mefmef

New Member
ارسال ها
404
لایک ها
232
امتیاز
0
#1
هر کس در بارهی فناوری و تکنولوژی زیستی اطلاعی دارد بنویسد
 

mohsenKh

Well-Known Member
ارسال ها
260
لایک ها
253
امتیاز
63
#2
پاسخ : فناوری زیستی

نابودي ويروس HIV با پيوند مغز استخوان؟!


بر اساس تحقيقات صورت گرفته توسط محققان بيمارستان زنان و بيرگام، در نمونه خون دو بيمار اچ آي وي مثبت كه تحت عمل پيوند مغز استخوان قرار گرفته بودند، علائمي از ويروس HIV ديده نمي‌شود.

به گزارش بنیان به نقل از ايسنا، دكتر «تيموتي هنريچ» و «دانيل كوريتكس» از محققان بيمارستان زنان و بيرگام در هوستون آمريكا، نتايج تحقيقات خود را بر روي دو بيمار اچ آي وي مثبت در كنفرانس بين المللي ايدز كه در واشنگتن در حال برگزاري است، ارائه كردند.

يكي از اين دو بيمار چهار سال قبل و بيمار ديگر دو سال قبل براي درمان سرطان غدد لنفاوي (لنفوم)، تحت عمل پيوند سلول هاي بنيادي مغز استخوان قرار گرفتند و پس از عمل پيوند درمان هاي ضد رترو ويروس ادامه پيدا كرد.

دكتر «هنريچ» تأكيد مي‌كند: ويروس اچ آي وي پيش از عمل پيوند مغز استخوان در لنفوسيت هاي هر دو بيمار وجود داشت، اما هشت ماه پس از پيوند هيچ علائمي از ويروس كشف نشدند.

پس از عمل پيوند مغز استخوان و با ادامه درمان هاي ضد رترو ويروس، سلول هاي اهدايي جايگزين سلول هاي بيمار شده و سطح آنتي بادي اچ آي وي نيز در هر دو بيمار بطور چشمگيري كاهش يافتند.

جست‌وجو براي يافتن ويروس در بافت‌هاي مختلف بدن بيماران و بررسي وضعيت بيماران ديگر اچ اي وي مثبت كه تحت عمل پيوند مغز استخوان قرار گرفته اند، به عنوان گام بعدي محققان اعلام شده است.
منبع : بنیان

