پاسخ : فناوری زیستی
[h=1]چرا انسان ها به سرطان و دیگر بیماری ها بسیار مستعد تر هستند[/h]
96 درصد ژنوم شامپانزه ها مشابه ژنوم انسان است اما تفاوت های زیادی در 4 درصد باقیمانده است که علاقه مندی Soonjn Yi از Georgia Tech را برانگیخته است.برای مثال، چرا انسانها دارای پتانسیل خطر زیادی برای سرطان هستند در حالی که شامپانزه ها بندرت بیمار میشوند.
به گزارش پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی در مقاله ای که سپتامبر2012 در American journal of human genetics منتشر شده است : دکتر yi با مشاهده نمونه های مغز هر گونه، متوجه شد که اختلاف در تغییرات DNAی مشخص،بنام متیلاسیون، احتمالا مربوط به تغییرات فنوتیپی است. نتایج همچنین به این موضوع اشاره دارد که متیلاسیون DNA نقش مهمی را برای بعضی بیماری های مرتبط با فنوتیپ مثل سرطان و اوتیسم در انسان ایفا می کند.
YI گفت : "مطالعات ما نشان میدهد که برخی بیماریهای انسان ممکن است به لحاظ ژنتیکی منشاء اپی ژنتیکی داشته باشد"، این عضو دانشگاهی دانشکده زیست شناسی می گوید" چنین یافته هایی در دراز مدت، احتمالا به پیشرفت بهتر در هدفهای درمانی یا برخی بیماری های انسانی کمک می کند".
متیلاسیون DNA بیان ژن را تغییر میدهد اما اطلاعات ژنتیکی سلول را تغییر نمی دهد. دکتر YI و همکارانش برای فهمیدن تفاوت بین دو گونه، نقشه کامل متیلاسیون قشر جلو مغز را در چندین انسان و شامپانزه تهیه کردند. آنها صدها ژن را پیدا کردند که بطور چشمگیری سطح کمی از متیلاسیون را در مغز انسان نسبت به شامپانزه نشان می دادند. بیشتر آنها پروموتورهایی بودند که با محل اتصال پروتئین و فرایندهای متابولیک سلولی درگیر هستند. YI گفت" این فهرست ژنها بطور نامتناسبی شامل تعداد زیادی از این بیماری های مرتبط است ." آنها مربوط به اوتیسم،نقص طناب عصبی و سایر بیماریهای وابسته شیمیایی و الکلی هستند. این یافته پیشنهاد می کند که تفاوت های متیلاسیون بین گونه ها احتمالا نتیجه پیامدهای عملکردی است. همچنین ممکن است به تکامل بیماری های خاص مثل سرطان مربوط باشد.