوزیس که عامل بیماری سل است و مایکوباکتریوم لپرا که عامل بیماری جذام است.
محل تاثیر باکتری سل
باکتری سل بیش از همه از راه هوا داخل بدن شده و ریه را مبتلا می‌کند. عضوهای دیگری که پس از ریه بیشتر مورد هجوم این باکتری قرار می‌گیرند استخوانها و مفاصل هستند. روده ، پرده جنب ، پرده صفاق ، عنبیه چشم و پوست نیز می‌توانند به سل مبتلا شوند.
سل پوستی
این بیماری در افرادی که با حیوانات ، ضمایم آنها و یا فراورده های آنها سروکار دارند دیده می‌شود. آغاز بیماری به صورت برجستگیهای سفت و سخت و خشک و شاخی شکل در نواحی مخصوص بدن از جمله پشت دستها یا پاها ، اطراف انگشتان ناحیه اطراف ناخنها و حتی در مخاط دهان هم دیده می‌شود. این برجستگیها شبیه زگیل هستند و اطراف آن قرمز و متورم که پس از ماهها رنگ آن تدریجا بنفش رنگ می‌شود. درمان بیماری با مراجعه به پزشک متخصص و با عمل سوزاندن با سوزن الکتروآگولاسیون و درمان عمومی سل انجام می‌شود.

[center:f73b51d520]
[/center:f73b51d520]

سل ریوی
این نوع سل که خطرناک‌ترین و پر شایع‌ترین نوع مسلولیت است در سابق به علت کمبود امکانات بهداشتی و درمانی فراوان‌تر بود ولی امروزه خوشبختانه کاهش یافته است. بروز آن در مراحل اولیه چنان مرموز و مخفی است که فقط به کمک اشعه ایکس قابل رویت و تشخیص است. و با پیشرفت بیماری علایمی مانند سرفه ، تب و خلط خون‌دار دیده می‌شود. با پیشرفت بیماری ممکن است این بیماری به سایر اندامها نیز انتقال یابد. کم شدن وزن ، عرق کردن به هنگام شب و سینه درد از علایم دیگر این بیماری است.
عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
•افراد بالای‌ 20 سال‌
•نوزادان‌ و شیرخواران‌
•بیماری‌ مزمنی‌ که‌ مقاومت‌ را کاهش‌ داده‌ باشد.
•استفاده‌ از کورتیزون‌ یا داروهای‌ سرکوبگر ایمنی‌. این‌ داروها ممکن‌ است‌ سل‌ غیرفعال‌ را مجددا فعال‌ کنند.
•شرایط‌ زندگی‌ شلوغ‌ یا غیربهداشتی‌
•سوءمصرف‌ الکل‌ و دارو
•ایدز
•افراد بی‌خانمان‌
•بیماران‌ خارجی‌ یا پناهندگان‌
پیشگیری‌
•واکسیناسیون‌ با واکسن ب‌ث‌ژ (گونه‌ای‌ از باکتری‌های‌ ایجادکننده‌ سل‌). این‌ کار ممکن‌ است‌ از عفونت‌ پیشگیری‌ کند یا شدت‌ و مدت‌ عفونت‌ را کاهش‌ دهد.
•درمان‌ پیشگیرانه‌ به‌ مدت‌ چند ماه‌ با ایزونیازید در صورت‌ مثبت‌ بودن‌ آزمون‌ پوستی‌ توبرکولین.

[center:f73b51d520]
[/center:f73b51d520]

آزمایشهای تشخیصی‌
آزمون‌های‌ تشخیصی‌ می‌توانند شامل‌ آزمون‌ پوستی‌ توبرکولین ‌، بررسی‌های‌ آزمایشگاهی‌ خون‌ ، بررسی‌ خلط‌ و رادیوگرافی‌ قفسه‌ سینه‌ باشند. در صورت‌ شک‌ به‌ سایر اختلالات‌ ، کشیدن‌ مایع‌ نخاع‌ ، برونکوسکوپی‌ و بیوپسی‌ از مغز استخوان ممکن‌ است‌ انجام‌ شود. ممکن‌ است‌ جدا کردن‌ یا بستری‌ کردن‌ فرد مبتلا به‌ سل‌ لازم‌ نباشد. این‌ بیماری معمولا قبل‌ از تشخیص‌ گسترش‌ می‌یابد. بیماران‌ احتمالا 10 روز تا 2 هفته‌ پس‌ از درمان‌ غیرعفونی‌ می‌شوند. گاه‌ از شما درخواست‌ می‌شود نمونه‌ خلط‌ 24 ساعته‌ خود را برای‌ بررسی‌ آزمایشگاهی‌ جمع‌ کنید تا مشخص‌ شود که‌ آیا سل‌ همچنان‌ فعال‌ است‌ یا خیر.
داروها
داروهای‌ ضد سل‌ معمولا به‌ مدت‌ 12 - 9 ماه‌. همزمان‌ چند نوع‌ داده‌ می‌شود تا از مقاومت‌ باکتریایی‌ به‌ داروها پیشگیری‌ گردد. سل‌ بطور فزاینده‌ای‌ نسبت‌ به‌ آنتی‌بیوتیک‌های‌ رایج‌ مقاوم‌ شده‌ است‌.
درمان سل با خوراکیهای طبی
•درمان با سیر: سیر ضد عفونی کننده بسیار قوی است. خوردن سیر و نارگیل کوبیده مخلوط با آب لیموی تازه بسیار موثر است.
•درمان با گردو: گردو برای درمان سل و بیماری دیابت بسیار مفید است. چون سرشار از ویتامینهای A و B ، آهن و مس است. 50 درصد آن چربی است به همین دلیل برای افراد مسلول و مبتلایان به دیابت تجویز می‌شود.
•اثرات مفید عسل روی افراد مسلول: در نتیجه تجریبات زیاد مشخص شده است که تعدادی از مسلولین با مصرف مقدار زیاد و مداوم عسل بهبود یافته‌اند.
 
ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#9
[TABLE][TR][TD][/TD][TD][TABLE][TR][TD][/TD][/TR][TR][TD][TR][TD][/TD][TD][/TD][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][TABLE][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][/TABLE][/TD][TD][/TD][/TR]
اولین گام در روند تشخیص بیماری ام اس، آن است كه پزشك از بیمارش شرح حال كامل را بگیرد و بفهمد كه چه بیماریهایی در سایر افراد خانواده وجود دارد و اینكه اولین علایم این بیماری از چه موقع شروع شده است. سپس پزشك اقدام به انجام معاینه می كند كه این معاینه شامل بررسی قدرت عضلات، رفلكس ها، هماهنگی و حس بیمار می باشد. این معاینات به پزشك كمك می كند كه تعیین نماید چه قسمتی از سیستم عصبی ممكن است كار خود را به خوبی انجام ندهد. یكی از آزمایشهایی كه بطور معمول در این بیماری انجام می شود آزمایشی است به نام Evoked Potential. در این آزمایش، انرژی الكتریكی كه در بیمار ایجاد می شود ار اندازه گیری می كنند.

پزشكان ممكن است از تحریك الكتریكی بر روی پوست و یا از تحریكات بینایی مثل روشن و خاموش كردن چراغ استفاده كنند تا مشخص نمایند كه آیا سلول عصبی بخوبی علایم را انتقال می دهد یا خیر. عصب بیماران مبتلا به ام اس اغلب انتقال پیامها را آهسته تر انجام می دهد زیرا میلین آنها آسیب دیده است. بنابراین اگر در چنین آزمایشهایی مشاهده شد كه سرعت انتقال پیامها كمتر از حد طبیعی است، می توان به وجود بیماری ام اس مشكوك شد.
پزشكان همچینن برای بیمار درخواست آزمایش خون می كنند تا وجود بیماریهایی مثل دیابت (مرض قند) یا بیماری تیروئید را رد نمایند زیرا علایم عصبی این بیماریها نیز می تواند شبیه بیماری ام اس باشد. همچنین از بیمار نوار قلبی (الكتروكاردیوگرام) گرفته می شود تا چگونگی كار قلب مشخص شود و نیز آزمایشهایی برای بررسی حافظه و قدرت تفكر بیمار انجام می شود تا تشخیص را بیشتر مسجل نماید.
همینكه پزشك تقریباً مطمئن شد كه مشكل بیمار در سیستم عصبی مركزی اش می باشد، با استفاده از ام آر آی (MRI) می توان تشخیص را قطعی نمود. در تصاویری كه از ام آر آی بدست می آید، پزشكان می توانند ببینند كه پلاك ها در كدام قسمتها ایجاد شده و حتی می توانند تخمین بزنند كه چه مدت است كه آنها بوجود آمده اند. گرچه حدود پنج درصد بیماران مبتلا به ام اس در اوایل بروز بیماریشان دارای عكسهای ام آر آی طبیعی هستند، اما در ۹۵ درصد موارد، پلاكهای مشخص ام اس دیده می شود. بنابراین با توجه
به این درصد بالای تشخیصی كه در ام آر آی دیده می شود می توان گفت كه در حال حاضر ام آر آی دقیق ترین روشی است كه می تواند
به تشخیص بیماری ام اس كمك نماید.
آزمایش دیگری كه پزشكان اغلب برای تأیید تشخیص بیماری ام اس از آن كمك می گیرند، آزمایش مایع نخاع می باشد. برای كشیدن مایع نخاعی، سوزن را بین مهره های ستون فقرات كمری فرو می كنند و سپس مقدار كمی از مایع آن را بیرون می كشند و به آزمایشگاه می فرستند تا بر روی پروتئین های سیستم ایمنی كه اصطلاحاً به آن "باندهای اولیگوكلونال" (Oligoclonal) گفته می شود آزمایش نمایند. وجود باندهای اولیگوكلونال در مایع نخاعی به این معنی است كه التهابی در سیستم عصبی مركزی وجود دارد. حدود ۹۰ درصد بیماران مبتلا به ام اس در مایع نخاعی شان این پروتئین ها (باندهای اولیگوكلونال) را دارا می باشند. بنابراین پیدا ك/ردن این پروتئین ها در مایع نخاعی و مشاهده علایم ویژه ام اس، می تواند پزشكان را به تشخیص قطعی این بیماری نزدیك تر نماید.
بعد از تشخیص بیماری
گرچه پیش بینی دقیق روند دوره بیماری ام اس در آینده برای افرادی كه به تازگی تشخیص این بیماری در آنها داده شده است مشكل می باشد، اما الگوهای علایم این بیماری در طی پنج سال اولی كه به این بیماری دچار می شوند معمولاً نشانگر خوبی است كه نمای دراز مدت این بیماری را در این افراد نشان می دهد. برای مثال، بیمارانی كه در طی پنج سال اول بیماری، دچار حملات كمی شده اند معمولاً در آینده دچار مشكلات شدید و ناتوان كننده نخواهند شد، اما بیمارانی كه در طی این پنج سال اول دچار حملات مكرر و بیشتر و نیز لرزش اندامها و اشكال در راه رفتن شده اند، در دراز مدت مستعد ابتلاء به مشكلات شدیدتری خواهند بود.
براساس این الگوهای علایم، پزشكان قادر هستند كه این بیماری را به چهار نوع تقسیم نمایند. با اینجال حتی اگر به نظر برسد كه در مقطعی از زمان، بیمار در یكی از این انواع قرار داشته باشد، ممكن است بعد از مدتی سیر بیماری تغییر یافته و در نوع دیگری قرار بگیرد. بنابراین در صورتی كه تشخیص داده شود بیمار در یكی از این چهار نوع قرار دارد، هیچ تضمینی وجود ندارد كه این بیمار تا آخر در همین نوع باقی خواهد ماند و بیماری او به انواع دیگری تغییر نخواهد كرد[/TD][/TR][/TABLE][/TD][/TABLE]
 
ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#10
کنترل شهوت شکم

تمثيل: بدان که معده حوض تن است،و رگ ها که از وي رود به هفت اندام، چون جوي هاست، و منبع همه شهوت ها معده است. اين غالب ترين شهوتي است بر آدمي؛ چه، آدم که از بهشت بيرون افتاد به سبب اين شهوت بود. اين شهوت، اصل همه شهوت هاي ديگر است؛ که چون شکم سير شد، شهوت زناشويي جنبيدن گيرد. و به شهوت شکم وزنان، قيام نتوان کرد الّا به مال؛ پس حرص جاه پديدار آيد. و مال و جاه نگاه نتوان داشت الّا به خصومت با خلق؛ و از آن حسد و تعصب و عداوت و خودپسندي و ريا و کينه همه پديدارآيد ...
پس معده را بر خود واگذاشتن اصل همه معصيت هاست، وتسلط داشتن بر شکم و به گرسنگي عادت کردن، اصل همه خيرهاست .(1)
جمله نغز برده اي که او را خريدو فروش مي کنند، از شکم پرست آزادتر است.(2)
لطيفه: از کسي پرسيدند: کدام يک از يارانت را بيشتر دوست داري؟ گفت: دوستي غذا جايي براي دوستي شخص ديگري نگذاشته است! (3)

کم خوري يا پرخوري

حديث: امام صادق عليه السلام فرمود: کم خوردن در هر حال و نزد همه اقوام پسنديده است؛ زيرا در آن مصلحت ظاهر و باطن وجود دارد».(4)
حکمت: سقراط را پرسيدند: به چه خصلت همي عيب کني اهل زمانت را؟ گفت: همّت من به خوردن اندر، از بهر آن است تا من زندگي به سر برم، و همت ايشان به زندگاني از بهر ان است تا بخورند.(5)
توصيه: غذاي دل، معرفت است، و هر چند بيش باشد بهتر. و غذاي تن، طعام است، و اگر زيادت از حد خويش بود، سبب هلاک گردد. (6)
اولين بند در ره آدم
بُود ناي گلو و طبل شکم
مهمترين بند هست ناي گلو
کُنَدت طبلِ بطن شش پهلو(7)
طبل و ناي است اصل فتن و شر
هردو بگذار خوار(8) و خود بگذر
هر کِش (9) امروز قبله مطبخ شد
دان که فرداش جاي، دوزخ شد
کادمي را درين کهن برزخ
هم زمطبخ دري ست در دوزخ (10)
بهر کم خوردن است و بي آبي
ذهن هندو و نطق اعرابي (11)
چون خوري بيش، پيل باشي تو
کم خوري جبرئيل باشي تو
خورِ اندک، فزون کند حلمت (12)
خوربسيار، کم کند علمت
هر که را علم و حلم نبود يار
مَر و را در جهان بِمَرد مدار(13)
روي بسيار خوار بي نور است
کز گلو بنده (14) خواجگي دور است (15)

آفات پرخوري

نکته و حديث: هيچ چيز برقلب مؤمن زيان بارتر از بسيار خوردن نيست؛ که پُر خوردن دو چيز را به ارث مي گذارد:سنگدلي و هيجان شهوت.
گرسنگي، خورش مؤمنين، غذاي روح، طعام قلب و سلامتي بدن است
رسول اکرم (ص) فرمود:«فرزند آدم هيچ چيز را پُر نکرده است ضرربارتر از شکمش» .(16)
لطيفه: از پرخوري مشهور در هرات پرسيدند: به کدام يک از شاعران بزرگ علاقه داري و شعر کداميک را بيشتر از حفظ هستي؟ گفت: من از شعر هيچ کدام به جز مولانا جلال الدّين خوشم نمي آيد و شصت سال است که غير از مثنوي و غزليات مولانا چيز ديگري نخوانده ام. پرسيدند: چند بيت از او به خاطر داري؟ گفت: از همه ديوان مولانا يک بيت و از تمامِ مثنوي نيز يک بيت! پرسيدند: کدام بيت؟ گفت: از ديوانِ غزليات، اين بيت:
(17)
کوه بُوَد نواله ام، (18) بحر(19) بود پياله ام
هر دو جهان چو لقمه اي، هست در اين دهانِ من
و از مثنوي اين بيت:
چون که لقمه مي شود در تو گُهَر
دم مزن چندان که بتواني بخور!

