Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527
سلام دوستان.چند وقته که دارم یه کتاب می خونم به اسم جانورشناسی مقایسه ای تالیف عرفان خسروی و یک عالمه کلمه نامفهوم درش پیدا کردم:180::180:

اولیش سلومه.اصلا سلوم چیه.تو انسان کجا میشه؟؟دور مسیر گوارشی،کدوم اندام ها درون سلوم هستند؟؟کدوما بیرونند؟؟کدوما منشا سلومی دارند؟؟؟؟؟

گانگلیون مغزی چیه؟؟

بافت سن سیشال یا سن سیشوم چیه؟؟

پروتونفریدی تو دستگاه دفعی اصلا چی هست؟؟

ژن های Hox چی هستند؟؟چی کار می کنند؟؟

بلاستوپر،گاسترولا چی هستند؟؟

نماتوسیست تو نایدوسیت کیسه تنان چی هست؟؟چی کار میکنه؟؟

....

از کلیه دوستان مخفی و خانم نسیم نعمتی تقاضا می کنم که به من کمک کنند.

در روز های آتی سوال های بیشتری از این کتاب جالب چالشی می زارم

آخرین ویرایش توسط مدیر

N_Nemati

New Member
لایک ها
22
پاسخ : سلوم

در روز هشتم تکامل ،بلاستوسیت به طور نسبی تو ضخامت آندرومتر جا میگیره.تو یه ناحیه روی امبریو بلاست ، تروفوبلاست به دولایه تمایز پیدا میکنه. 1 ) لایه داخلی از سلول های تک هسته ای که سیتوتروفوبلاست نامیده میشه. و 2 ) یک ناحیه چند هسته ای خارجی که فاقد مرزهای سلولی مشخصه. که syncytiotrophoblast نامیده میشه. در چه حد میخواید درباره ی سین سی شیو بدونین ؟

adamus

New Member
لایک ها
37

من اسمه یه ویروسو شنیدم که سن سی شیو بود....البته اگه اشتباه نکنم؟!!:217:!بافته؟؟
ژنهای hoxام که وضعیت مهر ه ها رو توی بدن کنترل میکنه!!اینم مطمئن نیستم:35:

N_Nemati

New Member
لایک ها
22

سلوم ، حفره بدن به خصوص حفره ای که در بدن حیوانات ساده یا جنین اولیه بین مزودرم سوماتیک و مزودرم احشایی قرار گرفته.

جواب بقیه رو هم از کتاب نگاه میکنم دقیق میگم بهتون. اگه تونستین کتاب : بیوشیمی هارپر یا لنینجر و جنین شناسی لانگمن رو بخونید.

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527

خیلی پیچیده بود.به ذره بازش کنید.

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527

همچنین تسهیم مارپیچی هم نمی فهمم چیه؟؟

adamus

New Member
لایک ها
37

بحث خیلی علمیه!دیگه از محدوده ی علمه ما خارجه.فقط میدونم تسهیم یعنی تقسیم پی در پی سلول تخم(از مارپیچی اسسپیرال شعاعیو اینجور چیزا هیچی نمیدونم

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527

تسهیم مارپیچی...یه چیزایی راجع به قطب گیاهی یا جانوری سلول بود که خیلی مختصر بود.

فکر می کنم گانگلیون مغزی بشه گره های عصبی.

