سوال المپیاد شیمی برای مراحل 1,2,3 و حتی جهانی....سوالات مفید برای تمامی مقاطع - سومین سوال

ارسال ها
81
لایک ها
13
امتیاز
0
#1
سوال المپیاد شیمی برای مراحل 1,2,3 و حتی جهانی....سوالات مفید برای تمامی مقاطع - سومین سوال



« X در فضا »
X برای سفری تحقیقاتی‌ عازم کشور آمریکا میشود . وی هنگامی‌ که در ازمأیشگاه های شیمی‌ در حال چرخش و بازدید از آن ها بود با شخصی‌ ملاقات می‌کند . این شخص یکی‌ از کارکنان عالی‌ قدر ناسا ( NASA ) بود . وی از X برای سفر به فضا دعوت می‌کند . X نیز که تا کنون همچین پیشنهادی را نداشته ، با کمال میل قبول می ‌کند . او از X به عنوان برترین شیمیدان فضا و زمین یاد می‌کند . X پس از آمادگی‌ های لازم و آزمایشات انجام شده توسط مرکز فضایی آمریکا بر او ، به همراه دانشمندان دیگر به فضا می رود . X یک شیمیدان بود ولی‌ نه آنچنان معروف بود که همه آورا بشناسند و نه تا به حال به فضا رفته بود ، اصلا کار او اینگونه نبود .
کار او فقط به کار در محیط آزمایشگاه محدود می شد . آن ها ابتدا به پایگاه فضایی رفتند و از آنجا عازم ماه شدند . دانشمندان در ماه به دنبال کار تحقیقاتی‌ خود بودند و کار هیچ یک ارتباطی با شیمی‌ نداشت . X به خورشید نگاه کرد و به فکر یکی‌ از نظرات اینشتین افتاد که در رابطه با جاذبه بود . اینشتین می گفت که خورشید در فضا جایی‌ برای خود درست کرده و به دلیل جرم خود ، باعث فرو رفتگی در فضا شده است ، پس سیارات نزدیک خورشید به همین دلیل مجبورند که الزاما به دور خورشید بر روی مدارهایی‌ بچرخند . نکتهٔ جالب توجه دیگر این بود که اگر نوری به خورشید تابانده شود ، نور منحرف می شود که توسط آرتور ادینگتون دانشمند انگلیسی دانشگاه کمبریج به اثبات رسید .
X که خودش هم نمی دانست برای چه به ماه رفته بود گیج شده بود که چه کند . از خجالت اینکه کاری نداشت سرش را پایین انداخت که ناگهان چشمش به دانه هایی‌ در لا به لای خاک ماه افتاد پس شروع به بررسی‌ کرد . وی کیسه ای خاک را هم برداشت و با خود به سفینه برد . چون مدت سفر کم بود و چند روزه بود ، آنان مجبور به بازگشت به زمین شدند . X پس از چند روز ماندن در آمریکا بالاخره به کشورش برگشت . وجود دانه هایی ما بین خاک ماه او را متعجب کرده بود پس به آزمایشگاه خانه اش رفت و خاک را با دقت با میکروسکوپ دید و دانه ها را جدا کرد .
او بر روی دانه ها کار کرد و پس از مدتی به خواصی جالب از این دانه ها پی برد . فهمید که بلوری یونی است با انرژی شبکه های مختلف که آنها را محاسبه کرد . وی پس از آزمایشات زیاد فهمید که دانه ها نوعی فلزند که به صورت گسترده بر روی سطح ماه پخش شده ا‌ند . وی فهمیده بود که طول هر یک از اعضای آن بلور تقریبا 1 سانتیمتر است و حداقل فاصلهٔ دو لایه از اتم های تشکیل دهندهٔ آن 407.7 پیکومتر است . X پس از اینکه متوجه شد به نتیجهٔ خاص و قابل توجهی‌ نرسیده به سراغ کتابی‌ که در رابطه با اینشتین و نظریاتش بود رفت و شروع به ادامهٔ خواندن آن کرد .


« سوالات »
1. طبق واکنش داده شده که فر آورده اش بلور یونی پیدا شده در ماه است ، n یک است یا دو؟
2. در بلور این فلز چند اتم وجود دارد؟
3. در کاتیون مربوطه چه تعداد الکترون جفت نشده وجود دارد؟
4. آیا سوال درست است؟


« توضیحات »

M (s) + n Y(s ------> M Y n (s)
ΔHf M(g) = 150 Kj/mol
ΔHf Y(g) = 107 Kj/mol
EI Y = -295 Kj/mol
IE1 M = 738 Kj/mol
IE2 M = 1445 Kj/mol
r M+ = 84 pm
r M 2+ = 72 pm
r X - = 220 pm
u =( (-120200 γ Z+ Z-) ÷ d(pm)) × (1 – (34.5 ÷ d))
γ = تعداد ذرات واحد فرمولی مثال = MaNb ----- > a + b = γ
M m = 197.96 gr/mol
M y = 35.45 gr/mol
نکته = نوع ساختار بلور , fcc است .
نکته = X برای محاسبه ی تعداد اتم موجود , جرم ماده ی تشکیل دهنده را مجموع آنیون و کاتیون ترکیب در نظر گرفت . (جرم مولکولی)






www.iranianchemistry.blogfa.com iranianchemistry@yahoo.com


ftopict-3146.html
 
بالا