farzin

New Member
لایک ها
24
امروز سوالی برام مطرح شد
چراهرچه ازهسته دورتر میشویم فاصله لایه ها به یکدیگر نزدیکتر میشود؟ میتونه دلیلش کم شدن اثر پوششی کمتر اوربیتالهای لایه های بالاتر باشه؟

mshf

New Member
لایک ها
10
تو فیزیک میخونید در واقع تو شیمی برا راحتی کار میگن تو فصل یکی به اخر فیزیک پیش میخونید فاصله بیشتر میشه اما اختلاف سطح انرژی کم میشه

farzin

New Member
لایک ها
24
سلام دوست عزیز دستت درد نکنه
ولی من دنبال دلیلش هستم
مرسی دوست عزیز

mshf

New Member
لایک ها
10
خوب چون برا این که الکترون رو هسته سقوط نکنه باید یه سرعت و یه فاصله و یه انرژی داشته باشه که تو این فصل بحث میشه

farzin

New Member
لایک ها
24
دوستان بهتره فکر کنیم

mshf

New Member
لایک ها
10
میدونی چیه اصلاح میکنم با تشکر از اقای بهادری فاصله تراز ها کم میشه اما لایه ها زیاد یعنی تو شیمی چیز اشتباهی به ما نمیگفتن

najafi2020

New Member
لایک ها
195
خانم شریفی دستتون درد نکنه

از مولفین کتب درسی پیشاپیش عذر خواهی می کنم.

به نظر شما ممکن نیست دلیلش زیادتر شدن تعداد اوربیتال ها باشه و به همین ترتیب درهم رفتن بیشتر ابر های الکترونی و مناطقی که احتمال حضور الکترون بیشتره؟

mshf

New Member
لایک ها
10
شما اگه پیش را بخونید دیگه فکر نمیکنید لایه های الکترونی با افزایش شماره فاصلشون زیاد میشه حرف من نیست حرف بور و شرودینگر و... است البته اگه من درست فهمیده باشم

najafi2020

New Member
لایک ها
195
mshf گفت
شما اگه پیش را بخونید دیگه فکر نمیکنید لایه های الکترونی با افزایش شماره فاصلشون زیاد میشه حرف من نیست حرف بور و شرودینگر و... است البته اگه من درست فهمیده باشم
فرزین میگه چرا فاصلشون از هم کم میشه. منم دارم همینو میگم . شما مارا به شک انداختی.

من که نگفتم فاصلشون زیاد میشه. فرزینم پرسید چرا فاصلشون کم میشه.

najafi2020

New Member
لایک ها
195
ولی خودمونیم. فرزین میگه چرا فاصله ی لایه ها به هم نزدیک میشه.

بهتر بود می پرسید چرا لایه ها به هم نزدیک می شن.

mshf

New Member
لایک ها
10
خوب میگم که فاصله لایه ها اصلا نزدیک نمیشه دور میشه شعاع مدار=a0*n^2
اون تراز یا سطح انرژِیه که با افزایش شماره مدار کم میشه

farzin

New Member
لایک ها
24
دوستان منظورم این است که فاصله لایه اول با دوم بیشتر از فاصله لایه دوم تا سوم و فاصله لایه سوم تا چهارم کمتر از بقیه و.....
چرا؟

mshf

New Member
لایک ها
10
اگه به حرفم گوش میکردی بهتر بود
فرمول را برا هیدروژن نوشتم r1=a0
r2=4*a0
r3=9*a0
فاصله1 با2=3*a0
فاصله2 با3=5*a0
همون طور که میبینی اشتباه فکر میکردی اون چیزی که فکر میکنی مال سطح انرژی الکترون هاست که اگه حرکت دایره ای خوندی برو فصل یکی به اخر فیزیک پیش2 را بخون تا بفهمی چرا این اتفاق مییفته

mozhgan

New Member
لایک ها
127
سلام .
با دور شدن از هسته فاصله ی لایه ها کم میشه زبرا:

اگر فرض کنیم در حال حرکت به لایه ی بی نهایت هستیم در نتیجه از لحاظ ریاضی لایه ها با هم فرقی ندارند چون بینهایت را اگر با هر عدد حقیقی ای جمع جبری کنیم حاصل باز بی نهایت خواهد شد
پس با دور شدن از هسته و میل به سمت بی نهایت به طور تقریب می توان گفت که لایه ها بر هم منطبق اند

لازم به ذکر است که بی نهایت دور شدن از هسته همان تعریف انرژی یونش است پس با بی نهایت دور شدن دیگر می توان گفت الکترون ها دارای انرژی گسسته نیستند و دارای انرژی پیوسته هستند

از آنجا که بی نهایت دور شدن حالت خاصی از " دور شدن " است پس می توان گفت:

با دور شدن از هسته فاصله ی لایه ها کاهش می یابد

(البته اینو اشتراکا با افشین نوشتم...........اگه اشتباه بود تقصیر اونه
)

با تشکر

farzin

New Member
لایک ها
24
بسیار جواب خوبی بود
عالی بود دستت درد نکنه

afshin

New Member
لایک ها
71
اون چیزی که مژگان خانم گفت مربوط به لایه های خیلی دور از هسته می باشد
در مورد لایه های نزدیک به هسته حرف mshf درسته (البته فقط برای اتم هیدروژن!)

mohammad_72

New Member
لایک ها
5
اما استدلال mozhgan دقيق نيست. در ضمن چون نيروي جاذبه‌ي هسته كوتاه برده پس از يه فاصله‌اي به بعد تقريبا جاذبه‌ي هسته برابره با صفر. به خاطر همينه كه هفت تا لايه بيشتر نداريم . چون هسته هر چقدر هم قوي باشه زورش نمي‌رسه بيشتر از 7 تا لايه رو نگه داره ! يعني اگه بخواهيم به بينهايت ميل كنيم ديگه لايه‌اي نداريم كه بخواهيم چيزي راجع بهش بگيم!

mshf

New Member
لایک ها
10
به نظر من دلیلی نداره برای بقیه اتم ها متفاوت باشه ولی فرمول ماله هیدروژنه در ضمن بهتر بود میپرسیدید چرا فاصله ی تراز های انرژی با افرایش شماره لایه کمتر میشه که همون طور که گفتم برمیگرده به سرعت دایره ای و ...

farzin

New Member
لایک ها
24
از دوستان بسیار متشکرم فکر کنم جوابش را با کمک دوستان پیداکردم
انرژی الکترون روی یک مدار از رابطه En=-ER\n بدست می اید که ER ثابت 13.6 الکترون ولت است هر چه n بزرگتر شود کاهش این انرژی کمتر میشود پس همان گونه که دوستان گفتند این تراز انرژی است که تغییر میکنه یعنی اول 2 تا کم میشه بعد یکی کم میشه بعد 0.7 بعد....
از لطف همه دوستان به خصوص mshf تشکر میکنم

misagh2010

New Member
لایک ها
1
بچه ها خسته نباشید . جواب mshf کاملا علمی و منطقی است . کتا ب شیمی معدنی آقا بزرگ را مطالعه بفرمایید ....

بالا