اقتباس از پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی
 

mefmef

New Member
ارسال ها
404
لایک ها
232
امتیاز
0
#3
پاسخ : فناوری زیستی

انواع باتري هاي قلبي
اگر ضربان قلب به اندازه‌اي كند شود كه فرد هوشياري خود را از دست داده يا دچار سرگيجه، تنگي نفس، خستگي و غش شود از باتري قلبي استفاده مي‌شود.
به گفته دكتر شهيدي پيس‌ميكرها به انواع يك، 2 يا 3 حفره‌اي تقسيم مي‌شوند كه در نوع يك حفره‌اي، يك ليد (سيم) به حفره‌اي از قلب (بطن راست)، در نوع 2 حفره‌اي، 2 ليد به 2 حفره از قلب (معمولا بطن راست و دهليز راست) و در نوع 3 حفره‌اي ـ كه در بيماران مبتلا به نارسايي شديد قلبي كاربرد دارد ـ 3 ليد به 3 حفره از قلب (معمولا بطن راست، بطن چپ و دهليز راست) وارد مي‌شود.وي مي‌گويد: نوع باتري كه در بيماران استفاده مي‌شود بسته به نوع اختلال قلبي متفاوت است.
تعبيه باتري
طول عمر يك پيس‌ميكر (باتري) بسته به نوع، چگونگي عملكرد و شرايط بيمار و وضعيت قلب او به طور معمول بين 5 تا 10 سال متغير است. اين فوق‌تخصص قلب مي‌گويد: هرچند عمل تعبيه باتري در بيماران مختلف متفاوت مي‌باشد، اما به طور كلي، اين جاگذاري يك عمل معمولي و ساده است كه حدود يك ساعت طول مي‌كشد و در آن ليد (سيم) به داخل قلب فرستاده شده و در محل مناسبي قرار مي‌گيرد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان با توضيح اين‌كه معمولا بيمار در عرض 24 ساعت مي‌تواند از بيمارستان ترخيص شود و با رعايت توصيه‌هاي لازم در عرض چند هفته فعاليت عادي و روزمره خود را از سر بگيرد، تاكيد مي‌كند: باتري قلبي به صورت ناگهاني از كار نخواهد ايستاد و به طور معمول قبل از اتمام عمر آن، زمان كافي براي تعويض وجود دارد و نبايستي بيماران هيچ نگراني در اين زمينه داشته باشند.
نحوه كار
به طوركلي اين باتري‌ها سعي در جبران نارسايي‌هاي ريتمي قلبي داشته و هنگامي كه قلب عملكرد طبيعي خود را از دست مي‌دهد به طور خودكار به تقويت ـ يا تضعيف ـ و در نهايت تنظيم عملكرد قلب مي‌پردازند.
دكتر شهيدي خاطر نشان مي كند:‌كه سرعت ضربان قلب بسته به نياز بيمار توسط باتري قلبي، قابل تغيير است به طوري كه هنگام فعاليت تندتر و در هنگام استراحت كندتر مي‌شود. وي تصريح مي كند: پزشك مي‌تواند با استفاده از يك برنامه‌دهنده (پروگرامر)، فرامين لازم را از روي پوست به ضربان‌ساز منتقل كند.
وي مي‌افزايد: برنامه‌دهنده همچنين مي‌تواند اطلاعات موجود در باتري را در اختيار پزشك قرار دهد.
توصيه به دارندگان باتري قلبي
برخي از انواع خاص انرژي الكتريكي يا مغناطيسي ممكن است باعث تداخل با عملكرد پيس‌ميكر شوند. اين استاديار دانشگاه مي‌گويد: هرچند به‌كارگيري اغلب وسايل برقي خانگي بي‌خطر بوده و هيچ محدوديتي وجود ندارد، اما لازم است افرادي كه با وسايل الكتريكي قوي (ژنراتورهاي توليد برق) كار مي‌كنند حتما با پزشك خود در اين زمينه مشورت كنند.
دكتر شهيدي با بيان اين‌كه برخي وسايل الكتريكي مانند ماشين ريش‌تراش، سيستم الكتريكي اتومبيل و بلندگوهاي سيستم‌هاي صوتي استريو نيز اگر در تماس نزديك با پيس‌ميكر باشند باعث تداخل كار آن مي‌شود، توصيه مي‌كند: احتياط‌هاي لازم در اين زمينه مورد توجه قرار گرفته و تماس فرد با اين منابع به حداقل برسد.
وي مي‌افزايد: باتري قلبي در فواصل تعيين‌شده توسط پزشك، بايد از نظر وضعيت شارژ، اتصالات سيم‌ها (ليدها) و برنامه‌ريزي ضربان بررسي شود.
 

mohsenKh

Well-Known Member
ارسال ها
260
لایک ها
253
امتیاز
63
#4
پاسخ : فناوری زیستی

[h=1]توليد رگ‌هاي جديد خونی در بدن با سلول‌های پوست[/h]دانشمندان دانشگاه كينگز كالج لندن موفق به شناسايي شيو‌ه‌اي براي توليد رگهاي خوني جديد در درون بدن شدند.به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين دانشمندان از سلول‌هاي به دست آمده از پوست استفاده كردند كه در زمان تزريق تعداد زيادي از آنها به يك پاي آسيب‌ديده، به شكل يك رگ كوچك خون درآمدند.اين كار عرضه خون را به ماهيچه‌هاي پژمرده ارتقا داده و به آنها جان تازه‌اي بخشيد.جالب اين كه كل اين فرايند تنها سه تا چهار هفته به طول انجاميد.

