alidelgarm

New Member
لایک ها
589
چرا هسته اتم که تجمعی از بارهای مثبت و خنثی است، متلاشی نمی شود؟

dinodanesh

New Member
لایک ها
42
alidelgarm گفت
چرا هسته اتم که تجمعی از بارهای مثبت و خنثی است، متلاشی نمی شود؟

فکر کنم به خاطر وجود نوترون ها باشه که نمیذاره متلاشی بشه

zeynab2010

New Member
لایک ها
3
اثر دافعه ي بارهاي مثبت كه به وسيله ي نوترون ها كمي خنثي ميشه ، چون بالاخره بينشون فاصله ميندازه و با افزايش فاصله نيروي دافعه كولني كم ميشه ، اما اگه مقدار بارهاي مثبت از حد معيني بيشتر شه خوب نوترونها هم نميتونن جلوي دافعه رو بگيرن يعني همون مواد پرتوزا كه متلاشي ميشن .

لایک ها
521
باز هم تأکید میکنم:
برای هر سوال نیازی به ایجاد یک تاپیک نیست میتونید از تاپیکهای موجود استفاده کنید تا هم تاپیکای دیگه پا برجا بمونن و از صحنه خارج نشن و هم اینکه شلوغ پلوغ نمیشه.
............................................................................................
سوال خوبیه! این مسئله اینطور توجیه میشه: توی هسته یه انرژی ای وجود داره به اسم انرژی اتصال هسته ای... این انرژی از تبدیل جرم به انرژی طبق معادله انیشتین بوجود میاد (E=Δm c[SUP]2 [/SUP])... در واقع شما اگه با توجه به جرم نوترون و پروتون و الکترون جرم یک اتم رو حساب کنید بیشتر از مقدار واقعی میشه و اختلاف این جرم با جرم واقعی همون جرمیه که صرف انرژی اتصال هسته ای میشه...

mahoo2020

New Member
لایک ها
27
با احترام به آقای توکلی منم سوالمو همین جا میپرسم :

چرا وقتی دالتون مبنای جرم را H قرار داد و آب را HO در نظر گرفت چرا جرم O را 8 گرفت و 17 در نظر نگرفت؟ وبرای آمونیاک که NH گرفته بودN را 16 در نظر گرفت

لایک ها
521
دالتون یه قاعده تعریف کرد به اسم "بیشترین سادگی" که میگه هرگاه دو عنصر با هم یک ماده مرکب ایجاد کنند، مولکول این ماده مرکب فقط محتوی یک اتم از هر عنصره... اون زمانها (!) آب ترکیب شناخته شده ی هیدروژن و اکسیژن بود پس فرمول مولکولی آب رو HO در نظر گرفتن...قبلش متوجه شده بودن که به ازای هر 1 گرم هیدروژن 8 گرم اکسیژن وجود داره. پس با توجه به اینکه وزن اتمی هیدروژن واحد در نظر گرفته شده بود، وزن اتمی اکسیژن 8 شد. راجع به NH3 هم میتونید حساب کنید که وزن اتمی نیتروژن بر این مبنا چه مقداری میشه... بعدش گیلوساک و آوودگادرو اومدن و بر اساس نسبتهای حجمی و اینکه عناصر گازی میتوانند چند اتمی باشند دالتون رو متوجه اشتباهش کردن...
[center:cca4cf5b4b](برای اطلاعات بیشتر میتونید به کتاب شیمی عمومی بروس ماهان مراجعه کنید.)[/center:cca4cf5b4b]

FATIMAH

New Member
لایک ها
84
نيرويي كه باعث ميشه الكترونها تا الي الابد به دور هسته بچرخند از كجا مياد؟

لایک ها
521
این که الکترون دور هسته میچرخه به طور ساده نتیجه برهمکنش دو تا نیرو هستش: 1) نیروی گریز از مرکز الکترون به خاطر سرعت زیادش 2) نیروی جاذبه ی الکترون و هسته... مثل این میمونه که یه سنگ رو با طناب به طور خودمون بچرخونیم! تئوری اتم هسته دار رادرفورد هم به خاطر این دوام نیاورد که همین نیروی جاذبه مطرح شده بود و اینطوری الکترون باید جذب هسته میشد!

بهراد

New Member
لایک ها
214
خب این نیروی به قولاً گریز از مرکز از کجا اومده؟؟ سنگو که بخوایم بچرخونیم، اولش باید یه نیرویی در جهت خلاف بدنمون بهش وارد کنیم تا با نیروی نخ برهمکنش بده و بچرخه... اون نیروهه چی بوده؟؟

