از دوستان خواهشمندم راه حل مسائلی همانند مسئله ی زیر را به بنده آموزش دهند
سوال:اگر k وL هریک نمایانگر یک رقم باشند آنگاه مقدارk وL چند است؟
KL
L *
________
624
هر دو عدد تک رقمی که جمعشان برابر 10 باشد. عدد یکان حاصله از مربع کردن آنها یکی است. حالا یعنی چه
4=2[SUP]2[/SUP]
64=8[SUP]2[/SUP]
و شما این رو به خاطر داشته باش که همیشه در ضرب اعداد چند رقمی صحیح در چند رقمی صحیح،یکان عددی که بدست می آید حاصل ضرب یکان هایی دو عددی است که ضربشان کردیم
و هیچی چیزی اضافه نشده
چناچنه می بینیم
23*22=506
262*233=61046
و مطلب دومی که گفتم برای این بود که فکر نکنید که اگر ضریب ها بزرگتر شوند( ولی یکان ها یکی هستن). یکان حاصل در حاصلضرب متفاوت می شوند.
اما راه حل:
ما عدد 624 را داریم، که حاصل ضرب kl هست در l ، و اینجا ما می بینیم که l در یکانی که هم مقدار خودش هست ضرب شده
پس یعنی همان قاعده ی اول رو که گفتم رو باید استفاده کنیم. چه اعداد تک رقمی رو اگر در خودشون ضرب کنیم ،رقم یکانشون 4 می شه؟
8 و 2
و ما هر دوی این ها رو به توان 2 می رسونیم که می شه
4=2[SUP]2[/SUP]
64=8[SUP]2[/SUP]
حالا بیاییم یک بار یکی را از 624 کم کنیم((توضیح: ما می دانیم که بنا به فرض یا همان اطلاعات داده شده در مساله، K در ضریب اول در مکان دهگان هست و L در مکان
یکان، پس Kl*L را می توانیم به صورت (L*1*L)+(K*10*L) نیز بنویسیم))
620=624-4
تون 2 به توان 2 را از 624 کم کردیم پس عدد حاصل شده را بر 2 تقسیم می کنیم
310=624/2
ما می دانیم که عددی که جواب ما هست باید 2 رقمی باشد . نه 3 رقمی زیرا : K*10
و حالا همین کار را در رابطه با 8 به توان 2 می کنیم
560=624-64
و حالا عدد حاصله را بر 8 تقسیم می کنیم.
70=560/8
و چون در رابطه با L=2 می دانیم که صددرصد جواب غلط بوده و همچنین عددی که الان بدست آوردیم دو رقمی است. پس می فهمیم جواب صحیح است به این صورت
یه راه حلی به ذهن من رسید جوابش با جواب آقای لطیفی یکی نیست !!! ولی راه حل ساده ای داره ..... نمی دونم .... ولی براساس راه حل شما اگر k روضریب L در نظر بگیریم.... حاصل بدست نمیاد... شایدم من تو ضیحتون رو درست متوجه نشدم..... من می گم اگر: l=8 و K=7 باشه:..... 7*8*7 با 624 مساوی نیست.... میشه راهنمایی م کنید شاید راه حل تونو خوب متوجه نشدم...
یه راه حلی به ذهن من رسید جوابش با جواب آقای لطیفی یکی نیست !!! ولی راه حل ساده ای داره ..... نمی دونم .... ولی براساس راه حل شما اگر k روضریب L در نظر بگیریم.... حاصل بدست نمیاد... شایدم من تو ضیحتون رو درست متوجه نشدم..... من می گم اگر: l=8 و K=7 باشه:..... 7*8*7 با 624 مساوی نیست.... میشه راهنمایی م کنید شاید راه حل تونو خوب متوجه نشدم...
حالا راه حل من:
1) عدد 624 رو تجزیه می کنیم....... حاصل= 2*2*2*2*3*13
2) حالا می دونیم که L عددی ثابته : پس باید جوری اعدادی رو که طی تجزیه به دست آوردیم در هم ضرب کنیم که دو تا عدد یکسان داشته باشیم:..... که میشه 4و 4
3) حالا بقیه ی اعداد باقی مونده در تجزیه رو در هم ضرب می کنیم و به K نسبت می دیم یعنی:.... 13*3=39
4) پس :
K=39و L= 4
5) اگر برعکسشم انجام بدیم درست در میاد:یعنی : 39*4*4=624
دوست عزیز جواب شما رو تو سوال قرار بدی درست در نمیاد.سوال هم گفته که kو l هرکدوم یه رقمند.۳۹یکرقم نیست
جواب محلط۱۲کاملا درسته ولی راهشونیه خورده طولانیه!!
من یه راه ساده ومبتدی تر مینویسم :
L که هشته(نمیتونه دو باشه چون در اونصورتKمیشه۳۱).چون۶۴=۸*۸ شش تا از ۶۲ کم میکنیم میشه۵۶.قبلا L رو هم ۸ به دست آوردیم پس ۷=۵۶/۸