لایک ها
3,082
به نام خدا​
دوستان ...

اگه شما مولف کتاب فیزیک اول دبیرستان بودین چه چیز هایی ازش حذف می کردین یا چه چیز هایی بهش اضافه می کردین؟؟؟
کلا شما به عنوان مولف این کتاب چه کار می کردین؟؟؟؟

در این تاپیک به طور کاملا غیر مستقیم می خواهیم به مشکلات این کتاب بپردازیم.!!!!!!!:91: ( هیس!)

به نظر خودم که سطحش خیلی پایینه کلا 10 تا فرمول دار و 20 تا جمله به درد بخور

آخرین ویرایش توسط مدیر

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168
پاسخ : شما ، مولف کتاب فیزیک اول دبیرستان...

من اگه دست اندر کار باشم کلاس اول فیزیک نمیگذارم
به جاش یه ریاضی به درد بخور اول دبیرستان میگذارم از دوم عین بچه آدم فیزیک تدریس میکنم هم سطح هالیدی (حالا یکم آسونتر)
سالای بالاتر هم ریاضی بیشترو فیزیک بیشتر....
علت این هم که اول رو فیزیک نمیگذارم به خاطر اینه که شاید یکی بخواد بره انسانی

Golnaz

New Member
لایک ها
784

من از فیزیک 1 ، فصل سه رو حذف می کردم ؛ چون بیش از حد ناقص و گنگه ؛ با اعتماد به نفس کامل این درخواست رو از آموزش و پرورش هم کردم ! :4:

ضمنا علوم اجتماعی سه سال رو حذف می کردم . عربی رو به همچنین عوضش زبان انگلیسی رو درست می کردم ...

(ویرایش : ) زبان انگلیسی 1 ، بیست و دو ساله که هیچ تغییری نکرده ...

آخرین ویرایش توسط مدیر

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

یه چیز دیگه:
اون قسمت غذا مذا فصل 1 رو هم باید باید بریزیم قاطی آشغالا
که چی بشه؟؟؟

Golnaz

New Member
لایک ها
784

اصول پایستگی هم باید جور دیگه ای تعریف بشن نه با پول احمد ! :4:

Golnaz

New Member
لایک ها
784

جسارت نکردیم ؛ دکتر بودن یه چیزه استاد بودن یه چیز دیگه ؛ کتابامون پرند زیاد داره ...

آخرین ویرایش توسط مدیر

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

به نظرم تو فصل3 اگه يه ذره جدي تر مطلب رو بحث كنن بهتر مي شه آخه اين قدر مبهم و گنگ توضيح دادن ك اگه كتاب رو فقط بگيري بخوني آخر قاطي مي كني!

Behrus58

New Member
لایک ها
27

اگر من مولف کتب درسی بودم ، دروس 1 و 2 و 3 رو حذف میکردم ! (شاید خیلی ها با من مخالف باشین !)

چون این جوری که اومدن کاروانرژی و ترمودینامیک و الکتریسیته رو چپوندن تو کتاب بچه ها فکر میکنن فیزیک فقط 4تا فرموله که باید حفظ کرد !

اگر من بودم ، 5 فصل میذاشتم که تمامش مربوط به آینه ها باشه و اونارو مفهومی توضیح بده .

فصل 1 - نور و بازتاب آن
فصل 2 - سایه و نیم سایه
فصل 3 - آینه ی تخت و آینه های کروی
فصل 4 - شکست نور
فصل 5 - عدسی ها

و این ها رو خیلی کامل تر و مفهومی تر توضیح میدادم چون 3 فصله اول توی سال های دیگه خیلی خوب و مفهومی توضیح داده میشه و توی سال اول فقط دیده بچه ها رو به فیزیک بد میکنه

bh2ao

Well-Known Member
لایک ها
2,014

يه نظر مي دم تا اين تاپيك از اين حال و هوا در بياد: كاش مي شد تو بيشتر بدانيد هاي كتاب يه ذره زندگي اين دانشمندا و چگونگي رسيدن به اين فرمول و يا قانون رو بگن...و يه جور داستان وار درس رو شروع كنن آخر جدي بشن نه اين كه از اول برن سر اصل مطلب آخر قاطي كنن ...اين جوري خيلي دانش آموزارو گنگ مي كنن تازه با اين كار انگيزشون به خوندن فيزيك بيشتر مي شه...بالاخره كتاب اول دبيرستان ديگه!!

zahra_b

New Member
لایک ها
76

به نظر من کتاب اول فوق العاده است!!!!!!!!!!!!!!! هر چند یکم پیش ازش متنفر بودم به خاطر احمقانه بودنش. یه استاد الیمپیاد که مطمئنم هر کس به اندازه 2 ساعت باشون حرف بزنه تسلیمش می شه ازین کتاب نصف سئوالات مرحله اول رو برا ما حل کرد. مشکل اینه یادمون ندادن چه جوری بخونیمش. سئوال سر فصله الکتریسیته رو بخونید. با جهت گیری ابر الکتریکی و مفهوم میدان حل می شه!!!!!!! هیچ کدوم دقیق نیستیم!