تيم‌هاي پژوهشي زيادي در حال تلاش براي ساخت سرخرگ‌هاي مصنوعي در آزمايشگاه هستند اما اين اولين بار است كه دانشمندان موفق به پرورش يك رگ درون بدن با استفاده از سلولهايي شده‌اند كه زندگي خود را در پوست آغاز كرده‌اند.اين كار بر روي موش‌ها انجام شده اما اين دستاورد مي‌تواند به يك تزريق منجر شود كه مبتلايان به ديابت با گردش خون ضعيف را از مشكل قطع پا رها خواهد كرد.
در عوض يك تكه از پوست بريده شده از پشت بازو يا دست را مي‌توان براي توليد سلولهايي استفاده كرد كه جريان خون را با تزريق آنها به بدن بازيابي مي‌كنند.

نيمي از قطع عضوها بر روي افراد مبتلا به ديابت انجام مي‌شود كه مشكلات گردش خون و آسيب عصبي منجر به از دست دادن ‌شست يا كل پا در 100 بيمار در هر هفته مي‌شود.اين شيوه همچنين مي‌تواند براي ترميم آسيبهاي به وجود آمده توسط حملات قلبي مورد استفاده قرار بگيرد.

پروفسور كينگبو شو كه از طرف بنياد قلب انگليس حمايت شده با جمع‌آوري سلولهاي پوستي كار خود را آغاز كرد،با استفاده از يك تركيب ژن و مواد شيميايي اين سلولها را به شكل سلولهاي ابتدايي رگهاي خوني درآورد كه براي تبديل به رگهاي خوني برنامه‌ريزي شده بودند.
شو سپس نيم ميليون از اين سلولها را در پاي عقبي يك موش كه عضلات آن به دليل گردش خون ضعيف آسيب ديده بود، تزريق كرد.
اين سلولها يك رگ خوني كوچك را تشكيل دادند كه خون را به عضله آسيب ديده منتقل كرده و به آن اجازه داد تا عضله را ترميم كند و حيوان بتواند مقداري از وزن خود را روي اين پا قرار دهد.

وي اميدوار است كه اين سلولها با تزريق به قلب بتوانند براي درمان آسيب‌هاي وارد شده در اثر حملات قلبي كمك كنند.برخي بيمارستان‌ها در حال حاضر از اين گونه تزريقات سلولي به بيماران حمله قلبي ارائه كرده‌اند كه با موفقيت همراه نبوده است.

شو بر اين باور است كه شيوه وي موفقيت‌آميز بوده چرا كه وي مي‌تواند سلولهاي مورد نياز را در مقادير زياد توليد كند.سلول هاي وي همچنين عاري از خطر بروز سرطان هستند كه برخي درمانهاي سلولي از آن برخوردارند.

در نهايت شو كه شيوه وي چند سالي تا آزمايش بر روي انسان فاصله دارد، اميدوار است كه بتواند رگهاي آزمايشي را با قابليت ارائه به كودكان داراي نقايص قلبي مادرزادي توليد كند.

برخلاف سلولهاي خون مصنوعي مورد استفاده در حال حاضر، اين رگ‌ها مي‌توانند درون بدن كودك رشد كرده و نياز به تكرار عمل جراحي را از بين ببرند.

در حال حاضر بهترين راه براي جلوگيري از قطع پا در بيماران ديابتي، مراجعه منظم آنها به پزشك براي بررسي پاهايشان است.
اين پژوهش در مجله مجموعه مقالات آكادمي ملي علوم آمريكا منتشر شده است.

اقتباس از
پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی
 

parimah

New Member
ارسال ها
45
لایک ها
71
امتیاز
0
#5
پاسخ : فناوری زیستی

چاقی در کودکان تبدیل به یکی از چالش‌های اصلی سلامت در قرن ۲۱ شده است. بروز این عارضه در دوران کودکی تاثیر به سزایی در سلامت فرد در دوران بزرگسالی ایفا می‌کند و بستر مناسبی برای ابتلا به انواع بیماری‌ها در آینده فراهم می‌آورد.
محققان دانشگاه ناتینگهام در انگلستان اخیرا روش جدیدی یافته‌اند که می‌تواند کمک زیادی برای مقابله با اپیدمی چاقی باشد. مبنای این روش، دوربینی با قابلیت تصویربرداری حرارتی (ترموگرافی) است که قادر است چربی‌های سالم را در بدن شناسایی کند.