نيم سير خوردن

حکايت: مردي نزد عابدي رفت و گفت: مرا عبادت کردن بياموز: عابد گفت تو طعام چگونه مي خوري؟ سير و يا نيم سير؟ گفت :سير. عابد گفت: سير خوردن رسم چارپايان بارکش است. اول برو طعام خوردن بياموز، بعد بيا تو را عبادت کردن بياموزم. (20)

حرص نزدن

نکته: ظريفي گويد: نشانه حرص و طمع در غذا خوردن اين است که يک لقمه در دهان بگذاري و بجَوي و لقمه ديگر را آماده سازي و دو چشمت در لقمه ديگر باشد!(21)
لطيفه: مردي با حرصِ تمام با پنج انگشت غذا را به دهان خود مي گذاشت. به او گفتند: چرا با پنج انگشت غذا مي خوري؟ گفت: براي آن که شش انگشت ندارم! (22)

زمان و مقدار خوردن

لطيفه: از حکيمي پرسيدند که آدميزاد کِي به خوردن مي شتابد؟ گفت: توانگر هر گاه گرسنه شود و تنگدست هر گاه که بيابد.
بخور چندان که ننهد خانه تن
ز بيشي و کمي، رو در خرابي
اگر دارنده اي هر گاه خواهي
و گر نادار، هر گاهي که ياب (23)
لطيفه: از حکيمي پرسيدند: کدام طعام است که از همه غذاها پاک تر و لذيذتر است؟ گفت: گرسنگي، که وقتي بر انسان فشار آورد، هر غذايي که بخورد، خوشبوتر و لذيذتر است!(24)
نکته و توصيه بدان، که عادت مردم بازاري اين است که بيشتر در شب غذا مي خوردند و آن بسيار زيانبار است، پيوسته دچار سوء هاضمه مي شوند. عادت سپاهيان اين است که در غذا خوردن به وقت و بي وقت نگاه نمي کنند و هر وقت که چيزي بيابند مي خوردند و اين عادت چهارپايان است که هر گاه علفي يافتند بخورند. مردمان خاص و بزرگان، در هر شبانه روزي يک بار غذا مي خورند، اين کار پسنديده اي است، ولي انسان ضعيف و ناتوان مي شود.
بهتر آن است که آدمي چون چون بزرگان هنگام بامداد در خلوت به اندازه کافي غذا بخورد و آن گاه از خانه بيرون بيايد و به کار مشغول شود تا هنگامي که نماز ظهر را بخواند. آن وقت که غذاي او آماده مي شود، دستور دهد تا کساني که با او غذا مي خورند بيايند و با او نهار بخورند (25)

منظم خوردن

توصيه: بزرگمهر حکيم گفت: چهار چيز تن را سالم نگاه دارد: طعام خوردن به وقت، و اندازه طعام نگاه داشتن، و شام خوردن به وقت، و کار سخت ناکردن. اما چهار چيز دل را زنده کند: خرد شايسته، و استاد دانا، و شريک امين و دوست سازگار.(26)

اعتدال در غذا خوردن

کسي برّه اي بريان بر سفره نهاده و مي خواست به خوردن مشغول شود. در اين هنگام مردي عرب به او رسيد. او را دعوت کرد تا با او به خوردن بپردازد. عرب با حرص شديد مشغول خوردن شد. گفت:چه خبر است! چنان اين برّه را از هم مي دري که گويي پدرش تو را شاخ زده است، عرب گفت: تو نيز چنان آرام نشسته اي و به برّه بريان نگاه مي کني که انگار مادرش تو را شيرداده و بزرگ کرده است! (27)
حکمت: حکيمي به خود گفت: بايد هر بامداد از خانه بيرون نروي مگر طعامي خورده باشي؛ زيرا که سيري موجب حلم و بردباري است و گرسنگي، مايه خشک مغزي و سبک سري
خوي خود را ز روزه تيره مکن
کز همه، حلم و بردباري به (28)
چون شود روزه مايه آزار
روزه خواري ز روزه داري به (29)
لطيفه: از شخصي پرسيدند: نهايت خوشحالي تو چه وقتي است؟ گفت: وقتي که ببينم ديگِ غذاي جوانمردان مي جوشد و درِ خانه هايشان بسته نيست و از ديدنِ مهمانان و همراهانِ آنها دلتنگ نشده اند!(30)

پرهيز از تشريفات

توصيه: از لقمه پراکنده و رنگارنگ پرهيز کن که خوردن براي توست نه تو براي خوردن.
سگ بر آن آدمي شرف دارد
که چو خر ديده بر علف دارد (31)

آهسته خوردن

توصيه نبايد تند و با شتاب غذا خورد. سر سفره با مردم گفت و گومکن، چنان که رسم اسلام است، امّا سر خود را پايين بينداز و به لقمه ديگران نگاه مکن (32)
حکايت گويند روزي انوشيروان عادل به شکار رفته بود و از لشکر جدا مانده، به بلندي اي برآمد، سخت تشنه شده بود. دهي ديد، بدان ده شد و به درِ خانه اي رفت و آب خواست. دخترکي بيرون آمد و او را بديد، به خانه باز آمد و نيشکري بکوفت و در آب آميخت و کاسه اي پُر کرد و بياورد و به دست او داد. انوشيروان نگاه کرد، خاشاکي چند خُرد در آن کاسه ديد. آب را آهسته سر کشيد و تمام بخورد. دخترک را گفت: آفرين! خوش آبي آوردي، اگر اين خاشاک در اين کاسه نبودي. دخترک گفت: اي سرهنگ، آن خاشاک به عمد اندر آن قدح افکندم. انوشيروان گفت: چرا؟ گفت:از آن که تو را تشنه ديدم و جگر گرم، اگر آن خاشاک نبودي تو آن آب آهسته نخوردي و تو را زيان داشتي. انوشيروان را عَجَب آمد از زيرکي دختر.(33)

گوشت به اندازه خوردن

توصيه: بر گوشت خوردن مداومت نکن، که علي (ع) گويد: هر که چهل روز مدام گوشت خورد دل وي سخت شود.(34)

بعد از غذا نخوابيدن

توصيه: و مستجب آن است که شکم سير نخسبد، که اين خود دو غفلت باشد: يکي پرخوري و ديگر خواب (35)

آداب کلي غذا خوردن

توصيه: بدان که در خوردن سنت هاست:بعضي پيش از خوردن، و بعضي پس از آن، و بعضي در ميان آن .

