سوال المپیاد شیمی برای مراحل 1,2,3 و حتی جهانی....سوالات مفید برای تمامی مقاطع - چهارمین سوال

ارسال ها
81
لایک ها
13
امتیاز
0
#1
سوال المپیاد شیمی برای مراحل 1,2,3 و حتی جهانی....سوالات مفید برای تمامی مقاطع - چهارمین سوال



« X در مصر »
X برای سفری تفریحی به مصر سفر کرد . وقتی‌ که وارد مصر شد پس از چند روز استراحت شروع به دیدن شهری که در آن اقامت داشت کرد . سپس پس از سوار شدن قایقی در رود نیل به تماشای اثر تاریخی و هنری دیگر شهر های مصر رفت . او در وسط این سفری آبی ، پس از مشاهدهٔ اهرام ، پیاده و برای بازدید به آنجا رفت . در نزدیکی‌ هر یک از اهرام یک راهنما وجود داشت که به سوالات گردشگران پاسخ می داد . X نیز کی از بچگی سوالات زیادی در رابطه با ساختار و طرز ساختن هرم ها داشت ، به سراغ راهنما رفت و سوالاتش را پرسید . او نیز پاسخ داد که برای ساخت هرم ها ، هزاران برده و کارگر به خدمت گرفته می شده و سنگ ها را به خوبی‌ جابجا می کردند .
ابتدا کف هرم ساخته شده و بالا رفته ، به این ترتیب که وقتی‌ کف تمام شده کمی‌ خاک می ریختند و سنگ ها را توسط حمل بر روی چوب (برای حمل آسا نتر) به طبقه بالایی برده ا‌ند . آنقدر به همین ترتیب عمل کرده ا‌ند که هر یک از هرم ها تمام شده است . راهنما اطلاعات دیگری را نیز به گردشگران داد و آنها را برای مشاهدهٔ منظرهٔ بی‌ نظیر اهرام تنها گذشت . X در ابتدا از پایین به یکی‌ از هرم ها نگاه کرد و سپس شروع به بالا رفتن از آن کرد . به دلیل ارتفاع زیاد سنگ ها بالا رفتن هم به کندی صورت می گرفت و هم به سختی‌ . او کمی‌ بالا رفت و خسته شد . پس تصمیم گرفت که دوری بزند (هرم را دور بزند) . در هنگام دور زدن ناگهان شکافی را ما بین سنگ ها دید . X در سفر های خود معمولا چراغ قوهٔ ای با خود به همراه دارد . در ابتدا نور انداخت و سوراخ را دید . اول فکر کرد که لانه حیوانی است ولی‌ بعد از دقت ، فهمید که پس از چند متر سوراخ تمام شده و به داخل راه می یابد . او خود را به هر سختی‌ که شده وارد سوراخ کرد و پس از اتمام سوراخ ، وارد دالانی شد که به صورت پیچ در پیچ ، به پایین می رفت . X از سوراخی نزدیک بالای هرم وارد شده بود . پس از کمی‌ پایین رفتن ، به مومیایی داخل هرم رسید . در اطراف مومیایی پر از جواهرات و اشیا تجملی بود . وی سپس راهی‌ را کی آمده بود برگشت و به بیرون رفت و به مسئولین خبر داد .
آنها هم موماییی را بیرون آورده و جواهرات را به موزه بردند . آنها از X خواستند که قدمت مومیایی را محاسبه کند . او نیز عمر یابی‌ مومیایی را توسط رادیو کربن آغاز کرد . رادیو کربن ، نوکلید پرتو زا (رادیو اکتیو ) C 14 است کی از اثر نوترون های پرتو کیهانی بر N 14 طبقه معادلهٔ در جو تولید می شود . در جو C 14 به CO2 اکسید می شود و این CO2 پرتو زا با غیر پرتو زا مخلوط می شود . نوکلید C 14 به محض تشکیل در اثر تباهی β - طبقه واکنش نا پدید خواهد شد . CO2 را گیاهان جذب کرده ، گیاهان را حیوانات مصرف کرده و آنها را نیز انسان مصرف می‌ کند . پس انتظار می رود که مقداری C 14 طی این مکانیسم در بدن موجودات و هر شی‌ دیگری وجود داشته باشد ، پس می‌توان آن را حساب کرد .
X نیز طی همین روش عمر مومیایی را حساب کرد و به موزه تحویل داد . در موزه نیز برای قدردانی‌ از X ، نام وی را در زیر مومیایی به عنوان پیدا کنندهٔ آن نوشتند .
X نیز که طی این سفر به نکات جالب توجهی از جمله اینکه در اهرام هر شی ای که دقیقا در مرکز اهرام باشد ، دیرتر می پوسد ( یعنی‌ دقیقا جای مومیایی) و …… دست یافته بود ، خوشحال به کشورش بازگشت .


« سوالات »

1.عمر تقریبی مومیایی را حساب کنید؟
2. پس از محاسبهٔ عمر تقریبی ، مجموع یکان عدد مربوط به سال و روز و ثانیه ، چند می شود؟
3. آیا سوال درست است؟

« توضیحات »

N 14 + n1 -----> C 14 + H1
C 14 -----> N 14 + ē -1 تباهی β-
معاله ی مورد نظر ====> Log (N0 ÷ N) = (Kt ÷ 2.303 )
نیم عمر C 14 = 5730 سال
نیم عمر تباهی ====> K = (0.693 ÷ t )
فعالیت رادیو کربن مومیایی = 25 واپاشی در دقیقه برای هر گرم



www.iranianchemistry.blogfa.com & iranianchemistry@yahoo.com
 
بالا