چربی‌های موجود در بدن انسان دو نوع هستند؛ چربی‌های سفید و چربی‌های قهوه‌ای. چربی سفید همان چربی‌های مضری است که در اثر ذخیره‌ی کالری در بدن تشکیل می‌شود و می‌تواند منجر به چاقی گردد؛ در حالیکه چربی قهوه‌ای کالری‌ها را سوزانده و با تولید حرارت به گرم نگه‌داشتن بدن نوزادان و کودکان کمک می‌کند.
به عبارت دیگر، هرچقدر میزان چربی‌های قهوه‌ای (چربی سالم) در بدن بیشتر باشد، سوخت و سوز نیز افزایش یافته و احتمال ذخیره‌ی چربی‌های سفید (چربی مضر) کاهش خواهد یافت.
با اینکه هر دو نوع این چربی‌ها برای دانشمندان شناخته شده محسوب می‌شود ولی تا همین اواخر دانشمندان تصور می‌کردند که چربی‌های قهوه‌ای قبل از دوران بلوغ از بین می‌روند و چربی سفید را به جای می‌گذارند که نتیجه‌ آن افزایش وزن و چاقی است. ولی تحقیقات جدید نشان داده که با افزایش سن، چربی‌های قهوه‌ای از بین نرفته و تنها میزان آن‌ها در بدن کاهش می‌یابد.

چربی قهوه‌ای در بدن نوزاد- چربی قهوه‌ای در بدن موش

اگرچه فناوری تصویربرداری حرارتی دیرزمانی است که وجود دارد ولی این برای اولین بار است که از آن برای اندازه‌گیری چربی‌ بدن انسان استفاده می‌شود. با استفاده از این تکنیک تصویربرداری، محققان توانسته‌اند چربی‌های قهوه‌ای را در نواحی گردن و شانه‌ی کودکان شناسایی کرده و میزان حرارت تولید شده توسط آن‌ها را نیز اندازه‌گیری نمایند.
این محققان تصور می‌کنند بدن کودکانی که دچار چاقی هستند، نه تنها دارای میزان چربی‌های سفید بیشتری است، بلکه چربی‌های قهوه‌ای کمتری نیز در آن‌ها به چشم می‌خورد. با تشخیص زودهنگام این کمبود و تحقیق شرکت‌های داروسازی برای یافتن ترکیبات دارویی‌ مناسب، می‌توان امیدوار بود که کمبود چربی‌های سالم در بدن کودک جبران شده و از چاقی قبل از بروز آن جلوگیری بعمل آید.
این تکنیک از آن جهت حائز اهمیت است که به مانند تکنیک‌های دیگر مضر نیست (عدم پرتوتابی) و به دلیل سادگی آن می‌توان گروه‌های بیشتری از افراد را مورد مطالعه قرار داد و راه را برای انجام مطالعات وسیع‌تری در این زمینه فراهم می‌کند.


 

mohsenKh

Well-Known Member
ارسال ها
260
لایک ها
253
امتیاز
63
#6
پاسخ : فناوری زیستی

[h=1]محققان موفق به کشف ژن شادی شدند[/h]دانشمندان ژنی را کشف کرده اند که موجب شادی در افراد می شود اما نکته جالب اینکه این ژن فقط در زنان اثربخش است. این یافته ها می تواند توضیح دهد که چرا اغلب زنان از مردان شادترند. این مطالعه بر روی ژنی موسوم به MAOA متمرکز شد که میزان مواد شیمیایی احساس خوب را در مغز تحت تاثیر قرار می دهد. محققان تقریبا از 350 مرد و زن در مورد چگونگی شادی پرسیدند و از آنها برای آزمایش DNA نمونه بزاق گرفتند. ژن MAOA در دو نسخه وجود دارد : بسیار فعال و نسخه کمتر فعال. زنانی که نسخه ژن کمتر فعال را داشتند از دیگران شادتر بودند. بیشترین میزان شادی در آنهایی دیده شد که هر دو نسخه از این ژن را داشتند.