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527

من یک سوال دیگه هم ازتون دارم.ما یک محیط داخلی و یک محیط خارجی سلول داریم.محیط سوم چیه؟

mehran_kr

New Member
لایک ها
74

در دوران جنینی یک سری از جانوران که به سلوم داران معروف اند، دور برخی اندام های داخلی غشایی بوجود می یاد که یک فضای حفره مانند دور اون اندام ایجاد می کنه که بهش می گیم سلوم. سلوم منشا مزودرمی داره! مزودرم سلول هایی هستند که از لوله گوارشی جدا شده به داخل جنین وارد می شن و در تشکیل اندام های مختلف نقش بازی می کنند. در انسان چندین سلوم وجود داره: پریکارد قلب بخشی از سلوم قلبیه، پرده جنب و پرده صفاق یا مزانتر هم به ترتیب سلوم شش و دستگاه گوارش هستند.
بافت syncytial بافتی هست که غشا بین سلول هاش وجود نداشته باشه و هسته ها یک سیتوپلاسم مشترک داشته باشند

پروتونفریدی ساده ترین سیستم دفع مواد هست که توی کرم های پهن وجود داره، کرم هایی که دستگاه گردش خون ندارند!
کلیه پیشرفته تر در کرم های حلقوی و نرم تنان و حشرات متانفریدی هست.
ژن های هاکس در
یدایش اندام های مختلف در نقاط مختلف بدن دخالت دارند و خصوصیتشون اینه که مثلاً اگر ترتیب قرار گیریشون توی یک کروموزوم بصورت ABCDE هست، در بدن فرد ژن A در کل بدن، B در همه جا به جز سر، C در هممه جا به جز سر و شکم و الی آخر خواهند بود.
جایی که فقط A باشه مثلاً سر تشکیل میشه
جایی که فقط A,B باشند سر و شکم ...
نایدوسیت سلول هایی هستند که اندامی به اسم نماتوسیست دارند که با تحریک مکانیکی ساختاری بلند و تار مانند رو به بدن شکار شلیک می کنه و باعث وارد شدن سم یا آزاد شدن ماده چسبنده یا ... می شه
گاسترولا مرحله ای از جنین هست که توده تمایز نیافته بلاستوسیست، با ایجاد یک فرورفتگی که گسترش
یدا می کنه و تبدیل به دستگاه گوارش می شه، اولین مرحله تمایز سلول ها را ایجاد می کنه. گاسترولاسیون یا روده زایی اسم این پدیده است.

Nima138

Well-Known Member
لایک ها
527

واقعا دستتون درد نکنه،ژن های هاکس حلقوی می کنند؟من شنیدم که یه نیم دایره رو کد می کنند بعد نیم دایره بعدی خودش...(دقیقا نفهمیدم)

بعد تسهیم شعاعی و تسهیم مارپیچی هم اگه میشه توضیح بدید.

mehran_kr

New Member
لایک ها
74

نه اصلاً اینطور نیست
مثلا لوله عصبی در مراحل ابتدایی جنینی رو در نظر بگیرید
همه جاش مثل یک لوله هست
بعد قسمت هاییش با رشد نا متقارن دز قسمت های مختلف حباب های مغزی رو می سازه و سه مغز جلویی میانی و عقبی تشکیل می شه
هر کدوم از اعصاب قسمت نخاع هم باید به قسمت خاصی از بدن برن
همه ی این ها به دلیل وجود انواع ژن های هاکس مشخص میشه
مثلاً دز مغز جلویی فقط ژن هاکس a وجود داره
در مغز میانی دو ژن هاکس a,b بیان می شن
دز مغز پشتی سه ژن هاکس a,b,c
در قسمت های گردنی نخاع 4 ژن a,b,c,d
و الی آخر

تسهیم همونطور که یکی دیگه از بچه ه اهم گفت به تقسیمات بدون افزایش اندازه در سلول تخم گفته می شه
و در جانوران مختلف الگوهای مختلفی داره که هز کدوم از این الگوها یک اسم خاص دارند
مثلاً در پستانداران مارپیچیه تا سلول ها بیشترین ارتباط جانبی ممکن رو با هم داشته باشند
در خارپوستان دو جانبیه و ...

Anonymous MR

New Member
لایک ها
245

خدا خیرتون بده.....
با این اوضاعی که ما جانور شناسی می خونیم فکر کنم آخرش دکتری جانور شناسی مقایسه ای بدن به ما

بالا