رفع اشکال سوال شماره 2 المپیاد شیمی سال 1384

sina71abi

New Member
لایک ها
0
سلام یه سوال :
توی سوال شماره 2 المپیاد شیمی سال 1384 گزینه ج و د ( به نظر من ) هر دو درستند اما مثل اینکه گزینه درست (د) است چرا گزینه (ج) غلط است ؟

nassim

New Member
لایک ها
10
سلام. منم با نظرتون موافقم. ولی اگه قرار باشه یه گزینه رو انتخاب کنم گزینه ی < د > درست تره. ( در واقع از اون مطمّینم!) :?:

sina71abi

New Member
لایک ها
0
منم مطمئنم که گزینه د درست است اما هر چقدر فکر می کنم گزینه ج هم مشکلی ندارد سوال من این بود چرا ج غلط است ؟

nassim

New Member
لایک ها
10
بازم سلام . شاید بشه این طوری گفت که: Li + سه تا پوروتون داره ولی فقط یه لایه ی الکترونی و دو تا الکترون. اما آلومینیوم 13 پوروتون داره و 10 الکترون. سه بار مثبت هم داره که به کوچکتر شدنش کمک میکنه.البته مطمین نیستم! :roll:

afshin

New Member
لایک ها
71
سلام به دخترا و پسرای عزیز...

می دونید اشتباه شما تو چیه؟؟

اینکه یون ها رو با اتم ها اشتباه گرفتید...(قصد توهین ندارم و بیجا می کنم که توهین کنم) .....

تو مقایسه ی چند تا یون اولویت با بار است نه تناوب(البته معمولا)
برای مثال:

به نظر شما فردی که یک پایش را از دست داده نا توانتر است یا فردی که دو پیش را از دست داده..؟ حتی اگر فردی که دو پایش را از دست داده جزو تناوب ها ی بالا باشد (منظور مقام است!) با این وجود ناتوانتر از قبلی است!

از حاظ علمی بار موثر هسته زیاد شده و هسته الکترون هایش را با هر چه قدرت دارد به سمت خودش می کشد تا دیگر الکترون از دست ندهد یا به زبان طنز بیشتر فلج نشود!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

sina71abi

New Member
لایک ها
0
با عرض سلام مجدد و با تشکر از نسیم خانم و آقا افشین گل :

به نظرم حرف شما ( افشین) درسته ولی حالا اگر از دو اتم هم گروه ،2 تا الکترون بگیریم ( کلأ فلجش کنیم ) عامل دوم در تعیین اندازه یون چیست ؟ می تونیم بگیم شماره ی اتم (تعداد پروتون هاش ) موثره !
اینجوری بگم بهتره در حالت کلی چه عواملی روی اندازه یون تأثیر گذارند ؟

nassim

New Member
لایک ها
10
سلام به آقا افشین. توجیه شما خیلی جالب بود! :D پس عوامل موثر در شعاع یون ها 1) بار یون و 2) تناوب است. البته به شرطی که تناوب هاشون به هم نزدیک باشه!

nassim

New Member
لایک ها
10
تو اتم های هم گروه که مشکلی نداریم! از بالا به پایین شعاع زیاد میشه! چه خودشون چه یون هاشون! تنها استثنا بین Al و Ga است که گالیوم با وجود اینکه پایین تر از آلومینیوم است ولی شعاعش کوچیکتره! 8)

afshin

New Member
لایک ها
71
توجه کنید که حتی اگر تناوب ها هم فاصله ی زیادی داشته باشند همون بار باز هم تاثیر بیشتری داره..! کلا یون ها با اتم ها فرق می کنن!

afshin

New Member
لایک ها
71
نسیم جون یه استثنا ی دیگه هم داریم...اگه می خوای بدونی به قسمت شعاع ها در شیمی 2 نگاه کن!

afshin

New Member
لایک ها
71
راستی نیروی بین مولکولی دبای چیه؟؟؟؟؟؟؟من تا حالا نشنیدم..!

من فقط قانون حد دبای رو تو شیمی فیزیک دیدم و هیچی حالی نشدم!

afshin

New Member
لایک ها
71
راستی ممان مغناطیسی رو برات نوشتم :p

بالا