آداب پيش از طعام خوردن

اول آن است که دست و دهان بشويد؛ که چون طعام خوردن بر نيت توشه آخرت بود، عبادت بود- اين چون وضويي باشد پيش از اذان- و نيز دست و دهان پاک شود. کسي که پيش از طعام دست بشويد، در احاديث است که از درويشي ايمن شود.
دوم آن که طعام بر سفره نهد نه بر خوان - که رسول (ص) چنين کرده است - که سفره، سفر را ياد آورد، و سفر دنيا، سفرآخرت را ياد آورد ، ونيز به تواضع نزديک تر بود. البته اگر بر خوان خورد، روا بود - که اين نهي نشده است - اما عادت پيشينيان سفره بود؛ رسول (ص) بر سفره طعام مي خورد.
سوم آن که نيکو بنشيند: زانوي راست برارد، و بر ساق چپ نشيند، و تکيه زده نخورد، که رسول (ص) گفت:«من تکيه زده طعام نخورم، که من بنده ام، بنده وار نشينم و بنده وار خورم».
چهارم آن که نيت کند که طعام براي قوّت عبادت خورد نه براي شهوت. ابراهيم شيبان گويد: «هشتاد سال است تا هيچ چيزي به شهوت نخورده ام.» نشان درستي اين نيست آن بود که عزم کند بر اندک خوردن، که بسيار خوردن از عبادت بازدارد، که رسول (ص) مي فرمايد: «چند لقمه کوچک که پشت آدمي راست دارد، بسنده بود.» اگر بدين قناعت نکند: يک سوم شکم براي طعام، و يک سوم براي نوشيدني، و يک سوم براي نَفَس.
پنجم آن که تا گرسنه نشود دست به طعام نبرد؛ که پيش از گرسنگي، خوردن مذموم و مکروه است. و هر که دست به طعام برد و هنوز گرسنه بود که دست باز دارد، هرگز به طبيب محتاج نگردد.
ششم آن که به آنچه حاضر است قناعت کند و براي طعام هاي خوش، خود را به رنج ندارد، که مقصود مؤمن نگاه داشتن قوّت عبادت بود نه خوش گذراني . سنت است نان را گرامي داشتن- که قوّت آدمي به آن است - وبزرگ ترين اکرام نان آن است که اندر انتظار نانخورش ندارندش، و حتي اندر انتظار نماز ندارندش: که چون نان به حاضر آمد، پيش تر نان خورند آن گاه نماز کنند.
هفتم ان که دست به طعام نبرد تا آن گاه که کسي حاضر آيد که با وي طعام خورَد -که تنها خوردن نيکو نيست - که هر چه دست بر طعام بيشتر بود، برکت بيش تر بود. انس گويد: پيغامبر (ص) هرگز طعام تنها نخوردي.

آداب وقت خوردن

اما آداب وقت خوردن آن است که اول بسم الله بگويد و به آخر الحمدلله. به دست راست خورد، و ابتدا به نمک کند، و ختم به نمک کند تا حرص را در ابتدا بشکند بدانکه به خلاف شهوت يک لقمه برگيرد. و لقمه خرد گيرد، و نيک بجود، و تا فرو نبرد دست به ديگر لقمه دراز نکند.
و هيچ طعام را عيب نکند، که رسول (ص)هرگز طعام را عيب نکردي. اگر خو ش بودي بخوردي، و اگر نه دست بداشتي. بايد که طعام از پيش خود خورَد، و از ميان کاسه نخورد و از جوانب خورد. و از ميان نان نخورد، بلکه از کنار آن آغاز کند. نان به کارد پاره نکند. و کاسه و چيزي که خوردني نباشد بر نان ننهد. و دست به نان پاک نکند.
در طعامِ گرم نَدَمد، بلکه صبر کند تا سرد شود.
و چون خرما خورد يا زردآلو يا چيزي که شمردني باشد، طاق خورد هفت يا يازده يا بيست و يک...ودانه خرما 36 با خرما در يک ظرف جمع نکند، و در دست نگيرد. و در ميان طعام آب بسيار نخورد

آداب آب خوردن

اما آدب آب خوردن آن است که کوزه به دست راست گيرد و بگويد: بسم الله. و بر پاي ايستاده نخورد، و خفته نخورد...و اگر بيش از يک بار خواهد خورد، به سه بار خورد و هر باري بسم الله بگويد و به آخر الحمدلله. و زير کوزه نگاه دارد تا آب بر جايي نچکاند.

آداب پس از طعام

اما آداب پس از طعام آن است که پيش از سيري دست باز دارد، و انگشت پاک کند، و نان ريزه ها برچيند؛ که در خبر است که هر که چنان کند عيش بروي فراخ شود و فرزند وي به سلامت بود و بي عيب، و آن مَهر حورالعين گردد.
آن گاه خلال کند و کاسه پاک کند. و در خبر است که هر که کاسه پاک کند، کاسه گويد: يا رب، تو او را از آتش آزاد کن چنان که او مرا از دست شياطين آزاد کرد.
و چون طعام حلال يافته باشد، شکر کند؛ و چون شبهه ناک بود بگريد و اندوه آن خورد - و کسي که مي خورد و مي گريد و نه چون کسي بود که مي خورد و به غفلت مي خندد(37)