baran-h

Active Member
لایک ها
98
amir-tavakoli گفت
این که الکترون دور هسته میچرخه به طور ساده نتیجه برهمکنش دو تا نیرو هستش: 1) نیروی گریز از مرکز الکترون به خاطر سرعت زیادش 2) نیروی جاذبه ی الکترون و هسته... مثل این میمونه که یه سنگ رو با طناب به طور خودمون بچرخونیم! تئوری اتم هسته دار رادرفورد هم به خاطر این دوام نیاورد که همین نیروی جاذبه مطرح شده بود و اینطوری الکترون باید جذب هسته میشد!
اما به نظر من یه جای جوابتون اشکال داره:
در واقع نیرویی به نام نیروی گریز از مرکز وجود نداره
و اون نیرویی که شما میگید همون نبروی جانب مرکز(نه گریز از مرکز) هست که نیروی جاذبه ی بین هسته و الکترون اون رو تامین میکنه و اینکه الکترون در اثر این نیرو در مدار دایره ای حرکت میکنه به دلیل اینه که سرعتش به حدی هست که mv2/r برای اون با نیروی جاذبه ی هسته و الکترون برابرن.
یعنی در اصل یک نیرو به الکترون وارد میشه نه دو نیرو.
و اگر نیروی گریز از مرکز وجود داشت اون وقت باید برایند نیرو های وارد بر الکترون صفر میشد در صورتی که اینطور نیست و الکترون شتاب جانب مرکز داره.

لایک ها
521
اگه با دید کلاسیک هم بخایم نگاه کنیم، نیروی جانب به مرکزی هم وجود نداره و یه نیروی فرضیه با این تعریف: برآیند نیروهایی که باعث حرکت دورانی متحرک میشن.
این نیروی گریز از مرکز هم یه چیز شبیه همینه ولی خوب بستگی به موقعیت ناظر داره... در صورتی که ناظر الکترون (یا وزنه) باشه این نیرو معنی پیدا میکنه و دوباره میشه همین بحث نیروی جانب به مرکز... یعنی وقتی که نیروی جانب به مرکز رو در نظر میگیریم، دیگه در نظر گرفتن نیروی گریز از مرکز درست نیست (و برعکس) که بخایم برآیندی بگیریم تا صفر شه!
با اینکه یک نیرو وارد میشه هم کاملا موافقم، این همون نیروی کولنی هستش و نیروی جانب به مرکز یا گریز از مرکزی واقعا وجود نداره و کاملا فرضیه برای توضیح رفتار حرکت دورانی با مکانیک نیوتنی... یه نیروی اولیه ای وجود داشته که برای این هم بینهایت حالت وجود داره... اون چیزی که من گفتم بیان ساده و قابل فهمی بود از تصور بور...

baran-h

Active Member
لایک ها
98
amir-tavakoli گفت
اگه با دید کلاسیک هم بخایم نگاه کنیم، نیروی جانب به مرکزی هم وجود نداره و یه نیروی فرضیه با این تعریف: برآیند نیروهایی که باعث حرکت دورانی متحرک میشن.
این نیروی گریز از مرکز هم یه چیز شبیه همینه ولی خوب بستگی به موقعیت ناظر داره... در صورتی که ناظر الکترون (یا وزنه) باشه این نیرو معنی پیدا میکنه و دوباره میشه همین بحث نیروی جانب به مرکز... یعنی وقتی که نیروی جانب به مرکز رو در نظر میگیریم، دیگه در نظر گرفتن نیروی گریز از مرکز درست نیست (و برعکس) که بخایم برآیندی بگیریم تا صفر شه!
با اینکه یک نیرو وارد میشه هم کاملا موافقم، این همون نیروی کولنی هستش و نیروی جانب به مرکز یا گریز از مرکزی واقعا وجود نداره و کاملا فرضیه برای توضیح رفتار حرکت دورانی با مکانیک نیوتنی... یه نیروی اولیه ای وجود داشته که برای این هم بینهایت حالت وجود داره... اون چیزی که من گفتم بیان ساده و قابل فهمی بود از تصور بور...

خوب ما اسم این برایند نیروهایی که باعث حرکت دورانی متحرک میشن رو میذاریم نیروی جانب مرکز چون به طرف مرکزه یعنی نیروی جانب مرکز دقیقا وجود خارجی داره!(مثل خیلی از نیرو هایی که براشون اسم میذاریم!! نمی تونیم بگیم هیچ کدوم وجود ندارن که!)
اما هیچ جوری نمیشه نیروی گریز از مرکز رو تصور کرد چون وجود نداره!

لایک ها
521
توی بحث الکترون و هسته این نیرو خودش مستقل نیست که! دیگه برآیند نیرویی لازم نیست، تنها نیرو همون نیروی کولنیه... به خاطر همینه که mv2/r هم ارزه با ke2/r2... حالا اگه منظورتون اینه که به نیروی کولنی بگیم نیروی جانب به مرکز خوب حرفی نیست بگیم!
اما برداشت من اینه: اولش که اصلا خبری از این نیروی mv2/r نبوده! تا سرعت اولیه نباشه این بی معنیه و یه سرعت اولیه ای وجود داشته که الکترون به مدار مورد نظر هدایت شده (بی نهایت حالت وجود داره) و بعد با وجود نیروی کولنی شروع به حرکت دورانی یکنواخت کرده... اگه سرعت اولیه ای نباشه یا این نیروی کولنی نباشه اونم نیست! در صورتی که نیروی کولنی در هر صورت وجود داره... نیروی کولنی و فنر و اصطکاک و ... به طور مستقل وجود دارن... شایدم من درک درستی ندارم...
واسه اون نیروی گریز از مرکز هم گفتم باید موقعیت ناظر رو عوض کرد... ناظر غیر لخت! بعضی ها بهش میگن شبه نیرو...

بالا