آخرین ویرایش توسط مدیر

Golnaz

New Member
لایک ها
784

مخالفتی در کار نیست که مباحث ، مباحث مهم و اساسی از فیزیک حتی تو دبیرستان و المپ هستن ؛ مسئله اینه که هر فصلی رو ناقص و دست و پا شکسته گفته ...
اگر دو تا فصل ( که دوباره هم تکرار نمی شن ) رو مفهومی و گسترده توضیح می داد خیلی بهتر از اینا بود
ما مطابق کتاب درسی هنوز نمی دونیم میدان چیه پس استادی که برای شما حل کرده همون مطلب رو بسط داده که حرف ما هم همینه ...

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

خب مفاهیم رو سرسری آورده از هر چیزی
معلومه یکم کار اگه بشه میشه سوال مرحله اول حل کرد...

zahra_b

New Member
لایک ها
76

مخالفتی در کار نیست که مباحث ، مباحث مهم و اساسی از فیزیک حتی تو دبیرستان و المپ هستن ؛ مسئله اینه که هر فصلی رو ناقص و دست و پا شکسته گفته ...
اگر دو تا فصل ( که دوباره هم تکرار نمی شن ) رو مفهومی و گسترده توضیح می داد خیلی بهتر از اینا بود
ما مطابق کتاب درسی هنوز نمی دونیم میدان چیه پس استادی که برای شما حل کرده همون مطلب رو بسط داده که حرف ما هم همینه ...
اشکالات کتاب کم نیستن
اما بخشی از کم و کاستی ها هدفمند بوده تو کتاب
به خیالشون دانش اموز کنجکاو می شه و ادامه می ده...
اما با یه سرس معلمای ...
مسلما این دید منطقیه

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168

اشکالات کتاب کم نیستن
اما با یه سرس معلمای ...
مسلما این دید منطقیه
مثال میزنم:شما تو فیزیک سوم میدان الکتریکی میخونی...انرژی هم تا قسمتی میخونی...بعد پتانسیل رو فقط در حد این که مال فلان نقطه اینقده بهت میگن
پس این نقص یعنی بعدا بری ببینی مطلبو؟؟؟؟نه دلیل نمیشه یه چیز رو ناقص بگی دلیلت هم این باشه که بعدا خودش ببینه...

zahra_b

New Member
لایک ها
76

بله پتانسیل از مباحثی هست که همه جا تقریبا بد گفته می شه. کتا با هم من قبول دارم که خیلی مشکل دارن
اما اون قدا که ما کم می ذاریم برا دقت توی مطالعه شون بد نیستن

any way

mehran88

New Member
لایک ها
1,232

اشکالات کتاب کم نیستن
اما با یه سرس معلمای ...
مسلما این دید منطقیه
آخه مشکل بچه ها هم هستند.

مثلا من سال اول شهرستان بودم و یه مدرسه که دانش آموزای خیلی خیلی معمولی داشت و تقریبا دوست داشتند همه چی رو حفظ کنند تا این که بفهمند.

با اینکه معلمای خیلی خیلی خیلی با سوادی هم داشتیم جرات نداشتند یک کلمه فرا تر از کتاب مباحث رو پیش ببرند چون بچه ها اجازه نمی دادند.شما الان اکثرتون توی تیزهوشان و مدارس خفن هستید شاید دقیق نفهمید من چی میگم اما من هزاران بار همچین چیزایی رو دیدم.:185:

حالا نظر خودم راجع به فیزیک 1.

ببینید شماهایی که میایید این فروم تقریبا همگی سمپادی هستید یا اگه سمپادی هم نیستید در حد بهترین بچه های سمپاد شهرتون هستید.

پس طبیعیه که دروس سال اول براتون اسباب بازی محسوب میشه و دوست دارید مباحثش کمی پیشرفته تر باشه.نکته اینه که متاسفانه به نظر من بیش از 70 درصد دانش آموزان اول دبیرستانی ایران اصلا نمی خوان (و نه اینکه نتونند) فیزیک 1 رو بخونند و یاد بگیرند.

