amir_j

New Member
لایک ها
235
سلام ..

دیدم یه بخش برای اختر فیزیک و کیهان شناسی وجود داره اما برای سوالات مکانیک و نجوم کروی هیچ تاپیک خاصی نداریم ..

سوالات تئوری مربوط به مرحله ی اول رو هم میتونید اینجا قرار بدید ..

لطفا همکاری کنید تا روز آزمون حداقل بتونیم چند تا سوال در حد مرحله اول حل کنیم ..

خواهشا دلیلتون رو هم علاوه گزینه ی مورد نظر بگید تا سر سوال بحث کنیم ..

سطح سوالات هم در سطح مرحله ی اول یا کمی بالاتر خواهد بود ..

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

فعلا دو سوال :

اگه تا 8 ساعت کسی جواب نده ، جواب رو خودم میذارم :37:

hosseinkaku

New Member
لایک ها
50
پاسخ : سوالات مکانیک و نجوم کروی و تئوری ( آمادگی مرحله ی اول )

سوال اول که رابطه ی خروچ از مرکز cosqتقسیم بر sinyکه اینا عرض و میل اند ولی دیگه حسش نیست ببینم چی میشن
فک کنم بعدی هذلولی شود

amir_j

New Member
لایک ها
235

سوال اول که رابطه ی خروچ از مرکز cosqتقسیم بر sinyکه اینا عرض و میل اند ولی دیگه حسش نیست ببینم چی میشن
فک کنم بعدی هذلولی شود
لطفا با حس حل کنید و گزینه رو بگید :4:

چرا هذلولی ؟

earth

New Member
لایک ها
31

جواب سوال یک:
اگر عرض جغرافیایی برابر 90 درجه باشد واضحه که دایره است. اگر مانند ستاره های دور قطبی باشه یعنی میلش بین فی-90 تا 90 باشه بیضی هستش.اگر عرض جغرافیایی برابر دلتا-90 باشه نیز سهمی هستش.و مسیر هذلولی نیز واضحه که باید از صفر تا دلتا -90 باشه . حالا حل سوال :خب قسمت ج سهمی است. چون 23.5-90 برابر 66.5 میشه و و برابر عرض محل است.
در قطب شمال که دارای عرض 90 است همیشه تصویر دایره است.در عرض 80 نیز تصویر بیضی است و قسمت الف نیز خط می شود.(اینو شهودی گفتم.)همه ی این حرف هایی که زدم با اثبات هست ولی نمیشه همه ی اینا رو اینجا اثبات کرد.پس جواب درست گزینه ی 4 می شود.
در مورد سوال بعد هم فکر کنم جواب هذلولی میشه ولی دلیلش رو هنوز نفهمیدم.

earth

New Member
لایک ها
31

به نظرتون حرف زیر درسته؟
چون دو موج با انرژی یکسانی به سمت هم می آیند پس در جایی که برخورد می کنند انرژی آن ها صفر میشود.پس در ادامه آنها در مسیر یک سهمی حرکت میکنند.
درسته؟

---- دو نوشته به هم متصل شده است ----

چند تا سوال از سوالات آزمایشی اخیر داشتم.اگه میشه یکی راه حلشون رو بگه.ممنون.

fatemeh.zar

New Member
لایک ها
253

خب راهی که من این سوالو حل کردم اینه:

ببینید وقتی سمت ستاره 180 هست یعنی ستاره در حال عبوره و دایره عظیمه ای که از قطب شمال و ستاره میگذره از سرسو هم میگذره. پس هر دو سرسو در دایره عظیمه ی گذرنده از قطب شمال و ستاره هستند. دو حالت وجود دارد:

دو سرسو در یک طرف ستاره باشند؛ که در این صورت با توجه به اینکه فاصله سمت الراسی ستاره برای هر دو ناظر برابر است سرسوها بر هم منطبق اند و اختلاف عرض صفر است.

حالت دوم این است که دو سرسو در دوطرف مقابل هم باشند. (نسبت به ستاره) که در این حالت اختلاف عرض جغرافیایی ناظر برابر با مجموع فاصله های سمت الراسی برای دو ناظر است که میشه 60 درجه.

:39:
من الان دچار یه مشکلی شدم!!!
اگه دو تا سرسو در دو طرف مقابل ستاره باشند، اونوقت سمتی که از ستاره اندازه میگیرن مال یکی صفر میشه و یکی 180. فقط در یه صورت هر دو 180 میشه و اون این که قطب نسبت به دو سرسو در کمانی از دایره باشد که ستاره در طرف دیگر است.(کمان z_1,z_2,p با کمان z_1,z_2,x اشتراک نداشته باشند) فاصله قطب از هرکدوم از سرسوها هم باید بشه بین صفر و 90 و این درصورتی اتفاق میوفته که هر دو روی یه عرض باشند و اختلاف عرض میشه صفر!!

خودم جواب میدم خودم هم به تناقض میرسم!!!:195:

تازه الان به یه تناقض دیگه هم رسیدم!! اگه فرمایشات دو خط بالای من درست باشه، فقط در قطب های زمین دو ناظری که در یک عرض باشند، سمت و ارتفاع ستاره رو یکی اندازه گیری می کنند:195:

خودمم گیج شدم!

لایک ها amin
بالا