پاسخ : سه بعدی ، دو بعدی
استاد نجوممون این بحث رو یه بار برای ما باز کرد!
هدف استادمون این بود که با یه جمله این حدس(نه صرفا اثبات) رو بیان کنه که ابعادی که خدا داره بی نهایته.
منظور خودم و معلممون هم از بعد این بود.
مثلا بعد چهارم جا یا چیزی است که در آن جا یا چیز 4 صفحه دو به دو بر هم عمود باشند که کبه نظر ما انسانها همیچین چیزی حداقل به چشم ما دیده نمیشه.
صحبتهاشون دو تا بخش داره که به هم ارتباط دارند!(در ضمن اینها همگی یه داستانک و یه توجیه هستند و خود ایشون هم گفقتند هیج جوره علمی حسابش کنید>قابل توجه استاد ایمان
)
1- فرض کنید یه صفحه داریم که اشکال هندسی دو بعدی در اون زندگی می کنند و می تونند ویژگیهای تمام موجوداتی دو بعدی دیگه ای که در اون صفحه هستند رو بتونند شناسایی کنند.
مثلا یه موجود دو بعدی میگه یه پاره خط دیدم به طوری که وقتی 360 درجه دوران کردم اندازه اون پاره خط تغییر نکرد.پس همه اون موجودات میفهمند و می دونند که اون یه دایره دیده!
حالا فرض کنید که توپ داریم که می تونه از این صفحه عبور کنه.
موجودات اونجا چی میبینند؟؟
میگن یه دفعه یه دایره ظاهر شد که دیدیم بزرگ تر و بزرگتر شد و یه دفعه کوچیک و کوچیک تر شد تا این که غیب شد.
و شکل های مختلف هم بالاخره حالت های مختلفی دارند.
حالا اگه از اون موجودات بپرسیم چی دیدید عمرا عمرا اگه بتونند بگن یه کره دیدند.
2- حالا یه مربع رو فرض کنید که یه تومور دقیقا توی مرکزش داره.دکترها هم طبیعتا دو بعدی هستند.برای اینکه اون تومور رو در بیارند کلی باید بدبختی بکشند تا بشکافند تک تک اعضای اون مربع رو تا به وسط مربع و در نتیجه تومور برسند.
حالا مگه یه شکل 3 بعدی کاملا تسلط نداره روی این صفحه؟
اون کره میاد و با یه اشاره تومور رو بر میداره!
حالا همه دو بعدی ها میگن واییی! معجزه شد!!!
خیلی به نظر من جالب بود و حداقل حداقل نتیجه ای که میشه گرفت اینه که چقدر انجام هر کاری واسه خدا آسونه و واقعا نمیشه هیچ جوره به درک دقیقا درستی به خدا رسید.