حدود 59 درصد زنان مورد مطالعه یک نسخه و 17 درصد خوش شانس نیز هر دو نسخه از این ژن را داشتند یعنی فقط از هر چهار زن یک نفر ژن شادی را نداشت. بسیاری از مردان حاضر در این مطالعه این ژن را داشتند اما احساس شادی در آنها بیش از دیگران نبود.

دکتر "هنیان چن" محقق دانشگاه فلوریدای جنوبی گفت: این امر ممکن است به این دلیل باشد که تاثیرات این ژن توسط هورمون تستوسترون پنهان می شود اما پسربچه ها می توانند از وجود این ژن بهره مند شوند. به گفته وی شاید مردان پیش از بلوغ به خاطر سطح پایین تستوسترون شادتر هستند.
این ارتباط حتی با در نظر گرفتن دیگر عوامل موثر در وضعیت روحی مناسب از جمله سن و درآمد، درست بود.
اما این ژن تحت تاثیر مشروبات الکلی و رفتارهای ضد اجتماعی تاثیر خود را از دست می دهد.

منبع: پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی


 

mohsenKh

Well-Known Member
ارسال ها
260
لایک ها
253
امتیاز
63
#7
پاسخ : فناوری زیستی

[h=1]چرا انسان ها به سرطان و دیگر بیماری ها بسیار مستعد تر هستند[/h]
96 درصد ژنوم شامپانزه ها مشابه ژنوم انسان است اما تفاوت های زیادی در 4 درصد باقیمانده است که علاقه مندی Soonjn Yi از Georgia Tech را برانگیخته است.برای مثال، چرا انسانها دارای پتانسیل خطر زیادی برای سرطان هستند در حالی که شامپانزه ها بندرت بیمار میشوند.
به گزارش پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی در مقاله ای که سپتامبر2012 در American journal of human genetics منتشر شده است : دکتر yi با مشاهده نمونه های مغز هر گونه، متوجه شد که اختلاف در تغییرات DNAی مشخص،بنام متیلاسیون، احتمالا مربوط به تغییرات فنوتیپی است. نتایج همچنین به این موضوع اشاره دارد که متیلاسیون DNA نقش مهمی را برای بعضی بیماری های مرتبط با فنوتیپ مثل سرطان و اوتیسم در انسان ایفا می کند.
YI گفت : "مطالعات ما نشان میدهد که برخی بیماریهای انسان ممکن است به لحاظ ژنتیکی منشاء اپی ژنتیکی داشته باشد"، این عضو دانشگاهی دانشکده زیست شناسی می گوید" چنین یافته هایی در دراز مدت، احتمالا به پیشرفت بهتر در هدفهای درمانی یا برخی بیماری های انسانی کمک می کند".
متیلاسیون DNA بیان ژن را تغییر میدهد اما اطلاعات ژنتیکی سلول را تغییر نمی دهد. دکتر YI و همکارانش برای فهمیدن تفاوت بین دو گونه، نقشه کامل متیلاسیون قشر جلو مغز را در چندین انسان و شامپانزه تهیه کردند. آنها صدها ژن را پیدا کردند که بطور چشمگیری سطح کمی از متیلاسیون را در مغز انسان نسبت به شامپانزه نشان می دادند. بیشتر آنها پروموتورهایی بودند که با محل اتصال پروتئین و فرایندهای متابولیک سلولی درگیر هستند. YI گفت" این فهرست ژنها بطور نامتناسبی شامل تعداد زیادی از این بیماری های مرتبط است ." آنها مربوط به اوتیسم،نقص طناب عصبی و سایر بیماریهای وابسته شیمیایی و الکلی هستند. این یافته پیشنهاد می کند که تفاوت های متیلاسیون بین گونه ها احتمالا نتیجه پیامدهای عملکردی است. همچنین ممکن است به تکامل بیماری های خاص مثل سرطان مربوط باشد.


 
بالا