به نام خداوند دانا و توانا
سلام بر همگی
در این تاپیک نگرش و عملکرد دو پادشاه را می بینید . یکی از آن پادشاه ها کوروش کبیر هست و یکی دیگر آسوربانیپال. کوروش کبیر را که همه ی ما کم و بیش می
شناسیم. و درباره ی آسوربانیپال نیز مختصرا در تاپیک داخل پرانتز (( تاپیک)) گفته شد.
از کشور های مهمی که آسور بانیپال آن را فتح کرد. کشور عیلام بود.
از کشور های مهمی که کوروش کبیر آن را فتح کرد. کشور بابل بود.
حالا سخنان این دو را در هنگام فتح این کشور ها را می گذارم.
[HR][/HR]
سخنان آسوربانیپال پادشاه آسور در مورد فتح عیلام(( تاجگذاری 669 ق.م))
خاک شهر شوشان و شهر مادکتو و شهرهای دیگر را تماما به آسور کشیدم و در مدت یک ماه و یک روز، کشور عیلام را به تمام عرض آن جاروب کردم. من این مملکت را از عبور
حشم و گوسفند و نیز از نغمات موسیقی بی نصیب نمودم و به درندگان و مارها و جانوران کویر و غزال اجازه دادم که آن را فرو گیرند
[HR][/HR]
بخشی از سخنان کوروش پادشاه پارس در مورد فتح بابل(( تاجگذاری 559 ق.م)) ، (( هرجا که (...) گذاشتم یعنی حرف هایی زده شده ولی برای خلاصه تر شدن آن را
نیاوردم))
... آنگاه که بدون جنگ و پیکار وارد بابل شدم و همه ی مردم گامهای مرا با شادمانی پذیرفتند، در بارگاه پادشاهان بر تخت شهریاری نشستم، مردوک خدای بزرگ و دلهای پاک مردم
بابل را متوجه من کرد زیرا من او را ارجمند و گرامی داشتم. ارتش بزرگ من به صلح و آرامی وارد بابل شد نگذاشتم رنج و آزاری به مردم این شهر و سرزمین وارد آید، من برای
صلح کوشیدم من برده داری را برانداختم. به بدبختی آنان پایان بخشیدم ... من همه شهرهایی را که وییران شده بود از نو ساختم
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
البته مردوک از رب النوع های بابل بوده و کوروش خدای یگانه را می پرستیده است. و اینکه در اینجا از مردوک اینچنین گفته احتمال می رود که کاهنان بابل این را نوشته باشند
و این جای بحث داره. و ترجیح می دم شما در این باره خودتان تحقیق کنید. ولی چیزی که مسلم است کوروش خدای یگانه را می پرستیده است
با تشکر
آخرین ویرایش توسط مدیر