رفتار غیر عادی لیتیم و گروه1

hossien_msv

New Member
لایک ها
48
با سلام
در صفحه ی 85 کتاب ((ساخنار اتم و پیوندهای شیمیایی )) انتشارات فاطمی گفته شده که فقط لیتیم می تواند با n2 واکنش دهد وتولید نیترید کند.
حالا سوال من اینه که آیا بقیه عناصر گروه یک با n2واکنش میدن یانه؟ اگه اره پس محصول این واکنش چیه؟

M-Mohammadi

New Member
لایک ها
3,152
پاسخ : رفتار غیر عادی لیتیم و گروه1

من کتاب رو الان ندارم. نمیدونم دقیقا چیه
ولی میدونم بقیشونم با نیتروژن واکنش میدن
مثلا ما سدیم ازید داریم. سدیم نیترید هم فکر کنم داریم

borakborak

New Member
لایک ها
9

واکنش که حتما میدن اصلا مثه این که شما شیمی 3 رو نخوندین تو بحث کیسه هوا اغاز گر واکنش سدیم ازیده هر چند ممکنه که این واکنش خودبهخودی نباشه که 100 درصد نیس چون هم انتالپی واکنشه مثبته هم انتروپیش منفی پس احتمالا به همین دلیل تو این کتاب چنین چیزی گفته

hossien_msv

New Member
لایک ها
48

یعنی منظورتون اینه که واکنش نیتروژن با عناصر گروه 1(به جز لیتیم) غیر خودبه خودیه ؟
ولی چطور ممکنه که لیتیم با واکنش پذیری کمتر به طور خود به خودی با نیتروژن واکنش بده ولی بقیه واکنش ندن.
و چرا آنتالپی واکنش مثلا سدیم با نیتروژن مثبته ؟ اگه همه ی ترکیبات گروه1 یونی باشه پس واکنششون با نیتروژن هم یونیه وتولید گرما میکنه.
ممنون میشم اگه جواب بدین.

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

خود به خودی بودن یا نبودن واکنش به واکنش پذیری اتم ها ربط نداره...

m.amin75

New Member
لایک ها
84

واکنش که میدن!نیترید نمیدن!

mahallehm

New Member
لایک ها
487

فکر کنم لیتیم به دلیل همون تشابه قطری به منیزیم مثل منیزیم نیترید میده. گروه ۱ نیترید میده ولی فوق العاده ناپایداره. به اون خاطر میگه که نمیده.

iman HN

New Member
لایک ها
2,646

من کتاب رو الان ندارم. نمیدونم دقیقا چیه
ولی میدونم بقیشونم با نیتروژن واکنش میدن
مثلا ما سدیم ازید داریم. سدیم نیترید هم فکر کنم داریم
من فک نکنم که سدیم نیترید داشته باشیما....دوستمون داره درست میگه منیزیم و برادر دوقلوش لیتیم میتونن نیترید بدن و بقیه دوستاشون نمی تونن!!!

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

واکنش که حتما میدن اصلا مثه این که شما شیمی 3 رو نخوندین تو بحث کیسه هوا اغاز گر واکنش سدیم ازیده هر چند ممکنه که این واکنش خودبهخودی نباشه که 100 درصد نیس چون هم انتالپی واکنشه مثبته هم انتروپیش منفی پس احتمالا به همین دلیل تو این کتاب چنین چیزی گفته
دوست عزیز اون واکنشی که گفتی رو دوباره ببین،اونجا سدیم داره با نیتروژن واکنش میده؟؟؟؟

بالا