آداب سفره

توصيه: پيش از طعام خوردن دست بشويد و بر پاي چپ نشيند و کاسه بر روي نان ننهد. به اولِ طعام خوردن «بسم الله» بگويد و به آخر «الحمد لله» بگويد. و به نمک آغاز کند. پس به کاسه طعام چندان کند که بخواهد خوردن و در کاسه خود چيزي نگذارد. و لقمه کوچک بر گيرد و آرام آرام بجود و تا يک لقمه فرو نبرده است، ديگري برنگيرد. در طعام گرم ندمد. و در ميان طعام خلال نکند و پيش از آن که از طعام خوردن فارغ شود دست به خوان پاک نکند. به کارد نان پاره نکند و تا تواند در ميان طعام آب نخورد، دو سبب را: يکي آن که از روي طبّ زيانکار باشد و يکي از روي ادب که چون دهن چرب بر کوزه نهد، ديگران را کراهيت باشد. سر در پيش
دارد و در لقمه ديگران ننگرد و از پيش خويش خورد. و بر سر سفره سخن نگويد. تا جماعت فارغ نشوند دست از طعام باز نگيرد، که خود را به اندک خوردن منسوب کرده باشد و ديگران را به بسيار خوردن. و چون با جماعتي به طعام خودن مشغول شود اگر روزه مستحبي را بشکند که براي رعايت حال جماعت، اولي تر. و خود را زاهند ننمايد به خلق، تا از ريا دور باشد. چون فارغ شود غذا به نمک ختم کند و بعد از آن خلال کند. چون دست شويد بر سر هر دو پاي نشيند و مشک به دست چپ بگيرد و به دست راست آب بر وي زند، و اول در دهن و لب آرد آنگه به دست راست دست چپ را بشويد، و انگشتان کف دست، چندان که آلوده باشد بشويد. وچون دست بدين ترتيب شست، آنگه دهن بشويد. نيکوتر آن است که پيش از آن که دست شويد از خلال فارغ شده باشد تا چون دهن پاک بشويد، اثر طعام از دهن و ميان دندان زائل شده باشد. (38
 
ارسال ها
422
لایک ها
39
امتیاز
0
#11

رازهايي که زير پوست نهفته است


مشکلات پوستي جدا از عوارض فيزيکي،از نظر رواني نيز براي بسياري از مردم ازارنده است. اما با روش هاي نوين پزشکي و کاشت سلول هاي بنيادين زير پوست،پنجره تازه اي براي حل اين معضل باز شده . در اين باره با دکتر پرويز طوسي رئيس انجمن متخصصان پوست ايران صحبت کرده ايم
سلول درماني در واقع عمل پيوند سلول هاي خويش منشا يا اتولوگ است . روشي که در حال حاضر به عنوان سيستم سلول اتولوگ يا Autologous Cellular Systemمطرح مي شود مطالعه روي اين روش از سال 1995در ايالات متحده آمريکا توسط يک موسسه تحقيقاتي به نام ايزولازن آغاز شد و سپس در کشورهاي ديگر مثل انگليس،بلژيک و فرانسه هم مورد استفاده قرار گرفت. ايران هم يکي از کشورهاي پيشرو در اين زمينه است و تمام مراحل کشت و تکثير و تزريق در داخل کشور انجام يم شود دکتر پرويز طوسي رئيس انجمن متخصصان پوست ايران در اين گزارش از جزئيات اين شيوه درماني جديد مي گويد

سلول هاي بنيادي و نقش آنها در ساختمان پوست

سلول هاي بنيادي stem cellسلول هاي چند پتانسيلي مغز استخوان هستند که توانايي تبديل به انواع سلول هاي خوني را دارند در حقيقت در تمام بافت هاي بدن انواعي از سلول هاي تخصص يافته يا همان بافت را دارند. اين سلول ها در مواقع ضروري يعني زمان اختلال بافتي دست به کار شده و تکثير مي شوند،به دليل همين توانايي هم به آنها سلول هاي بنيادي گفته مي شود عملکرد اين سول لها در بدن اين است که هنگام اختلال يا بيماري،تکثير شده و سلول هاي جديدي به بافت ارائه مي دهند و بر همين اساس سلول درماني تشکيل مي شود و التبه توانايي اين سلول ها يکسان نييست و بر اساس توانايي ،تکثير و تمايزي که ايجاد مي کنند تقسيم بندي مي شوند يکي از اين گروه ها،گروه سلول هاي Unipotentياسلول هاي بنيادي تک تواني هستند؛گروهي از سلول هاي بنيادي که فقط مي توانند به يک سلول تبديل شوند و فقط يک نوع سلول را توليد کنند و اين گروه از سلول هاي بنيادي دقيقا همان گروهي هستند که در ساختمان پوست نقش دارند . سلول هاي بنيادي تک توان پوست شامل فيبروبلاست ملاتوسيت و کراتينوسيت هستند
عمل اصلي سلول هاي فيبروبلاست ساختن رشته هاي کلاژن است؛رشته هاي پروتئيني که ساختار اصلي ،ظاهر ،قوام و کشساني پوست را تشکيل مي دهند
سلول هاي کراتينوسيت در اپيدرم واقعند و در پديده ترميمي زخم و مهاجرت ،تکثير و تمايز پيدا مي کنند سلول هاي ملانوسيت هم حاوي ملانين هستند. ملانين رنگدانه اي است که ميزان تراکم ان در سلول هاي ملانوسيت عامل ايجاد رنگ هاي مختلف طبيعي پوست است

