قانون دوم نیوتن

S_Kamali

New Member
لایک ها
0
سلام.من تازه اینجا عضو شدم.امیدوارم بتونیم جّو صمیمی‌ و آموزنده‌ای در کنار هم داشته باشیم.

به نظر شما چرا نیوتن قانون دومشو یه معادله دیفرانسیل مرتبه ۲ نوشت. چرا از یه مرتبه دیگه ننوشت؟اونوقت باز هم می‌تونست با مشتق گیری و انتگرال گیری و داشتن شرایط اولیه سایر مشتقات مکان رو هم به دست بیاره. این مشتق دوم از کجا اومد؟ چرا ۲؟ چرا ۳ نه؟

orion

Well-Known Member
لایک ها
1,168
پاسخ : قانون دوم نیوتن

خب با توجه به تعريف شتاب بايد مشتق دوم مكان بياد تو فرمول ديگه.مشتقاي مرتبه بالاتر تعريف خاصي نشدن كه بخوايم ازشون فرمول بسازيم.مثلا ما به مشتق مرتبه اول ميگيم سرعت ولي مشتق مثلا مرتبه 10 چيز خاصي نيست.

S_Kamali

New Member
لایک ها
0

توجه کن که با اسم گذاشتن واسه یه چیز ماهیت اون چیز تغییری نمی‌کنه.شتاب هم به خاطر داشتن اسمش که چیز خاصی‌ نمی‌شه.شما اینجوری گفتی‌ که بقیه مشتقات چیز خاصی‌ نیستن ولی‌ شتاب چیز خاصیه.من نمی‌فهمم چرا شتاب چیز خاصیه

S_Kamali

New Member
لایک ها
0

در واقع سوال من می‌تونه اینجوری بین شه که چرا نیوتن توی معادله اش از شتاب استفاده کرد

kian007

مشاور فیزیک
لایک ها
137

براي اينكه نيرو دقيقا با شتاب متناسبه اگه مثلا از مشتق سوم استفاده مي كرد بعد از انتگرال گيري: F=ma+c به دست مي اومد نيوتون مي خواست بگه كه تو چهارچوب لخت c همواره متحد با صفره يادمون نره كه نيوتون قبل از اين كه يك فيزيك دان باشه يه رياضي دان بود

sa1378

New Member
لایک ها
1,077

چون قانون دوم بود مرتبه 2 نوشت!!!

S_Kamali

New Member
لایک ها
0

خوب آخه مگه نیرو چی‌ هست؟ نیرو از همین رابطه تعریف می‌شه. درست میگم؟ مگه نیرو جوره دیگه‌ای هم تعریف شده بوده قبل از این قانون؟

S_Kamali

New Member
لایک ها
0

واسه من جالبه که کسی‌ اینجا پیدا نشد که این موضوع واسش سوال باشه.
حالا نمیگم جواب بده که مطمئنا نمیتونست.
من این سوال رو سر کلاس نسبیت عام دکتر منصوری مطرح کردم نه تنها استقبال خوبی کردن بلکه بحث خوبی هم ایجاد شد . البته
اونجا این سوأل رو توی یه حالت کلی‌ تر پرسیدم. اول که اینجا اومدم توقع بیشتری داشتم از بچه هاش

pymn_nzr

New Member
لایک ها
754

سلام علیکم

در واقع در حالت کلاسیک مرتبه دومه . اینکه از کجا اومده یه چیز تجربیه و نمیشه دقیقا گفت که این از رو اون به وجود اومده یا اون از رو این.
البته بعضی ها خواستند با معادلات لاگرانژ و انرژی توجیه کنند . اما انرژی از کجا اومده؟
دقیقا مثل اینه که اول مرغ بوده ، یا تخم مرغ؟

اما در حالت کلی هنوز کسی نتونسته معادله نیوتن (یا بهتر بگم رابطه نیرو با بقیه پارامتر ها) رو پیدا کنه. چون تا اینجا که دانشمندان فهمیده اند مربوط به نسبیت عامه و از روی مشتق گیری و اون فرض های لورنتس و ... بدست میارند.

smjty

New Member
لایک ها
119

چون پدیده های توی جهان ما اینگونه تنظیم شده ، چون طبیعت اینگونه آفریده شده .

مثلا زمین در هر لحظه به ما چیزی وارد می کنه که موجب دادن شتاب ( مشتق دوم مکان ) به ما میشه ( نه مشتق سوم یا چهارم یا هر چیز دیگه ای ... ) .
یا مثلا هر نیروی دیگه ای که ما در زندگی روزمره با اون روبرو هستیم رو در نظر بگیرید ، فقط موجب شتاب میشه.
و از اونجایی که شما باید توی معادلتون چیزی که به طور عینی در طبیعت و در اطرافمون وجود داره رو توضیح بدید ، نیوتون مستقیما به نیرو و مشتق دوم مکان پرداخت نه چیز دیگر .
البته می تونست بیاد معادلش رو به صورت مشتق سوم بیان کنه ! اما دیگه اونوقت کسی به راحتی و به طور شهودی نمی تونست معادله نیوتون رو با تجربیات روزمرش تطبیق بده .

آخرین ویرایش توسط مدیر
بالا