وقتی این قشر عظیم که تقریبا همشون غیرسمپادی هستند از همین یه خورده فیزیک هم حالشون بهم می خوره پس ریز شدن کتاب روی مباحث مختلف نتیجه ی زیر رو میده.

1- 70 درصد دانش آموزا قصذ به ترک تحصیل می کنند!!

2- 30 درصد دانش آموزا به طور وحشتناکی به فیزیک بیشتر علاقمند میشن و بهتر اون رو میفهمند

حالا آیا درسته اون 70 درصد رو فدای این 30 درصد کنیم؟؟؟؟ آیا اون 30 درصد علاقمند به فیزیک خودشون نمی تونند و امکان این رو ندارند که به طور خود آموز چیزای بیشتر یاد بگیرند؟؟

به نظر من تنها مشکل کتاب فیزیک 1 اینه که مباحث گشترده ای از الکتریسیته رو بیان کرده.میشد مباحث کمتری رو هم توی فصل 3 گنجوند.

zahra_b

New Member
لایک ها
76

مثلا من سال اول شهرستان بودم و یه مدرسه که دانش آموزای خیلی خیلی معمولی داشت و تقریبا دوست داشتند همه چی رو حفظ کنند تا این که بفهمند.

با اینکه معلمای خیلی خیلی خیلی با سوادی هم داشتیم جرات نداشتند یک کلمه فرا تر از کتاب مباحث رو پیش ببرند چون بچه ها اجازه نمی دادند.شما الان اکثرتون توی تیزهوشان و مدارس خفن هستید شاید دقیق نفهمید من چی میگم اما من هزاران بار همچین چیزایی رو دیدم.:185:

ببینید شماهایی که میایید این فروم تقریبا همگی سمپادی هستید یا اگه سمپادی هم نیستید در حد بهترین بچه های سمپاد شهرتون هستید.

پس طبیعیه که دروس سال اول براتون اسباب بازی محسوب میشه و دوست دارید مباحثش کمی پیشرفته تر باشه.نکته اینه که متاسفانه به نظر من بیش از 70 درصد دانش آموزان اول دبیرستانی ایران اصلا نمی خوان (و نه اینکه نتونند) فیزیک 1 رو بخونند و یاد بگیرند.

وقتی این قشر عظیم که تقریبا همشون غیرسمپادی هستند از همین یه خورده فیزیک هم حالشون بهم می خوره پس ریز شدن کتاب روی مباحث مختلف نتیجه ی زیر رو میده.

2- 30 درصد دانش آموزا به طور وحشتناکی به فیزیک بیشتر علاقمند میشن و بهتر اون رو میفهمند

حالا آیا درسته اون 70 درصد رو فدای این 30 درصد کنیم؟؟؟؟ آیا اون 30 درصد علاقمند به فیزیک خودشون نمی تونند و امکان این رو ندارند که به طور خود آموز چیزای بیشتر یاد بگیرند؟؟

به نظر من تنها مشکل کتاب فیزیک 1 اینه که مباحث گشترده ای از الکتریسیته رو بیان کرده.میشد مباحث کمتری رو هم توی فصل 3 گنجوند.
ali bud! va kamelan manteghi
taslim

لایک ها
87

به نظر من کلا فیزیک1 خیلی اسونه همه ی فصلاش!من تعجب میکن همه میگن سخته میدونید 70% مشکل اینه که پدر ومادرا میگن سخته بچه هم این طور فکر میکنه با این حال بازم خیلی آسونه!در کل فیزیک اصلا سخت نیست داخل المپیاد هم فقط یکم ریاضی پیشرفته قاطیش کردن یعنی در واقع باید بیشتر ریاضی حل کنی تا فیزیک در مورد ریاضی1 هیچی نگیم چون سه چهارمش ماله سوم راهنماییه!

Al!R3ZA

Well-Known Member
لایک ها
3,166

خوب به نظر شما برای حل این مشکل بهتر نیست کتب مدارس عادی همین کتاب با یه سری ویرایش در صورت لزوم بمونه و کتاب های خاصی برای مدارس تیزهوشان و سمپاد و .... به طور رسمی در نظر گرفته بشه ؟!
البته مشکل فاصله زیاد بین دانش آموزان هم به وجود میاد ولی خود دانش آموزان هم ( اون 70 درصد ) راه نمیان !

SMASZOP

مشاور فیزیک
لایک ها
529

به نظره من که کتابای اول یه ذره پراکندگیشون زیاده وگرنا کتابای خوبین!!!

بالا