کشت سلول هاي فيبروبلاست در بانک فيبروبلاست ايران

نقش سلول هاي بنيادي در رفع ودر مان مشکلات پوستي بسيار داراي اهميت است و پزشکان ايراني هم در به کار بستن اين شيوه هاي نوين درماني بسيار کوشا هستند . البته دکتر طوسي،رئيس انجمن متخصصان پوست و زيبايي ايران در همين رابطه پروژه کشت پوست و توليد پوست جايگزين را به عنوان راهي براي درمان بهتر آسيب ديدگان ناشي از سوختگي هاي شديد و عميق معرفي مي کند:«يکي از فعاليت هاي ما در مرکز تحقيقات بيمارستان شهدا،کشت سلول هاي فيبروبلاست است و هدف اصلي ما از اين کار کمک به بيماراني است که دچار سوختگي هاي وسيع و عمقي هستند. اين بيماران در مراحل اوليه در اثر عفونت يا از دست دادن آب و الکتروليت ها با خطر جدي مرگ مواجه هستند که با استفاده از فيبروبلاست ايران مي تواناز عوارضي مثل نفوذ ميکروب از محيط بيرونزخم و از دست دادن آب در اين بيماران جلوگيري کرد و چنين بيماراني را از مرگ نجات داد.»در بانک فيبروبلاست ايران که با تلاش متخصصان پوست در بيمارستان شهدا تاسيس دشه سلول هاي فيبروبلاست کشت داده مي شوند و آماد درمان بيماران هستند. اين سلول هاي کشت داده شده روي پوست بيمار قرار مي گيرند و در همان محل همزان با رشد خود،فاکتورهاي رشد سلول هاي ديگر را نيز آزاد مي کنند،بنابراين موجب التيام زخم مي شوند. اين روش تا به حال روي 15بيمار انجام شده که در مورد همه آنها موفقيت اميز بوده است. در حال حاضردر بانک فيبروبلاست بيمارستان شهد ا سلول هاي فيبروبلاست را از پوست ختنه گاه نوزاد جدا مي کنند و بعد از اينکه چند بار مورد پاساژ قرار گگرفتند کشت داده مي شوند و اين کشت از لحاظ ويروسي مورد آزمايش قرار مي گيرد . و در نهايت در بانک سلولي ذخيره مي شود. از اين سلول ها در درمان زخم هاي مزمن سياهرگي،ساق پا و ديابت نيز استفاده مي شود

روش تهيه فيبروبلاست

براي تهيه فيبروبلاست ها از نمونه ختنه گاه نوزاد استفاده مي شود . استفاده از پوست ختنه گاه نوزاد در اين روش ،به دليل تعداد بالاي سلول هاي زاينده موجود در اين ناحيه است. اين پوست بعد از پاساژ هاي متعدد فيبروبلاست ها و کنترل سلول ها از نظر آلودگي هاي ميکروبي و اختلال هاي ژنتيکي ،روي زخم پيوند داده مي شود. در حقيقت اين کشت هاي سلول نقش جانشين هاي پوست به طور موقت را بازي مي کنند. به اين ترتيب که به طور موقت يک محيط مرطوب راي زخم ايجاد مي کنند و به عنوان سطحي مقاوم در برابر ميکروب ها عمل مي کنند.دکتر طوسي خصوصيات ايده آل اين جانشين هاي پوست را اين چنين تعريف مي کند:چسبندگي سريع به سطح زخم،عدم دسترسي باکتري ها به محيط زخم،جلوگيري از تبخير آب از سطح زخم،ترميم ،ايجاد بافت هاي جديد و مهاجرت سلول ،مقاومت در برابر کشيدگي،جلوگيري از تکثير سلول ميکروبي سطح زخم و سازگاري مناسب آنها

ويتيليگو هم قابل درمان

يکي بيماري مهم که از اختلال رنگدانه اي ناشي مي شود ،بيماري ويتيليگو،برص يالک و پيس است که در اين بيماري سلول هاي ملانوسيت که حاوي رنگدانه هاي پوست(ملانين)هستند،توانايي توليد ملانين را از دست مي دهند و لکه هاي سفيد رنگي روي پوست ايجاد مي شود که ظهور اين لکه ها به خصوص در نژاد ايراني که تيپ پوستي اغلب افراد جامعه از نوع 3تا4است تفاوت رنگي فاحشي ايجاد مي کند؛ان چنان که اين لکه ها به ويژه در نواحي باز و در معرض ديد براي بيمار بسيار ناراحت کننده هستند و حتي منشا مشکلات اجتماعي ورواني متعددي مي شوند. ويتيليگو در حقيقت يک بيماري اسکتسابي است و محل هاي شايع درگير صورت،دست ،پا و مفاصل هستند .اگر چه هر محل حتي مخاط هم مي تواند درگير شود. با توجه به شيوع نسبتا بالاي آن در جامعه (1درصد)،تلاش هاي زيادي در زمينه توضيح علت اين بيماري انجام شده و به نظر مي رسد علت ويتيليگو چند فاکتوري باشد که معمول ترين عوامل ايجاد آن هم عبارتند از :خود ايمني ،عصبي،خود تخريبي ،وارد بيوشيميايي ياعوامل ژنتيک . ويتيليگو تاثير واضحي بر زيبايي فرد مي گذارد و مي توند باعث ايجاد افسردگي ،کاهش اعتماد به نفس،اختلال در شغل يا بي و حتي طرد اجتماعي و استرس شديد در فرد مبتلا باشد . در مان ويتيليگودر دسترس نيست و درمان هاي معمول امروزي مستقيما بر جلوگيري از پيشرفت بيماري و رنگدانه دار کردن دوباره استوارند
يکي از مطرح ترين کاربردهاي سلول هاي بنيادي فيبروبلاست درمان چين و چروک هاست . در اين روش يعني سلول درذماين يا کاشت سلول هاي بنيادي در زير پوست متخصصان پس از برداشتن حدود 2تا3ميلي متر از پوست فرد سلول هاي بنيادي را جدا،کشت و تکثير مي کنند و پس از اين مرحله سلول هاي تکثير يافته را در بخش چروک پوست تزريق مي کنند

