مخترع crt (ضروری و اورژانسی)

eaglearash

New Member
لایک ها
9
از دوستان خواهش مندم هرچه زود تر در مورد مخترع لوله ی پرتو کاتدی به بنده اطلاعات دهند .:7:

sa1378

New Member
لایک ها
1,077
پاسخ : مخترع crt (ضروری و اورژانسی)

مخترع لوله پرتوی کاتدی کیست ؟
  • در سال 1855یک فیزیک دان آلمانی به نام هاتریش گیسلر ، موفق به ساخت یک تلمبه تخلیه شد که می توانست گاز درون یک لامپ شیشه ای را برون بکشدو فشار آن را به 01/0 فشار هوابرساند .
  • ژولیوس پلوکر پس از تخلیــه ی این لامپ آن را به باتری وصل کرد و متـــوجه نقطـــه های نورانی فسفر سانس شد که به کمک آهن ربا جابه جا می شد .
  • ایگن گلداشــــتاین در سال ۱۸۷۹ متوجه شد چنان چه در برابر این پرتو مانعی قرار گیرد سایه ی آن روی دیواره ی لوله می افتد.از آن جا که فارادی الکترون منفی را کاتد نامیده بود ،اوپرتوی یاد شده را پرتوی کاتدی نامید.
  • ویلیام کروکس نشان داد که پرتوی کاتدی می تواند یک چرخ پره دار کوچک را به حرکت در آورد و نتیجه گرفت که این ، ناشی از ماهیت ذره ای پرتوی کاتدی است. بحث در این زمینه که پرتوی کاتدی صورتی از امواج الکترومغناطیس است یا جریــــانی از ذره های بــــــاردار ۲۵سال به طول انجامید تا سر انجام در سال ۱۸۹۷ جوزف تامسون با انجام آزمایـــــش هایی فیزیک دان ها را متقاعد کرد که این پرتو شامل ذره های باردار منفی است .

منبع :به وبلاگ گروه شیمی فلاورجان خوش آمدید

لایک ها
207

توی تست اگه اومد شما گزینه پلوکرد رو انتخا کنید این اقا اواخر قرن نوزدهم اون دستگاه رو طراحی کرد.
هم تست های مربوط به این بحث رو زدم هم توی صفحه ی 84 کتاب المپیاد های شیمی ایران مرحله اول دوم دبیرستان انتشارات قلم چی و نخبگان توی بیشتر بدانیم به این مطلب اشاره کرده.

paria_metis

New Member
لایک ها
60

دانشمندی به نام ویلیام کروکس دستگاه c.r.t را ساخت. این دستگاه لوله ی شیشه ای می باشد که 2 الکترود از جنس فلز آهن دارد و آن را به ولتاژ 10000 ولت وصل کرد. داخل لوله صورتی شد و سپس توسط یک پمپ تخلیه هوای داخل آن را خارج نمود. و سپس فلز آند را سوراخ کرد و شیشه را به zns اغشته کرد و در آخر نتیجه گرفت که هنگامی که دستگاه را به برق وصل می کند هوای دون آن یون + شده و با شدت به سمت کاتد هجوم می آورند. این هجوم آنقدر شدید است که الکترون ها کنده شده و به روبه رو پرتاب شده. این پرتو را کاتدی نامید و حرکت آن را مستقیم گفت ولی تامسون با انجام آزمایش حرکت مستقیم آن را ثابت کرد.

لایک ها
207

دانشمندی به نام ویلیام کروکس دستگاه c.r.t را ساخت. این دستگاه لوله ی شیشه ای می باشد که 2 الکترود از جنس فلز آهن دارد و آن را به ولتاژ 10000 ولت وصل کرد. داخل لوله صورتی شد و سپس توسط یک پمپ تخلیه هوای داخل آن را خارج نمود. و سپس فلز آند را سوراخ کرد و شیشه را به zns اغشته کرد و در آخر نتیجه گرفت که هنگامی که دستگاه را به برق وصل می کند هوای دون آن یون + شده و با شدت به سمت کاتد هجوم می آورند. این هجوم آنقدر شدید است که الکترون ها کنده شده و به روبه رو پرتاب شده. این پرتو را کاتدی نامید و حرکت آن را مستقیم گفت ولی تامسون با انجام آزمایش حرکت مستقیم آن را ثابت کرد.
همون طور که دوستمون گفت و خودم فکر میکنم کروکس فقط فهمید که این پرتو میتونه پره ی سبکی رو به حر کت در بیاره.
من هنوزم معتقدم که پلوکر این دستگاه رو طراحی کرده.چون دو تا تست در ای ن باره زدم و توی همون کتابی که قبلا گفتم خوندم.

لایک ها
0

بابا بحث مخترعش خیلی هم مهم نیس، فقط یکی به من بگه چرا انتهای لوله که ماده فلورسانت داره پهن تر از بقیه لوله است؟سریع لطفا، مهمه

بالا