درمان ويتيليگو با استفاده از سلول هاي بنيادي

تا امروز تلاش هاي زيادي براي دستيابي به يک روش بي خطر و بادوام طولاني براي درمان ويتيليگو انجام گرفته است که اغلب موفقيت هاي محدودي به دنبال داشته اند. از اين رو تکنيک جديد مورد توجه پژوهشگران و پزشکان متخصص پوست دنيا قرار گرفته است و اين روش حدود يک سال است که در ايران هم متداول شده . در پيوند ملانوسيت ،ملانوسيت هاي خود فرد از نواحي غير درگير بدن به نواحي درگيرپيوند داده مي شوند. در چنين شرايطي و با اين روش ملانوسيت پيوند شده دوباره تکثير مي شود و در ناحيه تحت درمان،ملانين توليد مي کند. البته لازم به ذکر است که جراحي خط اول درمان در يبماري ويتيليگو نيست واين روش در موارد ويتيليگوي ثابت که در درمان دارويي با شکست مواجه شده يا مناطق شناخته شده اي که با پاسخ ضعيف هماراهند از جمله لب ها،ژنيتال،پلک و اندام تحتاني،کاربرد دارد . در اين روش از پوست نقاط سالم بدن مثل ران که تعداد ملانوسيت موجود در آن زياد است،استفاده مي شود؛به اين ترتيب که بخشي از پوست اين ناحيه برداشته مي شود و دريک محيط خاصمحلول مي شود . از طرف ديگر روي پوستي که ويتيليگودارد خراش سطحي تا سطح بالاي درم ايجاد مي شود و سلول هاي محلولشده همراه با پودر کلاژن دراين ناحيه قرار مي گيرد و جاي زخم پانسمان مي شود . اين سلول ها،متعلق به خود فرد بوده و توانايي تحريک سيستم ايمني را ندارند،از اين رو به رشد خود ادامه مي دهند و پس از مدتي محل زخم را پر مي کنند . مزيت ديگر اين روش اين است که چون ملانوسيت ها متعلق به خود بيمارند که ژنتيکي آنها هم با ساير سلول ها يکسان است و رنگ ايجاد شده کاملا هماهنگ با ساير قسمت هاي پوست بدن است. به گفته دکتر طوسي اين عمل در ايران تا به حال روي 8بيمار انجام شده و خوشبختانه نتايج خويب هم به دنبال داشته است؛اما پژوهشگران و محققان ايراني همچنان دنبال شيوه هاي گسترش اين روش درماني هستند

استريا يا خطوط پوستي و شيوه هاي درمان انها

استريا خطوط تقريبا فرورفته پوستي هستند که در سطح پوست و بيشتر در نواحي تحت کشش ايجاد مي شوند. اين عارضه بيشتر در مورد زنان باردار ودختران و پسران با شروع دوره بلوغ جنسي به علت افزايش هورمون هاي جنسي بسيار شايع است. با شروع بلوغ،جثه افراد خيلي سريع رشد مي کند؛البته اين رشد معمولا در دخترها بارزتر است . اما از آنجا که اين رشد بسيار سريع است پوست توانايي وفق دادن خود با اين تغيير جثه را ندارد و در نتيجه به دنبال شکستگي در فيبرهاي الاستين که مسئول کشش پوست هستند ،پوست در ناحيه هاي تحت کشش دچار خطوطي مي شود که اين خطوط معمولا به مررو زمان به رنگ سفيد و عاجي شکل در مي آيند که آنها را استريا يا خطوط پوستي مي نامند
اين خطوط در پسرها،بيشتر در ناحيه ران و بالاي باسن و در دخترها در ناحيه ران ،باسن و سينه ها ايجاد مي شوند . البته گاهي اين خطوط روي بازوها هم ديده مي شوند
در مراحل ابتدايي اين خط ها برجسته و تحريک پذيرند و به مرور زمان صاف شده و رنگ آنها از قرمز به ارغواني و در نهايت سفيد تغيير مي کند. بر اساس توصيه هاي دکتر طوسي در مرحله ابتدايي يعني زماني که اين خطوط قرمز رنگ و ملتهب هستند تا حدودي مي توان از ترکيبات ترتينوئين (خانواده ويتامينA)در درمان آنها بهره برد . تا امروز تاثير کرم ديگري غير از خانواده ترتينوئيد ها براي درمان استريا ثابت نشده است . اين کرم ها در حقيقت کرم هاي لايه برداي هستند که با تحريک سلول هاي طبقه شاخي پوست سرعت رشد آنها را زياد مي کنند. در درمان استريا گاهي استفاده از ليزر توصيه مي وشد که به گفته دکتر طوسي اين شيوه ها اغلب نتايج قطعي در پي ندارند و شايد تا حدودي بتوانند موثر واقع شوند

!يک توصيه رايج،اما

گاهي توصيه مي شود براي جلوگيري از ايجاد خطوط استريا به خصوص در مورد خانم هاي باردار،در دوره بارداري ،پوست چرب نگهداشته شود؛اما دکتر طوسي معتقد است اين روش پشتوانه عملي مشخصي به دنبال ندارد :«استريا پديده اي کاملا طبيعي است که همان طور که در زنان باردار ديده مي شود،40درصد دختران و درصد زيادي از پسران هم در دوران بلوغ؛اغلب به آن دچار مي شوند
 

shokolat_g72

New Member
ارسال ها
337
لایک ها
129
امتیاز
0
#12
dastet doooooooooorooooooooooooos ye ki az matlabaroo bardashtam vase tahghigh

mersiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
 
بالا